1. Blogberichten
  2. Dit is wat Vitamine C doet voor jouw huid!

Dit is wat Vitamine C doet voor jouw huid!

wat doet vitamine C huid

Leestijd: 2-3 minuten

Dit is wat Vitamine C doet voor jouw huid!
blog_divider

Als je het ons vraagt, verdient vitamine C zeker een plek in de lijst van top-ingrediënten! We weten dat deze superfood vitamine goed voor je is, maar wat doet het voor de huid

In deze blog leggen we uit wat Vitamine C doet voor jouw huid. Zo weet jij precies waarom je dit super ingrediënt moet toevoegen aan jouw routine! 

Wat is vitamine C?
blog_divider

Het Vitamine C wat we vaak tegenkomen in huidverzorging noemen we ook wel ascorbinezuur. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine en één van de belangrijkste die ons lichaam nodig heeft om ons lichaam gezond te houden.

Vitamine C komt vooral voor in groenten en fruit. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappels, citroenen, kiwi’s en aardbeien. Je kunt dus vitamine C binnenkrijgen via voeding, maar om de maximale voordelen te ervaren voor de huid is het belangrijk om het ingrediënt aan te brengen door middel van huidverzorging. 

Vitamine C is vooral belangrijk voor de vorming van collageen, nodig om de huid te verstevigen. Daarnaast biedt vitamine C bescherming, als antioxidant beschermt het de huidcellen tegen vrije radicalen. 

Retinol & Vitamine C

Wat doet Vitamine C voor de huid?
blog_divider

1 Stimuleert de aanmaak van collageen 

Collageen is een eiwit dat zich van nature bevindt in de huid. Hoe ouder je wordt, hoe meer het gehalte collageen in jouw huid afneemt. Hierdoor verliest de huid stevigheid en worden fijne lijntjes en rimpels zichtbaar. 

Vitamine C stimuleert de collageenproductie via de collageensynthese. Dit komt doordat vitamine C een essentiële cofactor voor de twee enzymen die nodig zijn voor collageensynthese. 

De collageensynthese kan niet plaatsvinden zonder vitamine C. Als je deze vitamine toevoegt aan jouw routine, stimuleert dit dus de aanmaak van collageen. Dit zorgt voor een stevige huid met minder rimpels. 

2 Vermindert hyperpigmentatie

Vitamine C belemmert de productie van melanine, de stof die zorgt voor hyperpigmentatie. Dit komt voor wanneer er een overproductie van melanine plaatsvindt op bepaalde plekken, of waar acne is genezen. 

Vitamine C remt de melanine door de activiteit van het enzym tyrosinase te verminderen. Zo gaat vitamine C donkere plekken op de huid tegen. 

3 Zorgt voor een egale huid en vermindert roodheid

Door de antioxiderende werking, heeft vitamine C ook een ontstekingsremmende werking. Zo verzacht het de huid en vermindert het zwelling. 

Deze ontstekingsremmende werking kan ervoor zorgen dat roodheid vermindert. Dit zorgt voor een egale huidteint. 

De unieke combinatie van vitamine C om pigmentvlekken, roodheid en irritatie te verminderen draagt bij aan een heldere, gladde en egale huid. Genoeg reden om multi-purpose vitamine C toe te voegen aan jouw routine. 

4 Werkt hydraterent

Vitamine C heeft ook nog eens een hydraterende werking. Ascorbinezuur helpt de huid om vocht vast te houden, wat voorkomt dat deze droog wordt. 

Daarnaast verstevigt vitamine C de huidbarrière, wat ervoor zorgt dat jouw huid beter in staat is om vocht vast te houden. Zo draagt vitamine C bij aan een gehydrateerde en gezonde huid. 

5 Beschermt de huid tegen zonschade

Vitamine C werkt als krachtige antioxidant, deze beschermen de huid tegen schade door vrije radicalen. Deze komen vrij door UV-straling van de zon en kunnen de huid beschadigen. Antioxidanten beschermen de huid en voorkomen deze schade. 

Onze favoriete producten met Vitamine C!
blog_divider

Image Skincare – VITAL C – Hydrating Anti-Aging Serum

Het VITAL C Hydrating Anti Aging Serum van Image Skincare is een super serum voor iedereen die wil profiteren van de voordelen van Vitamine C! Dit heerlijke serum zorgt voor hydratatie, verzachting, vermindert rimpels en stimuleert de aanmaak van collageen. 

Maar wat hem echt tot favoriet maakt bij onze klanten? De heerlijke sinaasappelgeur! Zo heb je een heerlijk fris gevoel na het aanbrengen. 

ALPHA-H – Vitamin C Serum

Het Vitamin C serum van ALPHA-H is een krachtig antioxidant serum geschikt voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige huidjes. Het remt de productie van pigment en verheldert de teint. Zo zorgt dit serum van ALPHA-H voor een stralende huid!

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

  • Hydratatie boost
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

ALPHA-H – Vitamin C Serum

  • Rijk aan antioxidanten
ALPHA-H - Vitamin C Serum - travel size

Ontdek de voordelen van vitamine C bij Olivida!
blog_divider

Vitamine C heeft ontzettend veel voordelen voor de huid. Ontdek vitamine C in huidverzorging bij Olivida en ontdek wat dit super ingrediënt voor jouw huid kan betekenen. 

Wij verkopen enkel skincare van salonmerken, deze producten bevatten een hoge concentraties aan actieve werkstoffen. Zo kun je nog meer resultaat behalen. Op onze website filter je gemakkelijk op productsoort, ingrediënt of huidtype. Dus waar wacht je nog op?

Vitamine C Opperhuid

Vind hier de beste skincare met Vitamine C

Vitamine C Skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link