1. Blogberichten
 2. Skincare Do’s en Don’ts tijdens je Zwangerschap

Skincare Do’s en Don’ts tijdens je Zwangerschap

Skincare Zwangerschap

Leestijd: 2-4 minuten

 Skincare do’s en don’ts tijdens je zwangerschap

blog_divider

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Deze spannende periode in je leven gaat vaak gepaard met vragen die te maken hebben met je eigen gezondheid en de gezondheid van je baby. Je wil het ‘goed’ doen en vooral niet iets eten, smeren of doen wat mogelijk niet goed is voor je ongeboren kindje. Snappen we. Eén van de prangende vragen heeft betrekking op skincare. Want: wat kun je nou wel en niet smeren of (blijven) gebruiken? We beantwoorden vandaag je vragen over skincare tijdens je zwangerschap aan de hand van een aantal do’s en don’ts. Relax mama!

 

Zwanger Hyarulonzuur

Do: Hyaluronzuur gebruiken

blog_divider

Het mega hydraterende ingrediënt hyaluronzuur is veilig om te gebruiken tijdens je zwangerschap én enorm goed voor je huid. De huideigen stof vervult verschillende hydraterende functies waar je huid tijdens je zwangerschap heel happy van wordt.

Vind de hier de juiste producten met Hyaluronzuur voor jouw huidtype ->

 

Do: Vitamine C smeren

blog_divider

Ook skincare producten met vitamine C kun je tijdens je zwangerschap gerust blijven gebruiken. Sterker nog: vitamine C helpt om pigmentvlekken op te lichten en is daarom juist tijdens je zwangerschap ideaal voor het verminderen van een zwangerschapsmasker

Vind de hier de juiste producten met Vitamine C voor jouw huidtype ->

 

Do: een SPF-product blijven gebruiken

blog_divider

Voor zover bekend zijn ook de actieve ingrediënten in zonnebrand niet risicovol tijdens je zwangerschap. En dat is maar goed ook: het gebruik van een SPF is elke dag namelijk heel belangrijk en tijdens je zwangerschap al helemaal. Onder invloed van hormonen gaan je pigmentcellen wanneer je zwanger bent namelijk extra pigment produceren. Daardoor kan een zwangerschapsmasker ontstaan. En, jawel, vrijwel het enige dat je daartegen kunt doen is je huid extreem goed beschermen tegen de zon. Ook in de winter!

Vind de hier een SPF voor jouw huidtype ->

 

Zwangerschap SPF

 

Don’t: producten met retinol (vitamine A) gebruiken

blog_divider

Retinoïden (vitamine A) zitten vaak in anti-aging producten en anti-acne middelen. Het ingrediënt kan wonderen doen voor je huid, maar kun je tijdens je zwangerschap het best niet gebruiken. Het oraal innemen van vitamine A kan schadelijk zijn voor je ongeboren kindje en uit recenter onderzoek blijkt dat het gebruiken van vitamine A op je huid ook voor problemen kan zorgen. Even skippen dus!

 

Don’t: producten met het oplichtende ingrediënt arbutine gebruiken

blog_divider

Helaas: ook het ingrediënt arbutine en derivaten zoals alfa-arbutine moet je vermijden. Beide breken op je huid af tot hydrochinon. En hydrochinon moet tijdens de zwangerschap absoluut worden vermeden. Ook tijdens het geven van borstvoeding kun je geen producten gebruiken die dit ingrediënt bevatten. 

 

Don’t: teveel van je BHA gebruiken

blog_divider

BHA (salicylzuur) heeft een exfoliërende werking. De lage concentraties die je in je skincare producten vindt kun je in principe blijven gebruiken. Maar je kunt ook overwegen om over te stappen naar een exfoliant met glycolzuur of melkzuur. Zeker als je een groter deel van je lichaam wilt peelen wordt een AHA-peeling aangeraden, in plaats van een BHA-peeling.

Deze exfoliants zijn ook geschikt voor tijdens je zwangerschap ->  

Weten wat het verschil is tussen AHA en BHA in skincare? Lees dit artikel ->

 

Zwanger huidverzorging

 

Zorg goed voor je huid met de producten van Olivida

blog_divider

Nu je weet wat je kunt doen om jou en je kindje veilig te houden als het op skincare aankomt, wil je misschien weten hoe je die zwangerschapsglow van je zo lang mogelijk vasthoudt. Een goede skincare routine met producten die echt bij jouw huid passen zorgen voor een stralende en gezonde huid die lekker aanvoelt. Heb je geen idee welke producten bij je passen en waar je huid behoefte aan heeft? Via de website kun je een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Heb je last van hyperpigmentatie of een ander huidprobleem? Ook in dat geval raden we je aan om Melanie er even naar te laten kijken! Samen gaan we voor huidverbetering. 

Vrijblijvend huidadvies aanvragen voor tijdens jouw zwangerschap ->

Olivida Sfeerfoto

Verder lezen over skincare en zwangerschap? Bekijk deze relevante artikelen

blog_divider

De 5 beste producten tegen een zwangerschapsmasker ->

Deze skincare producten wil je mijden tijdens je zwangerschap ->

Acne door te stoppen met anticonceptie ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link