1. Blogberichten
 2. Cleanser 101: Wat je moet weten over gezichtsreinigers

Cleanser 101: Wat je moet weten over gezichtsreinigers

informatie cleansers gezichtsreiniger

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Gezichtsreiniger / cleanser

Dit moet je weten over gezichtsreinigers, oftewel cleansers
blog_divider

Reinigen is een van de belangrijkste stappen in elke skincare routine. Het is super belangrijk om al het vuil, olie en onzuiverheden die zich gedurende de dag op onze huid ophopen te verwijderen. Hierdoor voorkom je puistjes, poriën verkleinen zich en de huid ziet er gezond en stralend uit. Maar met zoveel verschillende soorten reinigers op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt is! 

In deze blog gaan we dieper in op gezichtsreinigers en wat je moet weten om de perfecte te vinden voor jouw huid. Lees snel verder!

Soorten gezichtsreinigers
blog_divider

Reinigers kunnen verschillende soorten ingrediënten in de basis hebben:

 1. Gelreinigers: Gelreinigers zijn ideaal voor mensen met een vette of gemengde huid. Ze bevatten meestal ingrediënten zoals salicylzuur of glycolzuur om de huid zachtjes te scrubben en tegelijkertijd overtollig talg te verwijderen.
 2. Crèmereinigers: Crèmereinigers zijn fijn te gebruiken voor mensen met een droge of gevoelige huid. Ze bevatten vaak hydraterende ingrediënten zoals sheaboter of jojoba-olie, die helpen om de huid te hydrateren en te verzachten.
 3. Schuimende reinigers: Schuimende reinigers zijn top voor mensen die liever een schuimend effect willen hebben als ze reinigen. Ze verwijderen overtollige olie en onzuiverheden terwijl ze zacht blijven voor de huid.
 4. Olie reinigers: Olie reinigers werken door overtollige olie, make-up en onzuiverheden op de huid op te lossen. Ze kunnen goed zijn voor mensen met een droge of gevoelige huid, omdat ze vaak voedende oliën bevatten die helpen de huid te hydrateren.

gezichtsreiniger

Ingrediënten om naar te zoeken
blog_divider

Bij het kiezen van een gezichtsreiniger is het ook belangrijk om te zoeken naar ingrediënten die gericht zijn op jouw specifieke huidproblemen. Hier zijn voorbeelden van de belangrijkste ingrediënten waar je op moet letten:

 1. Salicylzuur: Salicylzuur is speciaal bedoeld voor mensen met een vette of acnegevoelige huid. Het helpt poriën te ontstoppen, dode huidcellen te verwijderen en puistjes te voorkomen.
 2. Glycolzuur: Glycolzuur is een zachte exfoliator die kan helpen om de huid helderder te maken en de huidtextuur te verbeteren.
 3. Hyaluronzuur: Hyaluronzuur is een hydraterend ingrediënt dat helpt de huid te hydrateren en voller te maken, waardoor het perfect is voor mensen met een droge of vochtarme huid.
 4. Vitamine C: Vitamine C kan helpen om de huid helderder te maken en donkere vlekken en hyperpigmentatie te verminderen. Je huid gaat er ook nog eens van stralen!

De juiste reiniger kiezen
blog_divider

De juiste cleanser voor jou hangt af van je huidtype en huidproblemen. Zo kies jij de perfecte reiniger voor jouw huid:

 1. Identificeer je huidtype: Bepaal of je een vette, droge, gemengde of gevoelige huid hebt. Dit zal je helpen om het type reiniger te kiezen dat het beste bij je pastHulp nodig? Lees blog: Wat is mijn huidtype?
 2. Zoek naar belangrijke ingrediënten: Ga na welke problemen je hebt met je huid en zoek een cleanser die ingrediënten bevat die deze problemen kunnen aanpakken.
 3. Lees reviews: Zoek naar reviews van andere mensen die de cleanser hebben gebruikt om te zien of het effectief is voor jouw specifieke huidtype.
 4. Ken je budget: Er zijn veel goede reinigers verkrijgbaar voor verschillende prijzen. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven voordat je gaat winkelen.

Hoe gebruik je een gezichtsreiniger?
blog_divider

Een gezichtsreiniger op de juiste manier gebruiken kan een groot verschil maken in hoe je er het meeste uit kunt halen. Hier zijn wat tips om het beste uit je cleanser te halen:

 1. Maak je gezicht nat: Begin met je gezicht nat te maken met lauw water.
 2. Breng je cleanser aan: Breng een kleine hoeveelheid van je gekozen cleanser aan op je vingertoppen of op een cleansing tool, en masseer het zachtjes op je huid met ronddraaiende bewegingen gedurende ongeveer 30 seconden.
 3. Afspoelen: Spoel je cleanser af met lauwwarm water.
 4. Dep droog: Dep je gezicht droog met een schone, zachte handdoek.

 

Het kiezen van de juiste gezichtsreiniger is dus belangrijk voor een mooie huid. Als je je huidtype kent, op zoek gaat naar de belangrijkste ingrediënten en reviews leest, kun je de beste cleanser voor jouw huid vinden. Door je gekozen cleanser op de juiste manier te gebruiken en in je skincare routine toe te voegen, kun je een gezonde, stralende huid krijgen die je zelfverzekerd en mooi laat voelen.

Bekijk alle cleansers:

Bekijk cleansers

Volg ons op social media

Share via
Copy link