1. Blogberichten
  2. Hoe vaak moet ik mijn skincare aanbrengen? Olivida legt uit!

Hoe vaak moet ik mijn skincare aanbrengen? Olivida legt uit!

skincare aanbrengen

Hoe vaak moet ik mijn skincare aanbrengen? Olivida legt uit!

blog_divider

Als je de juiste producten voor jouw huid hebt gevonden, is het alleen nog aan jou om je skincare routine in de juiste volgorde aan te brengen. Maar hoe vaak moet je dat nou eigenlijk doen? Een veelgestelde vraag waar we je in deze blogpost een duidelijk antwoord op geven. Als jij wilt weten hoe vaak je je skincare aan moet brengen en nieuwsgierig bent naar waarom we je dit aanraden, lees dan even mee.

Olivida deelt graag de door een huidspecialist samengestelde skincare routines ->

Skincare: hoe vaak?

blog_divider

Wat goed dat je een eigen skincare routine hebt opgebouwd, je huid zal je dankbaar zijn! Nu is het alleen nog zaak om de producten zo te gebruiken dat je er echt iets aan hebt. En dat doe je voor het allerbeste resultaat twee keer per dag, namelijk ‘s ochtends en ‘s avonds

Je skincare routine in de ochtend

blog_divider

In je ochtendroutine draait alles om de bescherming van je huid. Je begint met een reiniging omdat er gedurende de nacht vuil op je huid ophoopt. Óók als je de avond ervoor je gezicht goed hebt gereinigd of uitgebreid hebt gedoucht. Nadat je je huid hebt gereinigd met een milde cleanser die bij jouw huidtype past, breng je een toner aan om je huid te kalmeren en in balans te brengen. Vervolgens is het tijd voor hydratatie! Onze favoriete stap in elke huidverzorgingsroutine. Een gehydrateerde huid is een gezonde, glowy huid, dus deze stap wil je absoluut niet overslaan. Start met een oogcrème voor de gevoelige huid rond je ogen. (Tip: je kunt je oogcrème in de koelkast bewaren zodat ‘ie ‘s ochtends heerlijk verfrissend werkt!) Daarna is het tijd voor een voedende dagcrème. Omdat je ‘s nachts zo’n acht uur geen water hebt gedronken, is het verstandig om je huid extra te hydrateren met bijvoorbeeld een vochtinbrengend serum en te kiezen voor voedende producten op waterbasis. De allerlaatste stap in je ochtendroutine is enorm belangrijk: namelijk het aanbrengen van een SPF (Sun Protecting Factor). Je huid wordt 365 dagen per jaar blootgesteld aan schadelijke UV-straling (ja, echt, ook in de winter!), dus het is van belang dat je je huid tegen die straling wapent. Kies voor een SPF die zowel UVA- als UVB-bescherming biedt om je huid zo goed mogelijk te beschermen. 

Lees hier meer over waarom een SPF een ‘must’ is in jouw routine ->

Producten van Olivida voor in jouw ochtendroutine

blog_divider

Olivida heeft de mooiste producten voor in jouw ochtendroutine in het assortiment. We verkopen alleen professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen, dus de producten kunnen echt iets voor jouw huid betekenen. Wil jij elke ochtend goed beginnen? Zorg dan dat je elke ochtend jouw skincare routine doorloopt. Zie het als een selfcare-momentje.

Your skin loves you, love it back. 🙂 

skincare ochtend

Je skincare routine in de avond

blog_divider

Je avondroutine draait om het herstellen van je huid. Je huid herstelt ‘s nachts de schade die je na een lange dag hebt opgelopen en boost celvernieuwing en herstelprocessen. Je huid maakt als je slaapt daarnaast minder talg aan dan overdag en verliest vocht: iets waar je met verschillende producten goed op kunt inspelen! Om je huid een handje te helpen tijdens het reparatieproces is je skincare routine in de avond daarom mega belangrijk. 

Ook ‘s avonds begin je met het reinigen van je gezicht. Je huid is de hele dag blootgesteld aan vuile lucht, bacteriën en vaak ook make up, dus een grondige reiniging is van belang. Verwijder eerst je make up en reinig je huid daarna met een milde cleanser. Na je cleanser breng je een toner (tonic) aan om mogelijk overgebleven vuil te verwijderen en je huid ready te maken voor de producten in je avondroutine. Na de toner kun je weer los met hydratatie! Misschien wil je een maskertje aanbrengen en daarna een voedende gezichtsolie of een serum. Alles mag en alles kan, zolang je je avondroutine afsluit met een oogcrème en en een voedende nachtcrème. De voedende producten helpen je huid ‘s nachts herstellen, zodat je ‘s ochtends stralend wakker wordt. En dat willen we allemaal. 

Lees meer over het verschil tussen een cleanser en een make-up remover -> 

Producten van Olivida voor in jouw avondroutine

Ook voor je avondroutine hebben we de allerbeste producten in ons assortiment. Rijke gezichtsoliën, mooie serums die diep in de huid trekken, maar ook overnight peelings en maskers die ‘s nachts voor je huid aan het werk gaan om bijvoorbeeld oneffenheden, fijne lijntjes of pigmentatie tegen te gaan. We verkopen professionele salonproducten die jouw huid thuis de boost kunnen geven die je nodig hebt. Shop je nieuwe favoriete producten nu in de webshop!

Skincare aanbrengen

Gratis huidadvies van onze specialist

blog_divider

Ben je op zoek naar een skincare product dat echt iets voor je kan betekenen, maar weet je niet welk product bij jouw huid past? Op de website van Olivida kun je een gratis huidadvies aanvragen! Onze beautyspecialist Melanie analyseert jouw huidtype en raadt je meteen passende producten aan. Als je op zoek bent naar een complete routine helpen we je ook graag. We zien je aanvraag graag tegemoet!

Vraag nu huidadvies aan ->

Volg ons op social media

Share via
Copy link