1. Blogberichten
 2. Hoe Verzorg ik mijn Huid het beste tijdens mijn Zwangerschap?

Hoe Verzorg ik mijn Huid het beste tijdens mijn Zwangerschap?

Zwanger Huid Verzorgen

Leestijd: 3-4 minuten

Hoe verzorg ik mijn huid het beste tijdens mijn zwangerschap?
blog_divider

Hi new mommy to be! Naast die baby belly die je hebt gekregen, zijn er nog veel meer veranderingen gaande in je lichaam. Je huid is je grootste orgaan, en ook deze ontkomt zeker niet aan veranderingen tijdens de zwangerschap.

Ben je benieuwd wat er verandert in jouw lichaam als je zwanger bent en wat voor effect dit heeft op je huid? En wil je graag te weten komen hoe je je huid tijdens de zwangerschap het beste kunt verzorgen? Lees dan vooral verder! 

 

Een heuse Pregnancy Glow!
blog_divider

Wanneer er een baby in je buik groeit, heeft deze voeding nodig. Daarom maakt je lichaam het hormoon progesteron aan. Progesteron zorgt ervoor dat de bloedsomloop in je lichaam toeneemt. De toename van de bloedtoevoer is van belang om je baby te voeden, deze haalt namelijk voedingsstoffen uit jouw bloed. 

Naast dat dit natuurlijk ontzettend fijn is voor je baby, worden de effecten hiervan ook zichtbaar naar de buitenwereld! Door de verbeterde circulatie krijg je namelijk vaak een mooie natuurlijke blos op je wangen!

Ook maakt je lichaam wat meer olie en talg aan, waardoor je huid tijdens de zwangerschap minder snel droog zal ogen. In combinatie met je roze wangetjes ben je dus echt helemaal glowy! Vandaar ook de benaming pregnancy glow.  

 

Pregnancy Glow

 

Zwangerschapsmasker (toename van pigment)
blog_divider

Naast dat je bloedsomloop toeneemt, kan ook het pigment in je huid toenemen. Dit is minder prettig wanneer het gaat leiden tot pigmentvlekken, dit zijn kleine bruine vlekjes en kunnen zichtbaar worden in je gezicht. Dit noemen we ook wel zwangerschapsmasker, maar staat ook bekend als melasma en chloasma

Het ontstaan van pigmentatie tijdens de zwangerschap wordt veroorzaakt door de toename van hormonen oestrogeen en progesteron. Mocht je hier last van hebben ben je zeker niet de enige! De helft van zwangere vrouwen krijgt hier namelijk mee te maken! 

Wat kan ik doen tegen zwangerschapsmasker?

 1. Smeer je gezicht elke dag goed in met een product dat minimaal SPF30 bevat. Blootstelling aan de zon kan namelijk bijdragen aan het ontstaan van pigment en de pigmentvlekken verergeren.
  Tip! Bij Olivida verkopen we dagcrèmes met SPF voor allerlei huidtypes! Zo vind je een crème die bij jouw huid past, je huid verzorgt en ben je ook nog eens goed beschermd tegen de zon. 
 2. Gebruik producten met ingrediënten die helpen bij pigmentvlekken.
  Sommige ingrediënten helpen ontzettend bij het bestrijden van toenemende pigmentatie, waaronder vitamine C! Dit ingrediënt helpt namelijk om de productie van melanine af te remmen. 

Onze aanbeveling voor een product met vitamine C: ALPHA-H – Vitamin C Serum

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 • Remt de pigmentproductie
ALPHA-H Vitamin C

Zwangerschapsmasker

 

Mogelijke kans op het ontstaan van onzuiverheden
blog_divider

Hierboven heb je al gezien dat onder andere je bloedcirculatie toeneemt, net als de hoeveelheid pigment tijdens de zwangerschap. Daar blijft het niet bij, want ook de talgproductie neemt toe tijdens de zwangerschap.

Door een toename aan talg en olie, kan dit een gevoelige huid met verstopte poriën en puistjes als gevolg hebben. Waar je net (hopelijk) van af bent als puber, komt tijdens je zwangerschap wellicht weer terug.

Gelukkig zijn er heel veel ingrediënten die veilig zijn voor jou en je baby, die je kunt gebruiken om die talgproductie in te dammen. Zo kom je hopelijk snel van die zwangerschaps onzuiverheden af!

Vitamine C en Niacinamide zijn allebei stoffen die goed helpen tegen onzuiverheden en zijn veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Daarnaast kun je producten met een exfoliërende werking gebruiken. Zoals producten die Glycolzuur (lager dan 10%) of Salicylzuur (lager dan 2%) bevatten, let wel goed op de percentages! Sommige concentraties zijn namelijk te hoog voor gebruik tijdens zwangerschap.

 

Welke skincare mag ik niet gebruiken tijdens mijn zwangerschap?
blog_divider

Er zijn een aantal ingrediënten in skincare die je wil vermijden tijdens je zwangerschap. Wanneer je de producten op je huid smeert, kunnen delen hiervan in je bloedbaan terecht komen. Daardoor kan het ook bij je baby komen, en sommige ingrediënten zijn wat dit betreft schadelijk. 

 • Retinol (Vitamine A)

Vitamine A, beter bekend als retinol, is een product wat je beter niet kan gebruiken als je zwanger bent. Er zijn twee soorten retinol: een sterke variant die je voorgeschreven krijgt door een arts en de variant die in huidverzorgingsproducten zit die je zelf kunt kopen

Een arts mag retinol niet voorschrijven als je zwanger bent, maar je kan zelf dus huidproducten met minder sterke varianten of afgesplitste delen van retinol kopen. Het gebruik van retinol kan schadelijk zijn voor je baby, dus gebruik het niet wanneer je zwanger bent of nog borstvoeding geeft.

 

 • Salicylzuur in concentraties hoger dan 2%

Salicylzuur is in principe veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, mits het product een concentratie lager dan 2% bevat. Let hier dus goed op tijdens het kopen van producten met salicylzuur.

Daarnaast kan de gevoeligheid van je huid toenemen wanneer je zwanger bent, waardoor je sneller een allergische reactie of irritatie kan krijgen van producten. Het is dus belangrijk dat wanneer je een nieuw product toevoegt aan je routine, je dit langzaam opbouwt en goed kijkt of je huid er tegen kan!

 

zwanger wat is slecht voor huid

 

De beste skincare voor tijdens je zwangerschap shop je bij Olivida!

blog_divider

Of je nou zwanger bent, net bent bevallen of gewoon helemaal niet zwanger bent, bij Olivida verkopen we skincare voor iedereen! We verkopen namelijk voor ontzettend veel verschillende huidtypes producten, en ook voor allerlei huidkwaaltjes.

Al onze producten zijn van salonmerken, wat betekent dat zij hogere concentraties actieve werkstoffen mogen bevatten. Zo kunnen de producten effectiever werken, waardoor jij echt verschil kunt gaan zien!

Twijfel je welke skincare bij jouw huid past? Vraag dan gratis ons online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en geeft advies. Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link