1. Blogberichten
 2. Eerste hulp bij wallen: Dit zijn de beste producten tegen wallen en donkere kringen

Eerste hulp bij wallen: Dit zijn de beste producten tegen wallen en donkere kringen

Blog wallen donkere kringen

Leestijd: 3-4 minuten

Eerste hulp bij wallen: Dit zijn de beste producten tegen wallen en donkere kringen
blog_divider

Heb jij last van wallen of donkere kringen? Dan ben je vast op zoek naar een product wat daar tegen kan helpen. Helaas bestaat er niet één wonderproduct om wallen te verhelpen, we moeten hiervoor iets verder kijken: namelijk naar de oorzaak van jouw wallen of donkere kringen. 

Slaap je te weinig? Zit je teveel in de zon? Of is de huid onder jouw ogen te dun? Dit zijn allemaal factoren die meespelen in het ontstaan van donkere kringen. Elke unieke oorzaak heeft een unieke behandeling nodig. 

Wij van Olivida zijn er om jou op weg te helpen: hieronder vind je een lijstje met de oorzaken voor wallen en natuurlijk de beste bijpassende treatment

 

Voordat we beginnen: het verschil tussen wallen en donkere kringen
blog_divider

Iedereen is er wel eens mee opgestaan: donkere kringen onder de ogen nadat je een nacht slecht geslapen hebt. Je kijkt in de spiegel en denkt: “shit, ik heb zulke erge wallen!. Maar, zijn dit wel echt wallen of gewoon donkere kringen. Het verschil is als volgt:

 • Wallen zijn voornamelijk genetisch bepaald. Het zijn verdikkingen onder je ogen die ontstaan als er een teveel aan vocht, vet of huid is. 
 • Donkere kringen zijn blauwe of paarse bloedvaatjes die door de huid heen schijnen. Dit komt omdat de huid onder je ogen erg dun is. 

Nu we het verschil tussen de twee weten, kunnen we specifieker ingaan op de oorzaken en bijpassende producten voor de behandeling van wallen en donkere kringen. 

 

Preventief werken
blog_divider

Het geldt voor heel veel dingen, maar ook bij wallen en donkere kringen: voorkomen is beter dan genezen! Wees lief voor de huid onder je ogen, het is erg dun en kwetsbaar. Daarom is het eigenlijk voor iedereen aan te raden om te investeren in een goede oogcrème, ook als je nog geen last hebt van wallen of donkere kringen.

Daarnaast helpt het om ook goed voor jezelf te zorgen, zodat de kans op het ontstaan van wallen en donkere kringen kleiner wordt. Drink voldoende water, verminder je zoutinname en vooral: ontspan! Voldoende rust is essentieel als het gaat om tegengaan van het ontstaan van wallen en donkere kringen. 

 

Oorzaak wallen en donkere kringen

Oorzaak 1: Genen
blog_divider

Donkere kringen kunnen zichtbaarder worden naarmate de huid onder de ogen dunner is. De huid onder je ogen is slechts tussen de 0.3 en 0.5 mm dik, dat is tien keer dunner dan de rest van je gezicht! 

Het is oneerlijk, maar de ene persoon heeft nou eenmaal genetisch een dunnere huid dan de ander. Helaas is hier niet zo veel aan te doen, behalve het te maskeren met bijvoorbeeld een concealer. 

Oorzaak 2: Veroudering
blog_divider

Er is nog iets wat de huid onder de ogen verdunt: ouder worden. Hoe ouder je wordt, hoe dunner je huid wordt; en hoe zichtbaarder donkere kringen worden. Gelukkig is er hiervoor wel een oplossing, om de veroudering in ieder geval preventief tegen te gaan! 

Goede anti-aging producten dragen bij aan het jong houden van de huid, en houden daarmee donkere kringen dus ook deels tegen! Vooral een serum rijk aan antioxidanten en het dagelijks gebruik van SPF kunnen hieraan bijdragen.

Oorzaak 3: Slappe huid
blog_divider

Slappe huid zorgt er helaas voor dat je donkere kringen of wallen beter zichtbaar worden. Naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen en elastine af, deze twee houden je huid elastisch en strak.

