1. Blogberichten
  2. Acne
  3. Kan ik Acne verminderen met Benzoylperoxide en Salicylzuur?

Kan ik Acne verminderen met Benzoylperoxide en Salicylzuur?

Acne Benzoylperoxide Salicylzuur

Leestijd: 2-3 minuten

Acne behandelen met Benzoylperoxide & Salicylzuur
blog_divider

Wanneer je last hebt van acne is dit natuurlijk ontzettend vervelend. De kans is groot dat je al veel dingen hebt geprobeerd om het te verminderen. Daarom willen we je vandaag graag voorstellen aan twee skincare ingrediënten: benzoylperoxide en salicylzuur.

Deze twee ingrediënten zijn populair om acne mee te behandelen. Beiden hebben hun eigen voordelen en werking. Lees snel verder en ontdek wat benzoylperoxide en salicylzuur voor jou kunnen betekenen!

Hoe ontstaat acne?
blog_divider

Acne kan voorkomen in verschillende vormen. Zo kun je onderhuidse ontstekingen krijgen die gekenmerkt worden door roodheid en pus. Maar ook kleine bultjes en mee-eters worden acne genoemd. 

De oorzaak hiervan verschilt, maar het komt bijna altijd neer op een ophoping van talg of vuil in de poriën. Deze raken verstopt waardoor puistjes en oneffenheden ontstaan. Deze zijn zichtbaar aan het huidoppervlak. 

Acne Serum

Wat is benzoylperoxide?
blog_divider

Benzoylperoxide wordt ook wel benzac genoemd. Dit ingrediënt is te vinden in zowel over the counter skincare als producten die de huisarts voorschrijft. Het is bedoeld om acne mee te bestrijden. 

Benzoylperoxide werkt exfoliërend. het maakt de bovenste huidlaag week en vermindert overmatige groei van deze laag. Zo voorkomt het ingrediënt dat de poriën verstopt raken. Dit is gunstig, wat minder verstopte poriën betekent minder puistjes!

Daarnaast is benzoylperoxide antibacterieel. Zo vermindert het de acne bacterie propionibacterium acnes (ook wel bekend als p-acnes). Dit helpt de verspreiding van acne tegen te gaan.

Wil je meer lezen over de werking van benzoylperoxide? Lees hier verder!

Hoe werkt salicylzuur?
blog_divider

Salicylzuur is ook een populair ingrediënt om acne mee te behandelen! Het staat vooral bekend om zijn capaciteit om talg op te lossen. Het dringt namelijk diep tot de poriën door en lost hier het opgehoopte talg op. Zo gaat het verstopping tegen. 

Daarnaast is salicylzuur in vet oplosbaar, waardoor het zeer geschikt is voor de vette huid! Bovendien werkt het exfoliërend: salicylzuur werkt op de bovenste laag van de huid. Het weekt dit laagje los en bevordert hier de groei van gezonde huidcellen. 

Bij Olivida verkopen we vele soorten skincare met salicylzuur. Denk aan cleansers, exfoliants en spot treatments. Zo vind je altijd wel een product wat bij jou past. 

Wat kan ik beter gebruiken: benzoylperoxide of salicylzuur?
blog_divider

Het verschil tussen benzoylperoxide en salicylzuur zit voornamelijk in de antibacteriële eigenschappen. Benzoylperoxide doodt de bacterie die acne veroorzaakt, salicylzuur doet dit niet. 

Daarom wordt benzoylperoxide gebruikt voor enkel het bestrijden van acne. Salicylzuur draagt daarnaast ook bij aan huidverbetering in het geval van een vette of acne gevoelige huid. 

Milde acne

Heb je last van milde acne, zoals mee-eters? Dan is het behandelen hiervan met salicylzuur waarschijnlijk voldoende. Dit zal zorgen voor vermindering van de puistjes en huidverbetering. 

Matige tot ernstige acne

Heb je last van hevige acne, dus naast mee-eters ook heftige ontstoken puistjes en papels? Dan is een product met benzoylperoxide aan te raden. Deze zal de bacteriën doden waardoor de puistjes zullen verminderen. 

Kan ik benzoylperoxide en salicylzuur combineren?
blog_divider

Je kunt benzoylperoxide en salicylzuur ontzettend goed combineren! Gebruik bijvoorbeeld een cleanser met salicylzuur en een treatment met benzoylperoxide. Zo ervaar je de voordelen van beide ingrediënten. 

Let wel goed op: een huid met acne is ook een gevoelige huid. Kies voor milde producten die je huid niet zullen beschadigen. 

Skincare om acne te behandelen shop je bij Olivida!
blog_divider

Op Olivida.nl verkopen we allerlei soorten skincare om acne mee te bestrijden. We verkopen producten van verschillende merken, waardoor je alles wat je zoekt gemakkelijk onder één dak kunt vinden. 

Al onze producten zijn van salonmerken. Hierdoor bevatten ze een hogere concentratie aan actieve werkstoffen (bijvoorbeeld salicylzuur). Zo behaal je nog beter resulaat! 

Zie ons als een grote online huidsalon. We helpen je graag verder en geven je het beste advies. Kom je er niet uit? Schroom niet en neem contact op met ons via de livechat. We staan voor je klaar. 

Skincare bij Acne

Volg ons op social media

Share via
Copy link