huidaandoening acne

Leestijd: 3-4 minuten

5 Must Have Skincare Producten bij Acne

blog_divider

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening dat voorkomt bij zowel volwassenen als bij mensen in de puberteit. Acne wordt vaak als vervelend ervaren omdat het zorgt voor zichtbare onzuiverheden op de huid zoals puistjes, ontstekingen en mee-eters. Het is daarom goed om te weten dat je niet de enige bent die hier last van heeft. Bij deze huidaandoening heeft de huid dagelijks wat extra aandacht nodig. Goede gezichtsverzorgingsproducten bieden hiervoor een uitkomst. In dit artikel bespreken we de 5 must have skincare producten bij acne. Ook geven we je wat meer inzicht in de oorzaak van de huidaandoening. 

 

Wat is acne?

blog_divider

Acne (Acne Vulgaris) is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen die allemaal te herkennen zijn aan jeugdpuistjes. Veel mensen krijgen tijdens de puberteit last van acne. Acne is daarom een van de meest bekende huidaandoeningen. Per persoon verschilt het hoe serieus de huidaandoening is. De één komt weg met een paar puistjes, en bij de ander zijn de huidaandoeningen goed zichtbaar. Mensen met erge vormen van acne kampen vaak met psychische problemen zoals een slecht zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar acne en zijn er steeds meer behandelingen beschikbaar.

Wat is de oorzaak van acne?

blog_divider

Acne ontstaat door een ontsteking van de talgklier. Hierin spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint de acne in de puberteit, in deze periode ondergaat de huid veranderingen onder invloed van allerlei hormonen. In de puberteit worden de talgklieren in op het lichaam groter en daardoor produceren ze meer talg. Wanneer er te veel talg wordt afgescheiden kan de talg zich ophopen en zo verstopt de uitvoergang van de talgklier. Dit worden ook wel mee-eters genoemd. Er zijn twee verschillende soorten mee-eters: oppervlakkige mee-eters en onderhuids gelegen mee-eters. 

De talgophoping gaat vaak samen met een verhoorningsstoornis waardoor de talgklier extra wordt vernauwd. Zo’n mee-eter kan zich ook ontwikkelen tot pukkels en puistjes. Dit gebeurt wanneer de bacteriën in de talg zich vermenigvuldigen en de talg omzetten in vetzuren. Hierdoor zet de talgklier steeds verder uit en scheurt het uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de huid terecht en veroorzaken een ontsteking, dit zijn de pukkels en puistjes. 

Het ontstaan van acne kan ook worden toegewezen aan de volgende factoren:

Hormonale schommelingen 

Psychologische problemen

Genetische aanleg 

Ziekten van geslachtsorganen

Bij wie ontstaat acne?

blog_divider

Je bent een uitzondering als je in de puberteit geen last krijgt van acne. Bijna iedereen heeft er in verschillende mate last van. Bijna 85% van de mensen tussen de 12 en 24 jaar hebben een vorm van acne. Vaak zijn de verschijnselen van acne alweer verdwenen voor dat je 25 jaar wordt. Toch kan acne een vervelend probleem zijn voor pubers en jongvolwassenen. Onderzoek heeft aangetoond dat acne serieuze problemen kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je je huid de extra aandacht geeft die het verdient. Dit kan o.a. door het gebruik van de juiste skin care producten!

5 Must Have Skincare Producten bij Acne

De beste skin care producten bij acne

1. ALPHA-H Vitamin A Serum

blog_divider

Dit krachtige serum op basis van vitamine A werkt exfoliërend, hydraterend en het stimuleert celdeling en aanmaak van collageen. Het is een (nacht)serum die veel antioxidanten bevat. Daarnaast helpt het DNA-schade voorkomen, vermindert het grove poriën en vervaagt het pigmentvlekken en oneffenheden op de huid. Door deze zuiverende werking is het serum uitermate geschikt voor de aanpak van acne, littekens, pigmentatie en (vroegtijdige) veroudering. 

