1. Blogberichten
 2. Met deze Voeding Verminder je Rimpels!

Met deze Voeding Verminder je Rimpels!

Voeding Voedsel Rimpels Verminderen

Leestijd: 3-4 minuten

Met deze voeding verminder je rimpels!
blog_divider

De huid is onze grootste orgaan, daarom zullen veranderingen in ons dieet hier als eerste zichtbaar worden! Als je elke dag voedsel eet wat vol zit met antioxidanten, gezonde vetten, water en voedingsstoffen, zal je huid er beter uit gaan zien.

Door de juiste groenten en fruit te eten kun je huid een handje kan helpen om dofheid, rimpels en fijne lijntjes te bestrijden

Klaar om je huid te helpen om rimpels te verminderen door gezond en lekker te eten? Hieronder vind je 8 van de beste voedselsoorten die je huid jong houden! 


1.
Rode paprika
blog_divider

Rode paprika zit boordevol met antioxidanten, deze zijn ontzettend belangrijk in de strijd tegen veroudering. Daarnaast bevatten ze ook veel vitamine C, dit helpt je huid om de productie van collageen te stimuleren.

Collageen en elastine zijn twee eiwitten die je huid stevig en soepel houden. Deze nemen af naarmate je ouder wordt, daardoor wordt je huid minder stevig en kunnen rimpels en fijne lijntjes zichtbaar worden. De collageenproductie stimuleren, werkt effectief om de veroudering van de huid tegen te gaan. 

Ook bevatten rode paprika’s carotenoïden. Dit zijn plantpigmenten die zorgen voor de felle kleuren die je ziet in fruit, zoals rood, oranje en geel. Carotenoïden hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen je huid beschermen tegen schade door de zon en vervuiling. 

2. Broccoli
blog_divider

Broccoli wordt niet voor niets tegenwoordig een superfood genoemd! Het is ultra-gezond, maar ook nog eens ontzettend goed voor je huid en tegen rimpels! Het werkt ontstekingsremmend en zit daarnaast vol met:

 • Antioxidanten
 • Vezels
 • Vitamine C 
 • Vitamine K
 • Luteïne
 • Foliumzuur (Vitamine B11)
 • Calcium

Kortom, allerlei gezonde dingen! Luteïne is een carotenoïde dus goed tegen ontstekingen, vitamine C helpt je huid bij het aanmaken van collageen wat weer helpt tegen rimpels. 

 

Voeding Rimpels

 

3. Blauwe Bessen
blog_divider

Blauwe bessen zijn rijk aan vitamine A en C. Ook dit fruit zit vol met antioxidanten, waardoor het zal helpen om de schade in je huid te herstellen. Ze zijn een ware favoriet als het gaat om goed voedsel voor een mooie huid! 

 

4. Spinazie
blog_divider

Popeye werd er niet voor niets groot en sterk van, want spinazie is ontzettend gezond. Maar wist je dat spinazie ook goed is voor je huid? Het bevat namelijk:

 • Magnesium
 • Ijzer (Daarom werd Popeye er zo ijzersterk van 😉
 • Magnesium
 • Luteïne
 • Vitamine A, C, E en K

Vitamine K heeft de bekwaamheid om ontstekingen in cellen te verminderen! Daarnaast helpt vitamine C natuurlijk goed als anti-aging middel. 

Houd je niet van spinazie? Probeer dan eens een handje door een smoothie te gooien, zo proef je het niet extreem erg en krijg je toch alle gezonde voordelen ervan binnen. 

 

5. Waterkers
blog_divider

Misschien wel de meest onbekende van het lijstje, maar zeker niet minder dan de rest: waterkers! Deze slasoort is rijk aan de volgende dingen:

 • Calcium
 • Kalium
 • Vitamine A, C, K, B-1 en B-2
 • Mangaan
 • Fosfor

Waterkers heeft een antiseptische werking in je huid. Dit helpt bij het circuleren en afgeven van mineralen aan de cellen in je lichaam. Dit is goed voor je huid, en dan in het bijzonder je huid zijn zuurstofgehalte. 

