1. Blogberichten
 2. De Beste Oogcrèmes met Retinol voor een Frisse Blik

De Beste Oogcrèmes met Retinol voor een Frisse Blik

Beste oogcreme Retinol

Leestijd: 3-4 minuten

De beste oogcrèmes met retinol voor een frisse blik

blog_divider

Retinol is een wonder-ingrediënt dat werkt tegen tekenen van huidveroudering, een ongelijkmatige teint en acne. Je verwacht het krachtige ingrediënt misschien niet direct terug te vinden in een oogcrème, maar juist voor de gevoelige huid onder je ogen kan een goed product met retinol wonderen verrichten! We hebben bij Olivida twee oogcrèmes met retinol in het assortiment die we vandaag voor je uitlichten. Verder vertellen we je meer over het oh-zo-effectieve ingrediënt en zijn precieze werking. Lees je mee?

 

Oogcreme tegen wallen

Waarom een oogcrème met retinol?

blog_divider

Retinol in skincare stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor het wordt gezien als de gouden standaard voor anti-aging producten. Een goed product met retinol stimuleert de celvernieuwing voor DNA-herstel van fotoveroudering, fijne lijntjes en rimpels. Het ingrediënt is zo effectief vanwege zijn kleine moleculaire structuur waardoor het diep in de huidlagen kan doordringen. Daarnaast wordt de aanmaak van nieuwe bloedvaten in de huid gestimuleerd, waardoor ouderdomsvlekjes vervagen en de huidtextuur verbetert. En dat is niet alles, je huid krijgt bij het juiste gebruik van retinol ook nog eens een mooie glow. De huid onder de ogen is tot tien keer dunner dan de rest van ons gezicht en daarom extra kwetsbaar. Het is dan ook vaak de eerste plek waar je fijne lijntjes en rimpels gaat zien. En juist ja, die kun je zoveel voorkomen en behandelen door het gebruik van een geschikt skincare product met retinol. 

Benieuwd hoe anti-aging producten werken? Lees dit artikel ->

 

Wanneer wil je een oogcrème met retinol gebruiken?
blog_divider

Goed, als je de vorige alinea hebt gelezen weet je dat het gebruik van een oogcrème met retinol tal van voordelen met zich meebrengt. Maar is een oogcrème met retinol geschikt voor jou? In principe kan retinol – geleidelijk – aan elke skincare routine worden toegevoegd. Het ingrediënt voorkomt huidveroudering, dus ook als er nog geen kraaienpootje rond je ogen te bekennen is kun je beginnen met het smeren van een oogcrème met retinol. De collageenproductie van je huid begint midden/eind twintig sterk af te nemen. Die leeftijd kun je daarom aanhouden als richtlijn voor het beginnen met retinol producten. En onthoud: voorkomen is beter dan genezen! Je huid zal je dankbaar zijn als je op tijd begint. 

Bekijk al onze producten met Retinol ->

 

Hoe gebruik je een oogcrème met retinol?
blog_divider

Ben je overtuigd en heb je een fijn skincare product met retinol aangeschaft? Dan is het van belang dat je het product langzaam opbouwt. Je huid moet waarschijnlijk even aan het nieuwe product wennen. Begin daarom bijvoorbeeld met het twee of drie keer per week aanbrengen van je product in de eerste weken. Als je huid op het ingrediënt reageert, kun je het best even stoppen tot je huid weer is gekalmeerd. Langzaam maar zeker bouw je op naar dagelijks gebruik. Voor de zekerheid kun je het best geen producten die andere actieve ingrediënten bevatten gebruiken op dezelfde plek als waar je de retinol aanbrengt. Denk aan AHA’s, BHA’s en vitamine C. De laatste key tip: draag altijd een SPF! Retinol maakt het onderste laagje van je huid sterker en het bovenste laagje juist dunner. Bescherm je huid daarom goed zodat je niet verbrandt. 

Nog geen dagcrème met SPF? Vind hier de juiste voor huidtype ->

 

Hoe gebruik je oogcreme?

De beste oogcrèmes met retinol
blog_divider

En dan nu eindelijk, onze twee toppers van oogcrèmes met retinol. We verkopen bij Olivida alleen professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen. Omdat we het belangrijk vinden dat skincare producten echt iets kunnen doen voor je huid!

 1. IMAGE Skincare – Vital C Hydrating Eye Recovery Gel

blog_divider

Dit product met retinol helpt bij een vermoeide blik, donkere kringen en wallen én is geschikt voor alle huidtypen. De combinatie van eyeliss en vitamine K helpt je wallen te bestrijden en de natuurlijke peptiden in het product verminderen de donkere kringen onder je ogen. En dat is niet alles: deze oogcrème met retinol pakt kraaienpootjes en lachrimpels aan met het ingrediënt argireline. De vitamine C en voedende antioxidanten in het product helpen de afbraak van collageen tegengaan. Kortom: deze fijne oogcrème is een waar anti-aging powerhouse!

Bekijk Product ->

Image Skincare Retinol Oogcreme

 2. Dermalogica – Intensive Eye Repair

blog_divider

De Intensive Eye Repair is een ultrarijke, voedende oogcrème, geschikt voor alle huidtypen. Het product vermindert donkere kringen, fijne lijntjes en gerstekorrels. Komkommer en arnica houden de huid soepel en de vitamines A (retinol), C en E beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een enorme aanrader voor de kwetsbare huid rondom je ogen, het tegengaan van huidveroudering en een vermoeide oogopslag!

Bekijk Product ->

Dermalogica Retinol Oogcreme

Bekijk de bovengenoemde oogcrèmes met Retinol

Bericht gaat verder onder de foto.

Swipe opzij voor meer producten.

OLIVIDA producten

Vind jouw ideale skincare producten bij Olivida

blog_divider

De juiste huidverzorging moet ervoor zorgen dat je letterlijk en figuurlijk goed en comfortabel in je vel komt te zitten. Alleen het vinden van de juiste producten voor jouw huid is zo makkelijk nog niet! Er zijn zóveel skincare producten op de markt, dat je als consument vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom nemen wij je zorgen graag uit handen en helpen we je de perfecte producten vinden voor jouw huid. Heb je nog geen passende routine? Vraag dan via de website een gratis huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Weet je al welk huidtype je hebt? We verkopen ook complete skincare routines per huidtype. Samen vinden we de juiste routine en producten voor jouw huid.

Vind hier jouw skincare routine ->

Liever persoonlijk advies? Vraag gratis huidadvies aan ->

 

Nog niet uitgelezen? Bekijk deze gerelateerde artikelen

blog_divider

Collageen supplementen: Werken ze echt? ->

De beste skincare producten tegen fijne lijntjes ->

Dit is waarom een SPF goed is voor je huid ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link