1. Blogberichten
  2. Mee-eters door make-up? Dit kun je doen om mee-eters te voorkomen en verminderen

Mee-eters door make-up? Dit kun je doen om mee-eters te voorkomen en verminderen

mee eters make up

Mee-eters door make-up? Dit kun je doen om mee-eters te voorkomen en verminderen

blog_divider

Mee-eters: de kleine zwarte stippeltjes op je gezicht die verraden dat je last hebt van verstopte poriën. We kennen ze allemaal en willen er het liefst niets mee te maken hebben, dus vertellen we je vandaag meer over hoe ze ontstaan én hoe je kunt voorkomen dat ze ontstaan. Want: ligt het aan je make-up producten? Of moet je je gezicht op een andere manier reinigen? Lees vooral even mee. We beantwoorden al je vragen over mee-eters door make-up in deze guide.

Kun je mee-eters krijgen van make-up?

blog_divider

Je hebt vast weleens van iemand gehoord dat het geen slim idee is om make-up te dragen als je last hebt van puistjes en mee-eters. Dat zou het alleen maar erger maken. Maar is dat wel zo? Ja en nee. In principe veroorzaakt make-up op zichzelf geen mee-eters of puistjes. Het ontstaan van onzuiverheden ligt aan verschillende factoren: van erfelijke aanleg tot een verstoorde hormoonbalans of een overmatige productie van talg. Wanneer je je make-up aanbrengt zonder je gezicht van tevoren te reinigen of het er ‘s avonds niet afhaalt, kan dit er wel voor zorgen dat je poriën verstopt raken. Daarnaast wordt je huid ook niet happy van te vette of agressieve make-up producten.

make up verwijderen slapen

Hoe voorkom je dat je mee-eters krijgt?

blog_divider

Als het in principe niet aan je make-up ligt, wat kun je dan doen om te voorkomen dat je mee-eters krijgt? Laten we daarvoor eerst even inzoomen op de kern. Want wat is een mee-eter nou precies? Een mee-eter is een klompje olie en vuil dat in een porie met elkaar vermengd is geraakt. Als je je poriën niet goed reinigt, dan zullen vuil en olie zich uiteindelijk gaan ophopen. Poriën zijn kleine kuiltjes in de huid rondom een haarzakje. Ze zorgen ervoor dat je huid talg kan afgeven dat je huid op natuurlijke wijze zacht en gehydrateerd houdt. Om te voorkomen dat je poriën verstopt raken, is het van belang dat je je huid zo goed mogelijk reinigt en verzorgt. 

Lees meer over het huidaandoening mee-eters in onze huid encyclopedie ->

Zo voorkom en verwijder je mee-eters met skincare

blog_divider

Een juiste skincare routine is de sleutel tot een huid (zo goed als) vrij van mee-eters. Welke make-up producten je ook gebruikt: breng ze al-tijd aan op een schone huid en reinig je huid standaard voor je gaat slapen. Indien je je aan die ‘regels’ houdt, ligt het probleem in principe niet bij je make-up. 

Hoe je skincare routine er precies uit moet komen te zien? We beschrijven de basis skincare routine die jij nodig hebt als je huid gevoelig is voor mee-eters.

Jouw skincare routine tegen mee-eters

Als je veel last hebt van mee-eters, kan het zijn dat je huid meer talg aanmaakt dan nodig is, bijvoorbeeld als gevolg van hormonen. Om te voorkomen dat het teveel aan talg een verstopping wordt, is het belangrijk dat je je gezicht elke ochtend goed reinigt. Kies voor een gezichtsreiniger tegen mee-eters, die verwijdert het teveel aan talg. Daarna gebruik je een (BHA-)exfoliant die de poriën nog beter kan bereiken en ontstoppen. Kies na je exfoliant voor een speciale crème tegen mee-eters. Een crème met celcommunicerende ingrediënten helpen je poriën zich te herstellen. 

Lees hier waarom het zo belangrijk is om een exfoliant te gebruiken ->

Het verschil weten tussen een cleanser en make-up remover? Lees het hier ->

skincare routine tegen mee-eters

Deze make-up- en skincareproducten kun je beter niet gebruiken

blog_divider

Als je een onzuivere huid hebt, zijn er een aantal make-up- en skincareproducten die je beter links kunt laten liggen. Producten met agressieve bestanddelen zoals alcohol of toegevoegd parfum zullen je huid eerder schaden dan goed doen. Daarnaast zijn ook producten op oliebasis niet ideaal voor jouw onzuivere huid. Dikke en compacte foundation, concealer, bronzer of blush zijn producten waar jouw mee-eter gevoelige huid mogelijk niet goed op reageert. Al met al hoef je van make-up dus echt geen mee-eters te krijgen, zolang je je huid goed reinigt en verzorgt én zorgvuldig je skincare- en make-up producten kiest.

Filters are great, a great skin is better

Producten tegen mee-eters bij Olivida

blog_divider

Het assortiment van Olivida bestaat uit producten die echt iets voor jouw huid kunnen betekenen. Als jouw huid gevoelig is voor mee-eters of onzuiverheden heb je baat bij producten die jouw huid grondig reinigen en crèmes die speciaal zijn ontwikkeld voor jouw huidtype. Je kunt bij Olivida specifiek zoeken op producten voor een vette of acne-gevoelige huid.

Bekijk alle producten tegen mee-eters ->

Skincare routines tegen mee-eters bij Olivida

blog_divider

Het kan ook zijn dat je denkt dat je mee-eters krijgt door make-up, maar dat je reinigings- en verzorgingsroutine eigenlijk niet compleet is waardoor je poriën verstopt raken. In dat geval is het een goed idee om een skincare routine op te bouwen. Om je zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, verkopen we bij Olivida complete skincare routines per huidtype. Als je van deze routine twee keer per dag een gewoonte maakt, zie je binnen de kortste keren verschil. Twijfel je over jouw huidtype of de precieze oorzaak van jouw mee-eters? Je kunt via de website een gratis huidadvies aanvragen! Onze beautyspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct de producten aan die bij je passen. 

Vraag nu huidadvies aan ->

Volg ons op social media

Share via
Copy link