Bekijk product->

2. Image Skincare – Clear Cell – Clarifying Gel Cleanser

blog_divider

Image Skincare bidet met deze Clear Cell – Clarifying Gel Cleanser de perfecte oplossing om een huid met actieve acne te verzorgen. De cleanser werkt op basis van salicylzuur en verwijdert op fijne wijze overmatig talg van de huid. Daarnaast zorgt dit product ervoor dat dode huidcellen verleden tijd zijn. Na het gebruik zal je direct voelen dat je huid er gladder, zachter en glanzender uitziet. 

Bekijk product->

3. ALPHA-H – Instant Action BHA Blemish Treatment

blog_divider

ALPHA-H - Instant Action BHA Blemish Treatment

De Instant Action BHA Blemish Treatment van ALPHA-H is een spot gel. Deze SOS-gel is speciaal ontwikkeld om puistjes lokaal te bestrijden. De gel zorgt ervoor dat puistjes zich niet verder ontwikkelen doordat het antibacterieel, kalmerend en genezend is. Ook vermindert het de verspreiding van de infectie, ontstekingen, roodheid en zwelling. Dankzij krachtige BHA salicylzuur (2%) krijgen de poriën een dieptereiniging. Niacinamide en eucalyptus zorgen voor kalmering van infecties.

Bekijk product->

4. Medik8 – Surface Radiance Cleanse

blog_divider

Medik8 - Surface Radiance Cleanse

De Surface Radiance Cleanse van Medik8 is een cleanser speciaal ontwikkeld voor de acne huid. Een combinatie van AHA’s en BHA’s zorgt voor een diepe, niet-uitdrogende reiniging. Het resultaat? Een zachte en gehydrateerde huid. De combinatie van glycolzuur en salicylzuur breekt onzuiverheden af en verwijdert dode huidcellen. Ideaal om acne én een doffe huidteint aan te pakken.

Het bevat een exfoliërend complex waar AHA en BHA’s zijn gecombineerd tot een niet-uitdrogende, diep reinigende formule die de huid zacht en gehydrateerd laat. De AHA- en BHA gebruiken hun kracht om onzuiverheden voorzichtig af te breken en dode huidcellen te verwijderen.

Bekijk product ->

5. Mesoestetic – Resurfacing Peel Booster

blog_divider

Mesoestetic - Resurfacing Peel Booster

De Resurfacing Peel Booster van Mesoestetic mag zeker niet ontbreken in onze top-5 producten tegen acne! Deze overnight-peeling bevat 2% salicylzuur en 10% glycolzuur. Het reinigt de poriën diep van binnen en zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden. De Resurfacing Peel Booster vermindert dode huidcellen en onzuiverheden, en is daarmee zeer geschikt om acne te bestrijden.

Bekijk product->

Verbeter je huid, samen met Olivida

Onze keuze voor jou.

Gebruik deze producten voor een perfect resultaat

Medik 8 Press & Clear

Medik8 – Press & Clear

Een huidvriendelijke BHA tonic die zorgt voor een snelle actie bij onzuiverheden.
Vette huid | Gecombineerde huid | Acne | Mee-eters
Tonics | Peelings & Exfoliants
Zachte afgifte 2% salicylzuur, 2% tranexaminezuur, sake-extract, aloë vera, pH 5,5, dermatologisch getest
Medik8 - Surface Radiance Cleanse

Medik8 – Surface Radiance Cleanse

Op voorraad
Zacht exfolierende cleanser voor een dagelijks verfrissende reiniging.
Geschikt voor:
Acne | Vette huid | Gecombineerde huid | Normale huid | Rimpels
Productsoort:
Cleansers
Ingrediënten:
Amandelzuur, Melkzuur, Salicylzuur, Glycerine, Mangosteen Peel extract

Volg ons op social media

Share via
Copy link