1. Blogberichten
  2. Zwangerschapsmasker: Wat kan je ertegen doen?

Zwangerschapsmasker: Wat kan je ertegen doen?

Zwangerschapsmasker - Wat kan ik ertegen doen

Leestijd: 2-3 minuten

Wat is een zwangerschapsmasker?
blog_divider

Zwangerschapsmasker, ook wel melasma of chloasma genoemd, is een veel voorkomende huidaandoening die tijdens de zwangerschap donkere, verkleurde plekken op het gezicht laat zien. Het verschijnt vaak op de wangen, het voorhoofd, de neus en de kin. Dit komt door hormonale veranderingen in het lichaam tijdens de zwangerschap, die een te grote productie van melanine stimuleren.

Hoewel zwangerschapsmasker niet schadelijk is voor de gezondheid voor jou als moeder en  je ongeboren kindje, kan het frustrerend zijn voor sommige zwangere vrouwen die er last van hebben. Wat kun je doen om het te verminderen of te voorkomen?

Olivida is hier om jou te helpen! Lees in dit artikel 6 tips om jouw huid weer egaal te krijgen tijdens de zwangerschap. 

1. SPF
blog_divider

Draag elke dag een dagcrème met SPF: Blootstelling aan de zon kan de aandoening verergeren en de vlekken donkerder maken. Zorg ervoor dat je een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF (minstens 30) gebruikt wanneer je buiten bent, zelfs op bewolkte dagen.

Kies bijvoorbeeld voor deze crèmes met SPF van Olivida:

Medik8 – Advanced Day Total Protect SPF30

  • Een heldere, gladde en jeugdige huid
Medik8 - Advanced Day Ultimate Protect SPF50+

Image Skincare – Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

  • SPF en vervanging van foundation
Image Skincare PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

Revitaltrax – Hyaluronic SPF 30 Day Cream

  • Vermindert fijne lijntjes
Hyaluronic SPF 30 Day Cream

2. Cover up
blog_divider

Als het niet mogelijk is om blootstelling aan de zon te vermijden, draag dan een hoed en gebruik een paraplu. Je kunt ook proberen om een sjaal of een masker te dragen. Vermijd eigenlijk zo veel mogelijk het contact met direct zonlicht in de zomer en zoek wat vaker de schaduw op!

3. Zachte skincare
blog_divider

Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten: Sommige skincare producten kunnen de huid irriteren en de plekken verergeren. Vermijd het gebruik van producten met agressieve chemicaliën of exfoliërende middelen. Gebruik in plaats daarvan milde, hypoallergene producten.

Kies bijvoorbeeld voor deze heerlijk milde reinigingsproducten van Olivida:

Image Skincare – Balancing Facial Cleanser

  • Reinigt grondig zonder uit te drogen
Image Skincare - ORMEDIC - Balancing Facial Cleanser

ALPHA-H – Balancing Cleanser

  • Kalmeert en vermindert roodheid
ALPHA-H - Balancing Cleanser

Image Skincare – Hydrating Facial Cleanser

  • Verzacht de gevoelige huid.
Image Skincare - VITAL C - Hydrating Facial Cleanser

4. Eet je huid schoon
blog_divider

Eet een evenwichtig dieet: Een uitgebalanceerd dieet met veel fruit en groenten kan helpen om je huid gezond te houden en huidverkleuringen te voorkomen. Zorg dat jouw voeding rijk is aan vitamines en mineralen. Het kan je alle voedingsstoffen geven die je huid van binnenuit nodig heeft om er op zijn best uit te zien.

5. Vitamine C for president
blog_divider

Niet alleen het eten van vitamines is gezond, op jouw huid doet het ook wonderen. Vitamine C is een antioxidant die kan helpen hyperpigmentatie te verminderen en de huid te verhelderen. Het aanbrengen van een serum of moisturizer met vitamine C kan helpen om je huidtint te egaliseren. 

Ben je opzoek naar een fijn product met vitamine C? Olivida heeft ze op een rijtje gezet:

Vitamine-C Skincare

 

ZWANGERSCHAPSMASKER - VITAMINE C HUID

6. Raadpleeg een dermatoloog
blog_divider

Als je zwangerschapsmasker ernstig is, kan een dermatoloog medicijnen op recept of behandelingen zoals chemische peelings, laserbehandelingen of microdermabrasie aanbevelen. 

In sommige gevallen kan een zwangerschapsmasker of hyperpigmentatie ernstig zijn, waar zwangere vrouwen helemaal niet blij van worden. Als dit bij jou ook zo is, kun je het beste  

om professionele hulp vragen. Dermatologen weten het beste hoe ze jou kunnen helpen! 

Onthoud dat een zwangerschapsmasker na de bevalling vanzelf kan verdwijnen. Heb geduld als je last hebt van melasma hebt tijdens je zwangerschap. Met de juiste huidverzorgingsroutine en een gezonde levensstijl kun je de aandoening verminderen en je weer zelfverzekerd voelen.

In het kort
blog_divider

Zwangerschapsmasker en hyperpigmentatie zijn veel voorkomende huidaandoeningen waar veel zwangere vrouwen mee te maken hebben. Hoewel ze niet schadelijk zijn, kunnen ze wel  vervelend zijn. Door het opvolgen van onze tips zoals het dragen van een SPF, het gebruik van zachte huidverzorgingsproducten, vitamine C, het eten van gezonde voeding en het zoeken van professionele hulp als dat nodig is, kan jij deze aandoeningen tot een minimum beperken en je zelfverzekerder voelen over jouw huid!

Om je op weg te helpen kun je op onze website alle producten vinden die hyperpigmentatie tegen te gaan:

Pigmentatie Skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link