1. Blogberichten
  2. After Shave
  3. After Shave Tips: Dit kun je doen tegen Huidirritatie na het Scheren van je Baard

After Shave Tips: Dit kun je doen tegen Huidirritatie na het Scheren van je Baard

After Shave Tips Scheren Huidirritatie

Leestijd: 3-4 minuten

After shave tips: dit kun je doen tegen huidirritatie na het scheren van je baard

blog_divider

Iedere man kent het wel: de rode bultjes en pukkeltjes die soms uit het niets lijken te ontstaan na het scheren. Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt zal je niet onbekend zijn met huidirritatie na het scheren. Gelukkig kun je huidirritatie na het scheren van je baard zoveel mogelijk voorkomen en behandelen. We delen vandaag onze beste after shave tips en een aantal producten die je wilt gebruiken als je hier weleens last van hebt. Lees en leer, heren.

 

 

Tips tegen huidirritatie na het scheren

blog_divider

1. Neem een warme douche

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je huid niet of nauwelijks aangetast wordt tijdens het scheren. Daarom wil je zowel je huid als de haartjes van je baard iets verzachten. Start daarom met een warme douche of was je gezicht met warm water. Het warme water opent je poriën, zorgt voor een zachtere huid en vermindert de spanning van je huid en je haar. Je scheermesje glijdt daardoor veel makkelijker door je baard heen. 

 

2. Smeer je baard in

Als je uit de douche komt kun je je baard inwrijven met scheerschuim of gel. Wrijf het product dat je gebruikt uitgebreid in, met ronddraaiende bewegingen. Je kunt voor dit gedeelte ook een scheerkwast gebruiken. Take notes: als je deze stap overslaat en direct scheert op de vochtige huid is de kans op bultjes, ingegroeide haren en wondjes veel hoger.

 

3. Vervang je scheermes

Voor eens en voor altijd: besparen op je scheermes is geen goed idee. Het is écht van belang om het mesje tijdig te vervangen. Een bot mesje zorgt voor scheerbultjes en een jeukende huid

 

4. Scheer in de juiste volgorde 

Het haar bovenaan je baard, op je wang, is vaak dunner dan het haar in je hals. Begin dus met het scheren van je wangen en ga dan door naar je kaaklijn en je hals. Omdat je bovenaan begint geef je de dikkere, meer stugge haren de tijd om zacht te worden door het schuim. Daarnaast is het van belang dat je met de haarrichting mee scheert én dat je niet te veel druk op het mesje zet. Tegen de haarrichting in scheren veroorzaakt geheid huidirritatie. 

 

5. Olivida to the rescue: gebruik déze producten om je huid na het scheren te verzorgen

We hebben een aantal producten in het assortiment die je perfect kunt gebruiken voor na het scheren. Om je huid te verzorgen en/of irritatie te kalmeren.

  • ALPHA-H Essential Cleansing Balm

Allereerst dit handige 4-in-1 product van ALPHA-H. Het is een cleanser, (oog)make-up remover, nachtcrème en masker in één. Het product is geschikt voor alle huidtypen, maar is in het bijzonder geschikt voor het beschermen en herstellen van een droge, geïrriteerde of gevoelige huid. Dit fijne product is ideaal als scheercrème en/of after shave balm.

  • SPA Salonnepro – SPA Recovery Balm

De Recovery Balm van SPA Salonnepro is een hydraterende balsem met een lichte textuur. Ideaal als verzorging voor na het scheren! De aloë vera en hyaluronzuur in het product zorgen ervoor dat de vochtbalans wordt hersteld. De huid voelt direct zacht en comfortabel aan. 

  • SPA Salonnepro – Calendula Oil Elixir

De Calendula Oil Elixir is een herstellend en kalmerend olie serum. Ideaal voor als de huid geïrriteerd is na het scheren. Het product verbetert het huideigen herstelvermogen en heeft direct een beschermende en versoepelende werking. Aanrader!

De beste skincare for men vind je bij Olivida

blog_divider

Een gezonde huid is een mooie huid. Daarom geloven we bij Olivida in de kracht van skincare routines voor iedereen: man, vrouw, jong, oud. Met de juiste verzorging en bescherming straalt jouw huid en word je knap oud. Gebruik jij al iets van huidverzorging maar boek je nog niet de resultaten die je wilt? Of gebruik je nog helemaal geen skincare, maar ben je wel benieuwd naar zo’n routine? Neem vooral een kijkje in de webshop van Olivida! Heb je geen idee waar je moet beginnen? Je kunt via de website een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je de producten aan die bij jouw huid passen. Wil je iets vragen over een product of heb je een andere vraag over jouw huid? Je kunt altijd chatten via het chatvenster!

Bekijk onze samengestelde skincare routines ->

Bekijk alle skincare voor mannen

 

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Meer Lezen? Bekijk deze relevante blogs

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link