1. Blogberichten
 2. Last van een Doffe Huid? Oorzaken en Oplossingen!

Last van een Doffe Huid? Oorzaken en Oplossingen!

Doffe Huid Oplossingen & Tips

Leestijd: 3-4 minuten

Last van een doffe huid? Oorzaken en oplossingen!
blog_divider

Veel mensen verlangen naar een mooie, egale en glanzende huid. Maar het verkrijgen of behouden hiervan is niet altijd even eenvoudig. Heb jij het gevoel dat je huid vooral zijn glans mist en daardoor dof eruit ziet?


Gelukkig zijn er manieren om deze glans terug te krijgen, vaak zorgen de kleinste aanpassingen al voor het grootste verschil! Hieronder staan veel voorkomende oorzaken van een doffe huid, en de dingen die je er tegen kan doen om het op te lossen! Zo kom jij van je doffe huid af en geef je het de mogelijkheid om weer te stralen!

Heb ik last van een doffe huid?
blog_divider

Ondanks dat het misschien vanzelfsprekend klinkt, is het belangrijk om te kijken naar wat een doffe huid is. Je huid is dof wanneer het een gebrek aan glans heeft en niet in staat om het licht goed te reflecteren. Daardoor kan een doffe huid er droog, vlekkerig, vermoeid en ongezond uit zien. Dit kan bijvoorbeeld rimpels accentueren. 

 

Doffe Huid Oorzaken

Wat veroorzaakt een doffe huid?
blog_divider

Vaak komt dofheid door verschillende oorzaken, die kunnen intern zijn (zoals je leef- en eetgewoonten) maar ook door dingen van buitenaf. Hieronder hebben wij van Olivida een lijstje gemaakt van diverse mogelijke oorzaken van jouw droge huid, en advies hoe je deze het beste kunt verhelpen. Zo komt die mooie glow hopelijk snel terug!

Oorzaak #1: Je huid is uitgedroogd, net als jij

Als je huid te weinig vocht krijgt, raakt het gedehydrateerd. Daardoor krijgt je huid minder bloed dan normaal, waardoor je er vaal en pips uitziet. Het is belangrijk om dit niet tijdelijk op te lossen met een dag goed drinken, maar hiermee op de lange termijn aan de slag te gaan.

Door je huid namelijk langdurig te weinig water te geven, blijft je huid langdurig gedehydrateerd. Hierdoor kan het ook blijvende schade oproepen, zoals bijvoorbeeld rimpels die beter zichtbaar worden en blijven! 

De oplossing: drink voldoende! Probeer twee liter water per dag te drinken, dat zijn ongeveer 8 glazen per dag. Vermijd dranken met cafeïne, alcohol en suikers, deze hebben een uitdrogende werking.  

Lastig? Schaf dan een drinkfles aan die je lekker vindt drinken, bijvoorbeeld met zo’n ingebouwd rietje. Zet deze bij je werkplek of houd hem bij je gedurende dag. Zo drink je sneller voldoende dan dat je denkt, en merk je dat je al snel niet meer zonder wil! 

Oorzaak 2: Je exfolieert je huid niet

Naast de gebruikelijke skincare stappen zoals je gezicht wassen; je gezicht moisturizen en SPF gebruiken is er nog iets cruciaals wat je misschien soms vergeet… Je gezicht exfoliëren. Dit doe je 1 of 2 keer per week, en verwijderd de dode huidcellen van je gezicht. Daardoor kunnen producten beter tot je huid doordringen én ziet je gezicht er meer glowy uit omdat het het licht beter kan weerkaatsen. 

De oplossing: voeg een exfoliant toe aan je routine.
Hierin zijn er twee opties: een scrub of een peeling. Een scrub is een fysieke exfoliant, waarbij je zelf de dode huidcellen eraf ‘scrubt’. Een peel is een chemische exfoliant, waar de dode huidcellen worden verwijderd door de stofjes in het product. Belangrijk is dat je je huid altijd goed blijft beschermen met SPF30+, wanneer je je huid exfolieert.  

Vind hier de exfoliant voor jouw huidtype ->

Oorzaak #3: Je vergeet je huid te hydrateren met een moisturizer. 

Een doffe huid wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een te droge huid. Door de droogheid bouwen de dode huidcellen op en kunnen er zelfs scheurtjes ontstaan in de bovenste laag van je huid. Hierdoor lijkt je huid erg futloos.  

De oplossing: Gebruik elke ochtend en avond een moisturizer, die je huid goed hydrateert. Hierdoor kan je huidbarrière hersteld worden, waardoor het het licht beter kan weerkaatsen, en er weer glanzend uitziet. 

Zoek naar een moisturizer die goed bij jouw huid past! Elke huid is anders, daarbij hoort ook een andere moisturizer. Tip! Bij Olivida.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan diverse moisturizers, voor ieder huidtype! Neem eens een kijkje: moisturizers. Kom je er niet uit? Dan staan onze specialisten in de chat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Oorzaak #4: Stress

Hoe lekker je in je vel zit, is helaas ook een beetje zichtbaar op je huid. Een teveel aan stress is een dooddoener voor die mooie glowy skin. Of het nou komt door die deadline die eraan komt, of andere stressvolle zaken in je leven. Door stress neemt het hormoon cortisol (stresshormoon) toe in je lichaam, wat ervoor zorgt dat de bloed toeloop naar je huid verslechtert.

De oplossing: Maak tijd voor jezelf vrij.  Ontstress je lichaam, door bijvoorbeeld yoga te beoefenen of te mediteren. Deze kleine veranderingen kunnen van grote invloed zijn op je huid, dus zijn zeker het proberen waard!

Meer weten over de invloed van stress op je huid? https://olivida.nl/blog/effecten-stress-huid/ 

Oorzaak #5: Slaaptekort

Hoe cliché het ook klinkt, voldoende slaap is belangrijk, ook voor je huid. Wanneer je slaapt is je huid namelijk bezig met zichzelf herstellen en vernieuwen. Als je de periode waarin die gebeurt in kort, dan kunnen je huidcellen niet optimaal hun werk doen.

De oplossing: probeer – hoe moeilijk het ook is – ongeveer 7 tot 9 uur slaap per nacht krijgen. Wil je je huid ‘s nachts nog meer helpen? Kies dan voor een goede nachtcrème met herstellende werking of een serum, om je huid een extra boost te geven.

Vind hier de nachtcrème voor jouw huidtype ->

 

Doffe Huid Hydrateren

 

De beste skincare tegen een doffe huid shop je bij Olivida!
blog_divider

Bij Olivida verkopen we skincare voor alle huidtypes, van cleansers tot serums: wij hebben het! Al onze producten zijn van salonmerken, daarom bevatten ze hogere percentages aan actieve werkstoffen. Zo kunnen de producten echt voor verbetering zorgen!

Twijfel je wat bij jou past? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist helpt je op weg en kijkt welke producten bij jouw huid passen. Indien je al bekent bent met jouw huidtype, bekijk eens onze kant-en-klare skincare routines! Alles staat hier stap voor stap uitgelegd.

Zoek je liever zelf? Met behulp van de filters op de website kies je gemakkelijk welk soort product bij jouw huidtype past, je kunt zelfs ingrediënten selecteren. Super handig! 

Ga nu shoppen

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link