Ook helpt waterkers tegen rimpels! Vitamine A en C helpen namelijk bij het bestrijden van vrije radicalen, deze zijn schadelijk voor je huid en dragen bij aan het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. 

Al het bovenstaande is genoeg reden om volgende keer waterkers toe te voegen aan je salade! 

 

6. Avocado
blog_divider

Avocado is misschien wel de populairste groente van de afgelopen paar jaar. Naast dat deze groene vrucht op ontzettend veel manieren gegeten kan worden, is hij ook goed in het bestrijden van huidveroudering!

Avocado’s zijn namelijk rijk aan gezonde vetten, die helpen bij het verkrijgen van een gladde huid. En nog allerlei andere voedingsstoffen die goed voor je zijn, waaronder:

 • Kalium
 • Vitamine K, C, E en A

Het gehalte van vitamine A in avocado’s is erg hoog, dit helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. Hierdoor ziet je huid minder dof eruit, waardoor ook rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. 

 

 

7. Noten
blog_divider

Als het gaat om voedsel wat je jong houdt, dan zijn noten echt ontzettend goede optie! Veel noten zijn een bron van vitamines. 

Zo zijn amandelen rijk aan vitamine E, dit kan je huid beschermen tegen schade van UV-straling, je cellen helpen bij het herstellen van huidweefsel en je helpen om vocht in de huid vast te houden. Dit alles draagt bij aan een gezonde en stralende huid, en helpt natuurlijk rimpels tegen te gaan. 

Walnoten bevatten omega-3 vetzuren, deze werken ontstekingsremmend. Dit kan helpen bij het verkrijgen van een mooie glowy skin. Ook zijn walnoten rijk aan antioxidanten, wat je huid helpt bij het bestrijden van vrije radicalen. Deze kunnen bijdragen aan huidveroudering, dus zo kun je rimpels en fijne lijntjes preventief verminderen. 

 

8. Zoete Aardappel
blog_divider

Boordevol met vitamine C, helpt zoete aardappel bij het stimuleren van de collageenproductie. Remember? Collageen is een eiwit die je huid stevig en soepel houdt, door de natuurlijke afname in collageen kunnen rimpels ontstaan.

Doordat de vitamine C in zoete aardappel de collageenproductie stimuleert, helpt het dus tegen fijne lijntjes en rimpels. 

Daarnaast heeft de zoete aardappel zijn oranje kleur te danken aan bètacaroteen (ook wel β-carotene). Dit is een provitamine, dat betekent dat je lichaam hem om kan zetten in Vitamine A. Je lichaam doet dit alleen wanneer het nodig is. 

Vitamine A helpt bij het bevorderen van de celvernieuwing en de huidelasticiteit. Dit draagt bij aan een jeugdige huid, en het bestrijden van rimpels!

 

Eten Rimpels Verminderen

De beste skincare tegen rimpels shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Je kunt natuurlijk een hoop bereiken met gezond eten, maar een combinatie met goede producten is nóg effectiever! Daarom vind je op Olivida.nl alle huidverzorgingsproducten die je nodig hebt, gemakkelijk op onze website. 

Al onze producten zijn van salonmerken. Dit betekent dat ze hogere concentraties aan actieve ingrediënten bevatten en zo veel meer kunnen betekenen voor jouw huid! Zo kun je echt verbetering gaan zien.

Navigeer gemakkelijk op onze website met behulp van de filters, zo kun je filteren op productsoort, huidtype en zelfs op ingrediënt. Zo krijg je enkel de producten te zien die goed zijn voor jouw huidtype en skin concern. 

Twijfel je wat het beste bij jou past? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie kijkt naar de behoeften van jouw huid en geeft advies over welke producten je het beste kunt gebruiken. Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link