1. Blogberichten
 2. De Voordelen van Biotine voor de Huid

De Voordelen van Biotine voor de Huid

Voordelen Biotine Huid

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is wat biotine écht doet met je huid
blog_divider

Tegenwoordig is algemeen bekend dat hoe we ons van binnen verzorgen, invloed heeft op onze buitenkant. Zo heeft bijvoorbeeld het drinken van voldoende water en eten van antioxidanten een positief effect op onze huid. 

Met deze kennis, vliegen de aangeprezen supplementen voor huidverbetering ons om de oren! Allerlei voedingsstoffen en stofjes die beloven je huid op magische wijze beter zullen maken, waaronder het stofje biotine.

Biotine ken je wellicht al van naam, maar weet je eigenlijk al wat het precies is en welke effecten het op je huid, haren en nagels heeft? Wij van Olivida leggen hieronder voor je uit wat biotine is, waar het in verwerkt zijn en wat de voordelen zijn voor je huid. 

 

Wat is biotine?
blog_divider

Biotine is een wateroplosbare vitamine. We noemen biotine ook wel vitamine B8 of H (naar Haar en Haut, de Duitse woorden voor haar en huid). Daarmee maakt biotine deel uit van het vitamine B-complex, dit is een groep essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde stofwisseling en een goed functionerend zenuwstelsel.

Biotine werkt als een co-enzym, je lichaam gebruikt biotine om energie uit eten vrij te maken. Daarnaast speelt biotine een rol in de aanmaak van vetzuren en zorgt biotine ervoor dat de huid gezond en soepel blijft. 

Bovendien is Vitamine B8 betrokken bij de aanmaak van keratine, een proteïne die erg belangrijk is voor mooi en gezond haar.  Kortom, het klinkt alsof biotine ontzettend veel voordelen heeft voor je lichaam, maar is het bij slikken van biotine ook daadwerkelijk effectief? 

 

Wat is Biotine

Welke producten bevatten biotine?
blog_divider

Biotine is vooral aanwezig in orgaanvlees, voorbeelden hiervan zijn kippenlever of -nieren. Maar ook amandelen, pinda’s, zalm en gekookte eieren bevat biotine. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid biotine is zo laag, dat je het snel uit je voeding zal halen. 

 

Is het nodig om biotine supplementen te slikken?
blog_divider

Eigenlijk is het alleen nodig om extra biotine toe te voegen aan je dieet, wanneer je hier een tekort aan hebt. Dit tekort kan zich uiten in het hebben van dun en pluizig haar of broze nagels. in dit geval kan extra biotine via supplementen een echte uitkomst zijn, en zorgen voor verbetering!

Mocht je geen tekort aan biotine hebben, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn. Het teveel aan biotine plas je namelijk gewoon uit. Het kan dus niet schadelijk zijn.

 

Conclusie: wel of geen biotine?
blog_divider

Kortom, wanneer je dus last heb van broze nagels en dun haar heb je mogelijk een tekort aan biotine. Omdat deze vitamine een essentiële rol speelt in het gezond houden van je huid en haar, kan het helpen om deze vitamine bij te slikken. 

Als je hier geen last van hebt, dan is het onwaarschijnlijk dat biotine voor magische verbetering zal zorgen. Toch kan het geen kwaad, omdat biotine een vitamine is die zichzelf oplost in water, plas je het teveel gewoon weer uit.

Biotine Supplementen

De beste producten voor je huid shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Op Olivida.nl shop je de allerbeste producten voor jouw huid, gewoon online! Al onze huidverzorgingsproducten zijn namelijk uitsluitend van salonmerken, wat betekent dat ze hogere doseringen aan actieve werkstoffen bevatten. 

Door deze hogere doseringen, kunnen de producten echt een positief effect hebben op je huid. Zo kun je echt verschil gaan zien! Je kunt via de filters op onze website gemakkelijk navigeren door producten, zo kun je filteren op productsoort, huidtype en zelfs op ingrediënt!

Weet je niet waar je moet beginnen? Dat snappen wij maar al te goed. Daarom bieden we gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoefte van jouw huid en adviseert bijpassende producten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Nu Shoppen

huid herstel nacht

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link