1. Blogberichten
  2. Dit kun je het Beste Eten voor een Mooie Huid!

Dit kun je het Beste Eten voor een Mooie Huid!

Voeding voor een mooie huid

Leestijd: 3-4 minuten

Dit kun je het beste eten voor een mooie huid!
blog_divider

Voor het hebben van een mooie huid is het niet enkel belangrijk dat je jezelf goed verzorgd aan de buitenkant. Van binnenuit zijn er namelijk ook talloze dingen die je kunt doen die bijdragen aan het verkrijgen van een mooie huid, waaronder gezond eten!

Een aantal voedselsoorten bevatten bepaalde voedingsstoffen die ontzettend goed zijn voor je huid. Door de juiste dingen te eten  kun je je huid dus laten stralen (spoiler: veel groenten en fruit!)

Benieuwd geworden? Hieronder vind je 7 keer voedsel voor een mooie en stralende huid. 

 

Water
blog_divider

Oke, we get it… Water is natuurlijk geen eten, maar drinken. Toch is het drinken van voldoende water zo belangrijk voor je huid en lichaam, dat we hem bovenaan de lijst hebben gezet!

Om te beginnen heeft je lichaam vocht nodig voor allerlei processen: het helpt bij het opnemen van voedingsstoffen in de darm en regelt onze lichaamstemperatuur. Daarnaast bestaan we natuurlijk voor een groot deel ook uit water.

Op het moment dat er een tekort is aan vocht, gaat ons lichaam dit ergens anders vandaan trekken. Vaak trekt ons lichaam dit vocht dan uit onze cellen, deze bestaan namelijk ook uit vocht.

Dit heeft als gevolg dat je cellen – waaronder je huidcellen – wat uitgedroogd zijn. Dit is zichtbaar in je huid, waardoor het doffer oogt en rimpels beter zichtbaar zijn.

Dit kan je voorkomen door je huid goed te hydrateren en iedere dag voldoende water te drinken! De aanbevolen hoeveelheid is 2 liter water per dag, dat zijn ongeveer 8 glazen per dag. Zo zorg jij voor die mooie gehydrateerde huid van binnenuit

 

Water drinken huid

 

Vette vis
blog_divider

Vette vis is ontzettend goed voor het verkrijgen van een mooie en gezonde huid! Vissoorten zoals zalm, makreel en haring zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn in het gezond houden van je huid. 

Omega-3 vetzuren houden je huid dik, soepel en gehydrateerd. Wist je dat je een tekort aan omega-3 kan zorgen voor een droge huid?

Ook werken de vetzuren ontstekingsremmend, wat goed helpt bij roodheid en acne. Kortom, genoeg reden om te zorgen dat je voldoende omega-3 vetzuren binnenkrijgt!

Daarnaast is vette vis ook rijk aan Vitamine E, een belangrijke antioxidant. Deze helpt bij het afvoeren van vrije radicalen, deze stofjes zijn schadelijk voor je huid.

Als laatste bevat vette vis ook zinc, een mineraal wat ook ontzettend veel voordelen heeft voor de huid. Vooral wanneer het gaat om het produceren van nieuwe huidcellen, speelt zinc een belangrijke rol. 

 

Avocado
blog_divider

Avocado is een ontzettend populaire vrucht, en niet voor niets! Het bevat namelijk gezonde vetten, die goed zijn voor je huid en gezondheid. Deze vetten helpen bij het hydrateren van je huid, en zorgen ervoor dat je huid goed flexibel blijft. 

Ook bevatten avocado’s Vitamine E en Vitamine C. Vitamine C stimuleert de collageenproductie, een belangrijke eiwit voor een soepele en stevige huid. Deze combinatie van Vitamine C en E, maakt de vitamine E extra effectief. Nog een reden om snel een overheerlijke avo toast te gaan maken!

 

Avocado Huid

 

Zoete Aardappel
blog_divider

Ooit afgevraagd waarom zoete aardappelen hun mooie oranje kleur vandaan hebben? Dat komt door de voedingsstof betacaroteen, wat je kunt vinden in planten. 

Betacaroteen is een provitamine A, dit betekent dat het stofje door je lichaam omgezet kan worden in vitamine A. Dit is ontzettend gunstig, want als je al de juiste hoeveelheid vitamine A binnen hebt gekregen, zet je lichaam betacaroteen niet om. 

Dit is fijn, want 100 gram zoete aardappel bevat genoeg betacaroteen voor bijna 6 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine A. 

Carotenoïden zoals betacaroteen zorgen ervoor dat je huid gezond blijft, omdat ze je beschermen tegen zonschade. Onder andere tegen verbranding, maar ook vroegtijdige huidveroudering.

 

Broccoli
blog_divider

Misschien wist je het nog niet, maar broccoli is een ware superfood. En wij snappen waarom! Het zit boordevol met vitamine die goed zijn voor je huid, zoals zinc, Vitamine A en Vitamine C.

Ook bevat broccoli Luteïne, dit is een carotenoïde, net als betacaroteen. Het helpt je huid bij het oplossen van ontstekingen en beschermt tegen invloeden van buitenaf. 

 

Pure chocolade
blog_divider

Say what? Chocolade in de lijst? Yup, that’s right! Cacao is namelijk rijk aan antioxidanten en daarmee ontzettend goed voor je huid!

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat pure chocolade en de antioxidanten positieve effecten heeft op de huid. Zo was hun huid goed gehydrateerd, goed doorbloed en minder ruw. 

Zorg alleen dat je kiest voor een pure chocolade met minstens 70% cacao en zo min mogelijk toegevoegde suikers, zo blijft het gezond. 

 

Chocolade Huid

 

Noten
blog_divider

Er wordt niet voor niets geadviseerd dat je elke dag het beste een handje noten kunt nemen, want deze knapperige snack is ontzettend gezond én goed voor je huid!

Amandelen zijn rijk aan vitamine E! Dit helpt bij het beschermen van je huid tegen zonschade en om je huidcellen te herstellen. Hierdoor zijn amandelen een ontzettend goede voedselsoort voor een mooie huid! 

Walnoten bevatten – net als vette vis – omega-3 vetzuren. Deze hebben een ontstekingsremmende werking, wat kan bijdragen aan een mooie huid. Net als dat de antioxidanten je huid beschermen tegen vrij radicalen, waardoor je huid mooi en glowy blijft. 

 

Blauwe Bessen
blog_divider

Blauwe bessen zijn een ware favoriet als het gaat om skincare food! Het zit namelijk boordevol met krachtige antioxidanten, zoals Vitamine A en Vitamine C! Hierdoor helpen blauwe bessen je om die mooie en stralende huid te krijgen van binnenuit!

Daarnaast zijn ze ontzettend lekker en makkelijk te combineren, gooi bijvoorbeeld een handje door de yoghurt of eet ze gewoon los als snack! 

 

Blauwe Bessen Huid

 

De beste skincare producten shop je op Olivida.nl
blog_divider

Je huid van binnen verzorgen is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar van buiten even goed! Daarom verkopen wij op Olivida.nl de allerbeste producten die precies bij jouw huid passen!

Al onze producten zijn van salonmerken, daarom bevatten ze hogere concentraties aan actieve ingrediënten. Deze actieve ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat je echt verbetering gaat zien!

Verder kun je op onze website gemakkelijk navigeren via de filters, zo selecteer je precies jouw huidtype, de productsoort en zelfs de ingrediënten. Zo vind je precies waar je naar op zoek bent en wat er bij jou past. 

Weet je niet welk huidtype je hebt? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en adviseert daarbij behorende producten. Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link