1. Blogberichten
 2. Acne
 3. Salicylzuur in Jouw Skincare Routine?

Salicylzuur in Jouw Skincare Routine?

Salicylzuur Blog

Leestijd: 3-4 minuten

Salicylzuur in jouw skincare routine?
blog_divider

De lijst van skincare ingrediënten is de afgelopen jaren steeds langer geworden. Salicylzuur, retinol, niacinamide, hyaluronzuur, ga zo maar door. Het is begrijpelijk wanneer je niet zo thuis bent in de skincare, je niet weet wat de effecten zijn en of een product voor jou geschikt is. 

Wij helpen je een handje. Heb jij last van onzuiverheden of heb je een acne gevoelige huid? Dan kan salicylzuur jouw redding zijn. Dit middel heeft namelijk de kracht om onzuiverheden om zeep te helpen. Het is tegenwoordig te vinden in allerlei soorten reinigingsmiddelen, serums en crèmes. 

Wil je meer weten over de voordelen van salicylzuur voor jouw huid? Lees dan verder!

Sali-what?
blog_divider

De naam klinkt in de eerste instantie niet echt alsof het geschikt is om op je huid te smeren. Maar dat is het zeker wel! Door de flinterdunne structuur heeft het mogelijkheid om diep in de poriën door te dringen. Hierdoor kan salicylzuur de huid een diepe reinigingsbeurt geven. Puistjes en mee-eters worden opgeruimd en ontstekingen verdwijnen

Salicylzuur (oftewel Beta Hydroxy Acid) is te vinden in boomschors van een wilg. Het heeft dezelfde chemische samenstelling als Aspirine. Hierdoor heeft het een ontstekingsremmende werking en voorkomt het dat je nieuwe puistjes krijgt. Ook stimuleert het de groei van gezonde huidcellen

 

Salicylzuur huid voordelen

Exfoliant
blog_divider

Kort gezegd is salicylzuur een exfoliant. Exfoliëren betekent het verwijderen van dode huidcellen die in het gezicht ophopen. Met zuren zoals salicylzuur wordt de huid chemisch geëxfolieerd. De dofheid in het gezicht verdwijnt en je krijgt er een gladde stralende huid voor terug.

De andere, meest bekende manier van exfoliëren is door met een scrubmiddel zachtjes de dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor krijg je ook een mooie stralende huid. Dit noemen we mechanisch exfoliëren. Het nadeel van mechanisch exfoliëren is dat helaas soms ook de gezonde huid geschuurd, en dus beschadigd wordt. 

Chemisch exfoliëren is niet automatisch beter voor je huid. Ook de zuren kunnen bij de eerste paar keer te heftig zijn voor de huid en irritaties veroorzaken. Om dit te voorkomen is het goed om gebruik te maken van kalmerende en hydraterende producten. Gelukkig is salicylzuur een mildere exfoliant en kan het op alle huidtypes gebruikt worden. 

 

Acne
blog_divider

Voor mensen met een acne gevoelige huid kan salicylzuur grote voordelen opleveren. Het wordt ook wel een wondermiddel voor acne genoemd! Trouwens niet alleen acne, maar ook voor andere huidaandoeningen heeft het voordelen. Psoriasis- en ichthyosis klachten worden minder. Dit komt omdat de huid zachter wordt en het verwijdert overtollige schilfers. 

Let er wel op hoe hoog de concentratie is en wat de pH-waarde (zuurgraad) is. Anders kan de acne gevoelige huid behoorlijk irriteren. Het percentage salicylzuur in een product moet 0,5 tot 2 procent zijn voor het effect van een gladde en egale huid. Zorg ook dat de pH-waarde hoger is dan 3, om irritaties te voorkomen. Wanneer de pH waarde hoger is dan 5 verliest de salicylzuur zijn werking. De perfecte zuurgraad is dus tussen de 3 en 5.

 

Salicylzuur Acne

Hoe gebruik je salicylzuur in je skincare routine?
blog_divider

Salicylzuur komt in allerlei soorten skincare producten voor, het is maar net wat jij fijn vindt om te gebruiken. Vaak is het ingrediënt te vinden in reinigingsmiddelen, zo worden je poriën van de binnenkant gereinigd. Je kunt het ook vinden in serums en crèmes als je dit liever gebruikt.

Onze favoriete producten met Salicylzuur

SPA Salonnepro – Salicylic Cleanser

 • Lost talgophopingen op
SPA Salonnepro - SPA Resurfacing Cleanser

ALPHA-H – Liquid Gold Overnight Repair Cream

 • Vermindert onzuiverheden
ALPHA-H - Liquid Gold Overnight Repair Cream

Mesoestetic – Resurfacing Peel Booster

 • Reguleert de talgafscheiding
Mesoestetic - Resurfacing Peel Booster

Ook kun je bij de dermatoloog een salicylzuur peeling krijgen. De concentratie is dan ongeveer 30 procent. Wanneer je erg last hebt van acne of onzuiverheden zou dit een optie voor jou kunnen zijn. 

Bij het gebruik van salicylzuur is het extra belangrijk om minimaal SPF 30 toe te voegen aan je skincare routine. Door het verwijderen van dode huidcellen komt de huid meer bloot te liggen. Dit maakt de huid gevoeliger voor zonlicht.

Wanneer je een allergisch bent voor Aspirine, wordt het gebruik van salicylzuur afgeraden. Verder wordt het gebruik van salicylzuur in hogere concentraties dan 2% afgeraden tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Gebruik jij al salicylzuur in je skincare routine? Wij van Olivida zijn benieuwd naar wat je ervan vindt. Stuur ons een berichtje via Instagram!

Skincare met Salicylzuur

huid herstel nacht

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link