1. Blogberichten
 2. De 6 Voordelen van Omega 3 voor jouw Huid

De 6 Voordelen van Omega 3 voor jouw Huid

Omega 3 Huid Voordelen

Leestijd: 3-4 minuten

De 6 voordelen van omega 3 voor jouw huid
blog_divider

In de wereld van serums bestaan er steeds meer natuurlijke ingrediënten die voordelen hebben voor de huid. Antioxidanten en vitamines komen het meeste voor. Er is een nieuwe trend te zien in het gebruik van onverzadigde vetzuren in serums, die wij normaal gesproken via onze voeding binnen krijgen. 

Onverzadigde vetzuren zijn gezond en maken onze huid soepel en gehydrateerd. De belangrijkste vetzuren die hierbij een rol spelen zijn omega 3 en 6. Wanneer er een gelijke verdeling tussen die twee is, zijn de huidcellen in balans. Doordat wij in Nederland voeding eten met te veel omega 6, schuift omega 3 naar de achtergrond. Het resultaat is; een onrustige, droge en ontstoken huid. 

Als jij hier last van hebt, zou de oorzaak dus kunnen zijn dat er geen goede balans van vetzuren in jouw huid is. Het is dus belangrijk om de balans weer terug te brengen en meer gebruik te maken van omega 3 vetzuren.

Wil je meer weten over wat omega 3 kan betekenen voor jouw huid? Lees dan verder!

 

Omega 3 en 6
blog_divider

Omega 3 is een onverzadigd essentieel vetzuur wat voorkomt in onze voeding. Het is vooral te vinden in vette vis zoals zalm, haring of makreel, maar ook (voor de vega’s onder ons) in zeealgen. Wanneer je 1 a 2 keer in de week vis eet, krijg je in principe voldoende omega 3 binnen.

Een ander essentieel vetzuur is omega 6. Vooral plantaardige oliën bevatten omega 6, wat veel wordt toegevoegd in onze voeding. Koekjes, chips of de zonnebloemolie waar wij onze avondmaaltijden in bakken, zitten boordevol met omega 6. Bijna niemand in Nederland heeft hier een tekort aan.

Omega 3 en 6 werken hand in hand met elkaar. Als ze in gelijkmatige verhouding voorkomen in de voeding dan tenminste. Vroeger in de oertijd was deze verdeling 50/50. Tegenwoordig krijgen wij (vaak onbewust) wel 20 keer zoveel omega 6 binnen. De oplossing? Meer omega 3!

 

Omega 3 Voeding Vis

 

Supplementen en Skincare
blog_divider

Om de omega 3 in onze huidcellen te verhogen, kun je supplementen slikken die een hoge dosering bevatten. Visolie- of zeealgen capsules zijn in vrijwel elke drogisterij verkrijgbaar. Daarnaast zijn er skincare producten op de markt die omega 3, of een combinatie van essentiële vetzuren bevatten. 

Omega 3 heeft allerlei voordelen voor onze huid:

 • De huidcellen soepel en gezond te houden 
 • Gezonde stoffen worden beter opgenomen in de huid
 • De opperlaag van de huid verliest minder vocht en blijft gehydrateerd
 • Roodheid door externe factoren in de huid neemt af
 • Ontstekingsremmende werking; minder last van acne, rosacea en eczeem 
 • Het helpt om huidveroudering tegen te gaan 

 

Omega 3 Supplementen Huid

 

Huidaandoeningen
blog_divider

Omega 3 toevoegen aan jouw skincare routine heeft voor elke huid voordelen. Wanneer je last hebt van huidaandoeningen zoals acne, rosacea of eczeem kan omega 3 pas echt een duidelijk verschil maken.

 

Acnehuid
blog_divider

Als jij last hebt van een acne gevoelige huid, dan is het belangrijk om de huid zo weinig mogelijk te irriteren. De balans van essentiële vetzuren kan hier aan bijdragen. Er zijn zelfs onderzoeken waarbij de deelnemers een afname zagen in hun acne door het slikken van omega 3 supplementen. Het kan dus geen kwaad om gebruik te maken van serums of visolie als je hier last van hebt.

Serums die helpen bij acne ->

 

Acne Serum

 

Rosacea
blog_divider

Omega 3 bevat de belangrijke stoffen EPA en DHA. EPA is een vetzuur en werkt ontstekingsremmend. Het vetzuur DHA verbetert onder andere het immuunsysteem. Het voordeel hiervan is dat de hormoonhuishouding van ons lichaam beter in balans is. Wanneer jij last hebt van rosacea, kun je er baat bij hebben om het DHA vetzuur binnen te krijgen en je hormonen in balans te houden. 

 

Eczeem
blog_divider

Eczeem (atopische dermatitis) wordt vaak veroorzaakt door erfelijkheid, maar kan ook ontstaan door een droge en geïrriteerde huid. Indringende stofjes van buitenaf zorgen voor irritatie in de huid. Omega 3 kan er voor zorgen dat de huidlaag beter beschermd wordt en het werkt ook ontstekingsremmend. Een natuurlijker alternatief voor medicinale crèmes en geneesmiddelen!

 

Vegan opties
blog_divider

Omdat omega 3 vooral in hoge dosering voorkomt in vis, worden supplementen vooral in de vorm van visolie verkocht, of in huidproducten verwerkt. Gelukkig zijn er ook vega(n) varianten. Let bij het aanschaffen van skincare of het product een vegan keurmerk heeft. Qua supplementen zijn zeealgen het alternatief. Omega 3 komt ook in plantaardige voeding voor, zoals chiazaad, lijnzaad, hennepzaad, walnoten en spruitjes

 

Nu Shoppen

Omega 3 Vegan Opties

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link