Dit zorgt ervoor dat de huid wat slapper kan worden, waardoor er donkere kringen zichtbaar worden. Er zijn een aantal dingen die dit proces versnellen: vervuiling, zonschade en het veel consumeren van suikers

Gelukkig kunnen we ook dit proces net zoals met veroudering te lijf gaan met goede producten. Hiervoor zijn drie soorten producten uitermate geschikt voor het verminderen van wallen of donkere kringen:

 • Zonnebrand: UV straling zorgt voor veroudering. Het is noodzakelijk om ook op de donkere en winterse dagen zonnebrand te dragen, want de straling komt zelfs door de wolken heen! Ondanks dat de zon niet zichtbaar is. Het beschermen van de huid helpt dus preventief tegen veroudering en uitgezakte huid – en daarmee ook tegen donkere kringen.
 • Serums rijk aan antioxidanten: Antioxidanten zijn vitamines, mineralen en voedingsstoffen die bijdragen aan onze gezondheid. Stoffen zoals vitamine C helpen om de productie van collageen te boosten. Daarnaast helpt het de huid te verhelderen en hyperpigmentatie te verminderen. 
 • Retinol: Retinol, ook wel bekend als Vitamine A, stimuleert de productie van collageen en elastine. Dit kan donkere kringen verhelpen en voorkomen. Let wel op: retinol is erg sterk dus je hebt er maar weinig van nodig! Ook is het belangrijk om gebruik van het product langzaam op te bouwen.

  Hier vind je meer informatie over de werking van retinol in oogcremes: De Beste Oogcrèmes met Retinol voor een Frisse Blik ? – Olivida Skincare  

 

producten wallen

Onze aanbeveling voor producten tegen donkere kringen door verslapping en veroudering.
blog_divider

Image Skincare – Vital C – Hydrating Eye Recovery Gel

De VITAL C – Hydrating Eye Recovery Gel is een ideaal product om donkere kringen, wallen en een vermoeide blik tegen te gaan. De crème bevat een unieke combinatie van Vitamine K en Eyeliss helpt om effectief je wallen te bestrijden! De eyeliss bevordert de afvoer van vocht, waardoor vochtwallen zichtbaar verminderen.

Daarnaast bevat het natuurlijke peptiden die zorgen voor versterking van de haarvaatjes, deze worden namelijk zichtbaarder als ze ‘lekken’ waardoor er donkere kringen kunnen ontstaan.

Door deze vaatjes de versterken, waardoor ze minder snel zullen lekken, kunnen donkere kringen dus verminderen. Daarnaast bevat het product ook argireline (dit wordt gezien als het alternatief voor botox!), wat helpt tegen kraaienpootjes en lachrimpels!

Ook helpen vitamine C en de voedende antioxidanten in het product tegen de afbraak van collageen. Kortom: deze oogcrème is door de unieke combinatie aan ingrediënten een ware anti-aging powerhouse! 

Image Skincare – VITAL C – Hydrating Eye Recovery Gel

 • Gladdere en strakkere huid dankzij Argireline
Image Skincare VITAL C Hydrating Eye Recovery Gel

Oogcreme wallen donkere kringen

De beste skincare tegen wallen en donkere kringen vind je bij Olivida
blog_divider

Afhankelijk van de oorzaak, kan je wallen en donkere kringen dus behandelende met de juiste producten. Bij Olivida verkopen we enkel professionele salonmerken, deze bevatten hoge concentraties actieve werkstoffen die écht iets voor je huid kunnen betekenen! Twijfel je nog welke producten het beste bij jouw huid passen? Dan helpt onze gecertificeerde huidspecialist door middel van een gratis huidadvies je graag!

Maar als je liever zelf zoekt, kan je door middel van onze filters op de website of door de aanbevelingen in onze blog ook zeker de producten vinden die bij jouw huid passen. Zo dragen wij van Olivida graag bij aan het allerbeste voor jouw huid!

Bekijk alle oogcrèmes

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link