1. Blogberichten
 2. Double cleansing uitgelegd: Moet jij dit proberen?

Double cleansing uitgelegd: Moet jij dit proberen?

Double Cleansing

Leestijd: 2-3 minuten

Double cleansing? Hype or hope? Wij geven uitleg
blog_divider

Het reinigen van je gezicht is super belangrijk, dat weet gelukkig bijna iedereen. Op welke manier jij je gezicht reinigt zal liggen aan jouw huidtype en wat je daarover hebt geleerd. Tonics, gels of oliebasis, het kan allemaal in jouw skincare routine zitten.

Heb je de laatste tijd veel gehoord over dubbel reinigen, of double cleansing? Vraag je je af wat het is en of het de extra tijd en moeite waard is? Zoek niet verder, want wij hebben alle details die je moet weten over dubbel reinigen! Lees snel verder voor uitleg..

Wat is dubbel reinigen?
blog_divider

Dubbele reiniging is een huidverzorgingsmethode waarbij je twee verschillende reinigingsmiddelen gebruikt om de huid grondig te reinigen. De eerste reiniger is meestal een reiniger op oliebasis die make-up, zonnebrandcrème en andere onzuiverheden op de huid afbreekt, terwijl de tweede reiniger meestal een reiniger op waterbasis is die het overgebleven vuil verwijdert.

Hier zijn een paar redenen waarom je het zou willen proberen:

 1. Reinigt de huid diep: Een dubbele reiniging zorgt ervoor dat alle sporen van make-up, zonnebrandcrème, vuil en olie voorgoed van de huid worden verwijderd. Dit leidt na verloop van tijd tot een gezondere en helderdere huid.
 2. Verbetert de opname van jouw serums en moisturizers: Door alle onzuiverheden van de huid te verwijderen met een dubbele reiniging, kunnen je huidverzorgingsproducten dieper doordringen en effectiever werken.
 3. Vermindert het risico op puistjes: Door al het vuil en olie van de huid te verwijderen met een dubbele reiniging, heb je minder kans op puistjes en andere huidproblemen.
 4. Zorgt voor een ontspannende skincare routine: Veel mensen vinden dubbel reinigen een fijn onderdeel van een self-care momentje die helpt te relaxen aan het einde van de dag.

Hoe double cleansing

Hoe dubbel reinigen?
blog_divider

Hier lees je hoe je in een paar stappen een dubbele reiniging uitvoert:

Stap 1: Begin met een cleanser op oliebasis en masseer het in op een droge huid. Gebruik zachte, ronddraaiende bewegingen om alle make-up, zonnebrandcrème en vuil op de huid af te breken.

Stap 2: Spoel de reiniger met olie af met lauw water en gebruik daarna je gewone reiniger op waterbasis. Masseer de cleanser in je huid en let erop dat je het gebied rond de ogen vermijdt.

Stap 3: Spoel de reiniger op waterbasis af met lauw water en dep je gezicht droog met een zachte handdoek.

Welke producten moet ik kiezen?
blog_divider

Het kiezen van de juiste reinigingsproducten op olie- en waterbasis is belangrijk voor een effectieve dubbele reiniging. Hier zijn een paar van onze favoriete producten op onze website:

1. Olie reinigers:

 • ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm:
  Deze satijnzachte cleanser smelt make-up, SPF, vuil, talg en onzuiverheden als sneeuw voor de zon weg en zorgt meteen voor een gehydrateerde en super gevoede huid.
 • Medik8 – Cream Cleanse:
  Natuurlijk Shea Butter en Saponinen breken make-up en onzuiverheden af. Ondertussen vult natuurlijke glycerine de essentiële vochtwaarden van de huid aan, waardoor de teint na het reinigen wordt gevoed en gehydrateerd.
 • Mesoestetic – Micellar biphasic:
  De Micellar Biphasic van Mesoestetic is een tweefasen make-up remover specifiek voor de ogen en lippen. Ook geschikt om waterproof make-up te verwijderen. 

2. Reinigers op waterbasis:

Bekijk alle professionele skincare van Olivida
blog_divider

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

uitleg double cleansing

Volg ons op social media

Share via
Copy link