1. Blogberichten
 2. Is Glycerine het ultieme Skincare Ingrediënt?

Is Glycerine het ultieme Skincare Ingrediënt?

olivida blog GLYCERINE

Leestijd: 3-4 minuten

Is glycerine het ultieme skincare ingrediënt?

blog_divider

Glycerine is een mega populair ingrediënt dat je in veel skincare producten terugvindt. Van lippenbalsems en cleansers tot moisturizers en serums: glycerine geeft hydraterende producten een gouden randje. Het ingrediënt kan voor vrijwel ieder huidtype veel positiefs betekenen, dus het wordt tijd dat we het eens onder de loep nemen. Want wat doet het stofje precies voor je huid? En waarom zou je een product met glycerine aan je skincare routine toe willen voegen? Vandaag in de spotlights: glycerine en al zijn boostende eigenschappen. Lees je mee?

Wat is glycerine?
blog_divider

Glycerine is een lichaamseigen stof die zich in het bovenste laagje van onze huid – de hoornlaag – bevindt en wordt ook wel glycerol genoemd. Het ingrediënt zoals het aan huidverzorgingsproducten wordt toegevoegd, wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie. Glycerine behoort tot de zogenaamde humectanten: ingrediënten die in staat zijn vocht vast te houden en aan te trekken in de huid. Dat maakt de stof zo’n powerhouse voor in skincare producten.

Bekijk onze skincare producten met glycerine ->

Glycerine Hydrateren

Wat doet glycerine voor je huid?

blog_divider

Maar wat doet glycerine nou precies voor je huid? Je raadt het misschien al: hydrateren. Het ingrediënt dringt namelijk makkelijk door de hoornlaag, waarna het zich kan binden aan water en het vochtverlies uit de huid tegengaat. Na het gebruiken van een product met glycerine blijft de huid lang gehydrateerd. Die intense hydratatie heeft ook een positief effect op de huidelasticiteit en het herstel van de huidbarrière. Met als gevolg een stralend en gehydrateerd huidje én minder fijne lijntjes en rimpels. Ben je inmiddels al fan van dit fantastische stofje?

Bekijk onze producten met Glycerine, filter gemakkelijk op jouw huidtype ->

Welke huidtypen hebben baat bij glycerine?

blog_divider

Goed nieuws: elk huidtype wordt gelukkig van producten met glycerine. Als je de producten in je badkamerkastje eens goed inspecteert is de kans groot dat je al iets gebruikt waaraan glycerine is toegevoegd (check ook eens je shampoo!). Glycerine is non-comedogeen, wat betekent dat het je poriën niet verstopt en niet zal zorgen voor puistjes. De kans dat huidirritatie optreedt door gebruik van glycerine is daarnaast heel klein, waardoor het ingrediënt ook geschikt is voor de extreem gevoelige en/of acnegevoelige huid. 

Denk je dat jij een gevoelige huid te hebben? Lees hier alle kenmerken ->

Heb jij een acnegevoelige huid? In onze huid encyclopedie leer je alles over deze huidaandoening -> 

Producten met glycerine shop je bij Olivida

blog_divider

We geloven bij Olivida in de kracht van glycerine. Daarom vind je het ingrediënt terug in veel van onze skincare producten. Op deze pagina zie je alle producten waaraan glycerine is toegevoegd. Omdat we uitsluitend professionele salonproducten verkopen die hoge concentraties werkstoffen bevatten, kunnen onze producten met glycerine je huid intensief hydrateren en zorgen voor zichtbaar verschil. De merken die we verkopen vallen in een brede prijsrange, zodat je een product kunt vinden dat bij jouw huidtype én bij jouw portemonnee past. Heb je vragen over je huid of huidtype? Via de website kun je een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan.

Bekijk onze producten met Glycerine, filter gemakkelijk op jouw huidtype ->

Ingrediënten olivida

We helpen je bij het opbouwen van een passende skincare routine

blog_divider

We weten als geen ander dat de skincare wereld soms nogal overweldigend kan zijn. Er zijn zóveel skincare producten op de markt dat de kans groot is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met Olivida proberen we je daarom zoveel mogelijk zoekwerk uit handen te nemen. Je kunt bij ons een gratis huidadvies aanvragen en vervolgens gericht op zoek gaan naar producten die bij jouw huidtype passen. In de webshop kun je zoeken op huidtype, productsoort, merken en ingrediënten. Ben je op zoek naar een complete skincare routine? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben complete skincare routines samengesteld per huidtype, inclusief opbouwschema en handleiding. Heb je vragen over een van de producten op de site? Neem gerust contact met ons op via het chatvenster!

Laat gratis onze huidspecialist een routine samenstellen voor jouw huid ->

Bekijk de door ons samengestelde skincare routines ->

Nog niet uitgelezen? Lees verder!

blog_divider

Deze skincare producten kun je beter niet met elkaar combineren ->

Wat zijn actieve ingrediënten in skincare producten? ->

Hoe vind je een passende skincare routine ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link