1. Blogberichten
 2. anti-age
 3. De beste skincare producten tegen fijne lijntjes

De beste skincare producten tegen fijne lijntjes

beste-producten-fijne-lijntjes

Leestijd: 2-3 minuten

De beste skincare producten tegen fijne lijntjes

blog_divider

Niemand wordt vrolijk van een rimpelig huidje, dus tips voor de beste skincare tegen (tekenen van) huidveroudering zijn altijd welkom. Vandaag zetten we onze allerbeste producten speciaal tegen fijne lijntjes voor je op een rij. We vertellen je uitgebreid over de werking van de producten, zodat je het perfecte product voor jouw huid kunt selecteren. Begin vandaag nog met het opbouwen van een routine die jouw huid zo goed mogelijk ondersteunt! Bij vragen weet je ons te vinden.

Intrinsieke vs. extrinsieke huidveroudering

blog_divider

Om de juiste producten te kiezen is het van belang dat je jouw huid leert kennen. Zo is het belangrijk om te weten dat er twee vormen van huidveroudering zijn: je huid kan intrinsiek verouderen, maar ook extrinsiek. Intrinsieke of natuurlijke huidveroudering kun je niet voorkomen of stoppen: dit proces ligt vast in je genen. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid dunner en minder elastisch. De vorm van huidveroudering die je zelf – tot op zekere hoogte – onder controle kunt houden, heet extrinsieke huidveroudering. Dit proces wordt namelijk veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Denk aan roken, stress, voeding, alcoholgebruik, het gebruik van verkeerde cosmetica, mimiek en – het allerbelangrijkst – blootstelling aan de zon. Tegen deze vorm van huidveroudering kun je je wapenen met een gezonde levensstijl, een SPF en goede skincare producten. 

Lees ons artikel: Dit is waarom een SPF goed is voor je huid ->

Wat zijn fijne lijntjes en hoe ontstaan ze?

blog_divider

De allereerste tekenen van huidveroudering zijn vaak zichtbaar als fijne lijntjes rond de ogen, op je voorhoofd, je wangen en rond je mond. Fijne lijntjes worden vaak veroorzaakt door een verstoorde huidbarrière. Het zijn daarom meestal droogtelijntjes, veroorzaakt door een tekort aan vocht in de huid. Dat maakt ze anders dan rimpels: rimpels ontstaan door de afname van collageen en elastine. Fijne lijntjes kun je ‘opvullen’ door je huidbarrière te herstellen. Daarvoor is het belangrijk dat je de vochtbalans van je huid verbetert en goed hydrateert. Dit kun je doen door de juiste skincare producten aan jouw routine toe te voegen. 

Meer lezen over de oorzaak van huidveroudering? Verdiep je in onze huid encyclopedie ->

huidverzorging-producten-fijne-lijntjes

Onze favoriete producten tegen fijne lijntjes

blog_divider

We hebben een selectie gemaakt van onze favoriete producten tegen fijne lijntjes van de beste professionele salonmerken.

1: Image Skincare THE MAX Stem Cell Serum

Een superproduct voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes dat tegelijkertijd tekenen van huidveroudering tegengaat. Dit serum verjongt de huid door middel van stamceltechnologie. Deze methode zorgt voor een natuurlijke bescherming en het herstel van beschadigde cellen. Het vermindert direct zichtbare fijne lijntjes. Door de hoge concentratie aan werkstoffen geeft dit serum van Image Skincare maximaal resultaat.

Bekijk Product ->

2: Spa Salonnepro – Anti Aging Serum

SPA-Salonnepro-SPA-Anti-Aging-Serum

Door dit product aan je skincare routine toe te voegen geef je je huid een complete boost. Het serum bevat effectieve peptiden – Matrixyl Sythe’6 – en is daarom in staat om de diepte van bestaande rimpels te verminderen en de huid te stimuleren om meer collageen te produceren. Een andere peptide – Argireline – zorgt ervoor dat mimiekspiertjes minder samentrekken, waardoor minder snel nieuwe rimpels en lijntjes ontstaan. Een perfect product voor de vochtarme huid met fijne lijntjes en rimpels. 

Bekijk Product ->

3: Image Skincare VITAL C Hydrating Anti-Aging Serum

Image-Skincare-VITAL-C-Hydrating-Anti-Aging-Serum

Dit creme-achtige serum van Image Skincare zorgt voor een ware hydratatie boost. De samenstelling op basis van onder meer hyaluronzuur en ceramiden zorgt ervoor dat de huid vocht beter kan vasthouden. Beide ingrediënten zijn van nature in onze huid aanwezig en enorm belangrijk om huidveroudering tegen te gaan! Het serum bevat daarnaast vitamine C en antioxidanten voor een egale teint en mooi glow.

Bekijk Product ->

4: Revitaltrax – Hyaluronic Serum

Het Hyaluronic Serum van Revitaltrax is een vochtinbrengend serum met 2% hyaluronzuur: een stofje dat na je 25e levensjaar niet voldoende meer wordt aangemaakt. Hyaluronzuur is een ster in het vasthouden van vocht, wat resulteert in een gladdere, zachter huid met minder rimpels en een gezonde huidbarrière. Je huid voelt voller aan en ziet er jonger uit vanwege de natuurlijke opvullende werking. Mega aanrader!

Bekijk Product ->

5: Dermalogica – Super Rich Repair

Dermalogica Super Rich Repair

Deze volle en romige dagcrème van Dermalogica bevat glycerine en kokosolie. Het product is perfect geschikt voor de droge, rijpere huid en bij (vroegtijdige tekenen) van huidveroudering. De crème voedt je huid intensief en versterkt de huidbarrière. Daarnaast worden fijne lijntjes en rimpels verminderd doordat peptides de aanmaak van collageen stimuleren en zorgen voor meer stevigheid. Jojoba, kokos en vitamine E verminderen vochtverlies en beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf.

Bekijk Product ->

producten-olivida-rimpels

Wapen je tegen fijne lijntjes met de producten van Olivida

blog_divider

We geloven bij Olivida in de kracht van skincare en willen daarom op een zo laagdrempelig mogelijke manier de allerbeste producten aanbieden. We verkopen alleen professionele salonproducten die echt iets voor je huid kunnen betekenen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je de producten aanschaft die bij jouw huid passen, zodat je daadwerkelijk verschil gaat zien. Heb je een vraag over jouw huid of twijfel je over welke producten bij je passen? Via de website vraag je gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Wil je overstappen naar een nieuw merk of nieuwe productlijn? We verkopen ook complete skincare routines per huidtype en/of huidprobleem! Neem vooral een kijkje in de shop.

Heb jij al een volledige skincare routine? Vind hier de door ons samengestelde routines voor elk huidtype ->

Gratis persoonlijk huidadvies van één van onze huidspecialisten? ->

Verbeter je huid, samen met Olivida

Onze keuze voor jou.

Gebruik deze producten voor een perfect resultaat

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link