1. Blogberichten
 2. Acne
 3. Dit zijn de 4 beste serums tegen acne

Dit zijn de 4 beste serums tegen acne

4 beste serums acne

Leestijd: 4-5 minuten
Onderwerp: Serum acne

Behandel je acne met professioneel serum
blog_divider

Acne kan een echte pestkop zijn en het kan lastig zijn om de juiste behandeling te vinden. Maar maak je geen zorgen, want serums kunnen super goed werken als je last hebt van acne. Met behulp van bepaalde krachtige ingrediënten helpen serums jouw acne gevoelige huid rustig te krijgen. 

In dit artikel delen we de 4 beste serums tegen acne. Door regelmatig gebruik van deze serums kun je acne-aanvallen verminderen, waardoor je met een stralende en gezonde huid door het leven kunt gaan. Lees snel verder!

Inhoudsopgave:

1. Salicylzuur-serum

Salicylzuur kan heel goed werken in de strijd tegen puistjes en kan helpen om verstopte poriën, ontstekingen en puistjes te voorkomen. Zoek naar een serum met 2% salicylzuur, wat een veilige en effectieve concentratie is bij acne en voor dagelijks gebruik.

Wanneer je een salicylzuur-serum gebruikt, vergeet dan niet om een milde reiniger en een moisturizer te gebruiken om uitdroging of irritatie te voorkomen. Na een tijdje zul je zichtbaar resultaat zien en een heldere, gezonde huid krijgen.

Dit is onze favoriete acne serum!

SPA Salonnepro – Brightening Serum

 • Reguleert talg
SPA Salonnepro - Brightening Serum

2. Niacinamide-serum

Niacinamide is een vorm van vitamine B3 die de olieproductie van je huid kan reguleren, ontstekingen kan verminderen en de textuur van je huid kan verbeteren. Zoek naar een serum met 5% niacinamide voor de beste resultaten.

Niacinamide heeft niet alleen de eigenschappen om acne te bestrijden, het vermindert ook de verschijning van fijne lijntjes en rimpels en geeft je een stralender gezicht. Het is ook nog eens geschikt voor elk huidtype!

Bekijk hier een van onze meest verkochte serums:

ALPHA-H – Vitamin B Serum

 • Best verkocht serum
ALPHA-H Vitamin B Serum

3. Retinol-serum

Retinol is een vorm van vitamine A dat de celvernieuwing van je huid verhoogt, wat kan helpen om puistjes te voorkomen. Zoek naar een serum met 0,5% tot 1% retinol voor het beste resultaat. 

Omdat retinol je huid kan uitdrogen of irriteren, is het belangrijk om met een lage concentratie te beginnen en langzaamaan te verhogen. Gebruik een retinol-serum ‘s avonds en verzacht je huid met een moisturizer om uitdroging en irritatie te voorkomen.

Bekijk deze topper eens!

ALPHA-H – Vitamin A Serum

 • Versnelt de celvernieuwing
ALPHA-H - Vitamin A Serum

4. Vitamine C-serum

Vitamine C beschermt je huid tegen vrije radicalen en geeft de huid vrolijke tint. Zoek naar een serum met 10% tot 20% L-ascorbinezuur voor de beste resultaten.

Vitamine C helpt niet alleen om acne te bestrijden, het vermindert ook hyperpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels verbeteren de huidtextuur en geeft de huid een stralende gloed.

Dit blijft onze lievelings:

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

 • Stimuleert celvernieuwing
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

Hoe een acne serum in je skincare routine te gebruiken
blog_divider

Nu je de 4 beste serums tegen acne kent, hoe kun je ze het beste gebruiken in je skincare routine? Hier zijn een paar tips:

 • Breng het serum aan na reiniging: Breng het serum aan na het reinigen van je huid en voordat je een moisturizer gebruikt. Dit helpt het serum om volledig in je huid opgenomen te worden en het meeste effect heeft
 •  Begin met één serum tegelijk: Het kan verleidelijk zijn om alle serums tegelijk te proberen, maar het is het beste om ze een voor een te proberen om irritatie of uitdroging te voorkomen. Begin met één serum en gebruik het voor een paar weken voordat je aan een ander serum begint.
 • Wees geduldig: Serums hebben soms een paar weken nodig om volledig effect te hebben. Maak je geen zorgen als je niet direct resultaten ziet. Met regelmatig gebruik zul je helderdere, gezonder ogende huid hebben.

De beste skincare voor de acne gevoelige huid vind je bij Olivida:

Filter eenvoudig op huidtype, actieve ingrediënten en product. Zo vind je de skincare die bij jouw huid past:

Acne Skincare

Serum acne image skincare

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link