1. Blogberichten
 2. De 5 beste producten tegen een zwangerschapsmasker

De 5 beste producten tegen een zwangerschapsmasker

zwangerschapsmasker

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Zwangerschapsmasker

Zwangerschapsmasker: de 5 beste producten
blog_divider

Jouw zwangerschap is prachtig, ondanks de uitdagingen die het met zich mee kan brengen. Een van die uitdagingen is de uiterlijke verandering door jouw schommelende hormoonspiegel. Je kunt bruine pigmentvlekjes in je huid gaan zien: het zwangerschapsmasker. De ene vindt het prima, de ander wat minder! 

Het zwangerschapsmasker is voor veel vrouwen een kwaaltje waar zo’n zeventig procent van alle zwangere vrouwen mee te maken krijgt. Geen zorgen: een zwangerschapsmasker is niet gevaarlijk of schadelijk voor je gezondheid of die van je baby. Er zijn ook veilige manieren om de huid weer egaal te krijgen, zoals door de juiste skincare te gebruiken. Daarom zetten we vandaag de vijf beste producten tegen een zwangerschapsmasker voor je op een rijtje.

Wat is een zwangerschapsmasker?
blog_divider

Laten we eerst de kern van het probleem even onder de loep leggen. Want wat houdt een zwangerschapsmasker precies in? Een zwangerschapsmasker is de naam van de vlekken die tijdens je zwangerschap vooral ontstaan op je voorhoofd, je jukbeenderen, je kin en rondom je ogen. De vlekken zijn een vorm van hyperpigmentatie. Pigment is de bruine kleurstof die je huid aanmaakt als het wordt blootgesteld aan de zon. Het absorbeert de schadelijke UV-straling om zo onderliggend weefsel te beschermen. 

Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker?
blog_divider

Je hormonen schommelen enorm nu je in verwachting bent, waardoor de hormonen oestrogeen en progesteron een te veel aan pigmentaanmaak kunnen veroorzaken. Daardoor kun je last krijgen van vlekken in je gezicht. Naast hormonale schommelingen speelt ook erfelijkheid een rol in het ontstaan van een zwangerschapsmasker. Als jouw moeder er veel last van had tijdens haar zwangerschap, is de kans groot dat jij er ook mee te maken krijgt. Bij de meeste vrouwen ontstaat een zwangerschapsmasker in het tweede of derde trimester van de zwangerschap. En goed nieuws: in de meeste gevallen verdwijnt een zwangerschapsmasker na de bevalling binnen een paar maanden vanzelf.

pigmentatie zwangerschap

De beste producten van Olivida tegen een zwangerschapsmasker
blog_divider

1. ALPHA-H Vitamin C Serum

Vitamine C remt en voorkomt de overproductie van pigment. Het verheldert de teint en bestaande pigmentvlekjes. Ook stimuleert het de aanmaak van collageen en herstelt het de (UV)-beschadigde huid. De hyaluronzuur in het serum verbetert de hydratatie, druivenpitextract voegt extra antioxidanten toe en zoethoutextract heeft dat verhelderende effect op de pigmentvlekjes. Een echte favoriet bij aanstaande moeders.

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 • Remt de pigmentproductie
ALPHA-H - Vitamin C Serum

2. ALPHA-H – Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Cream

ALPHA- H Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Cream is een luxe, romige crème voor intensieve hydratatie gedurende 24 uur. Deze crème is geschikt voor de normale, vochtarme, droge huid. De Glycolzuur (5%), melkzuur (0.5%) en hyaluronzuur zijn allemaal veilig te gebruiken bij jouw zwangerschap. Deze actieve stoffen verfijnt de poriën en opgehoopt pigment wordt aangepakt. Hyaluronzuur helpt de huidcellen vocht aan te trekken en vast te houden, wat zorgt voor optimale hydratatie en meer volume in de huid.

ALPHA-H – 24 Hour Moisture Repair Cream

 • Crème pakt pigment aan
Alpha-H Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Cream

3. ALPHA-H – Liquid Gold

De Liquid Gold van ALPHA-H is en blijft een favoriet vanwege zijn multifunctionele werking. Het product is eigenlijk een lotion, exfoliant, serum en moisturiser in één. De Liquid Gold werkt als een overnight facial door een combinatie van 5% glycolzuur en een lage pH-waarde. De huidcellen worden aan het werk gezet waardoor de aanmaak van collageen, elastine en huideigen hyaluronzuur in de diepere huidlagen toeneemt. Dit zorgt voor een betere hydratatie en huidverbetering van binnenuit. Glycolzuur is daarnaast een ster in het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de celvernieuwing. Je teint krijgt daardoor een boost en rimpeltjes, pigmentatie, littekentjes en zonschade vervagen. 

ALPHA-H – Liquid Gold

 • 5% Glycolzuur
ALPHA-H Liquid-Gold

4. Image Skincare – ILUMA – Intense Brightening Exfoliating Powder

Een heel geschikt product bij een zwangerschapsmasker is de Intense Brightening Exfoliating Powder van Image Skincare. Het is een ultrazachte micro-exfoliërende mix die afvalstoffen en talg uit de poriën verwijdert en tegelijkertijd zorgt voor langdurige hydratatie. Het product is zo geschikt bij een zwangerschapsmasker omdat het zorgt voor een egale teint en de vermindering van pigmentvlekken. Een superfijn product dat je wilt gebruiken tijdens je zwangerschap.

Image Skincare – Intense Brightening Exfoliating Powder

 • Vermindert pigmentvlekken
Image Skincare - Iluma - Exfoliating Powder

5. Image Skincare – ILUMA – Intense Brightening Serum

De naam verraadt het al een beetje: het Intense Brightening Serum van Image Skincare bevat een aantal krachtige bloem- en plantenextracten die de huid oplichten. Van zoethout- en moerbei- tot wilgenschorsextract. En dat is nog niet alles: het product bevat ook verschillende ingrediënten die tyrosinase blokkeren. Tyrosinase is een enzym in de huid dat ervoor zorgt dat een overproductie van pigment ontstaat. Door dit enzym met een serum te blokkeren, voorkom je dat je pigmentvlekken krijgt. Een must-have!

Image Skincare – ILUMA – Intense Brightening Serum

 • Pigmentvlekken voorkomen
IMAGE Skincare - ILUMA - intense brightening serum

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link