1. Blogberichten
 2. De 7 Geweldige Voordelen van Jojoba Olie voor je Huid!

De 7 Geweldige Voordelen van Jojoba Olie voor je Huid!

Jojoba Olie Huid Voordelen Blog

Leestijd: 3-4 minuten

De 7 geweldige voordelen van Jojoba Olie voor je huid!
blog_divider

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: Jojoba Olie. Misschien heb je het gezien als ingrediënt in skincare of als olie op zichzelf. Wij zijn in ieder geval ontzettend fan van deze olie, omdat Jojoba Olie ontzettend veel voordelen heeft voor je huid! 

Wij van Olivida hebben daarom een lijstje gemaakt met de voordelen van Jojoba Olie voor je huid, zodat jij net als ons een echte Jojoba-fan kunt worden! Ben je benieuwd waarom Jojoba Olie precies is en waarom het zo goed is voor je huid? Lees dan vooral verder!

Wat is Jojoba Olie?
blog_divider

Jojoba Olie is een olie die gemaakt wordt van de noten van de Jojoba plant. Deze plant groeit in in de Amerikaanse Sonoran Woestijn, voornamelijk in Californië en het zuiden van Arizona. Het is dan ook niet vreemd dat de inheemse Amerikanen deze jojoba olie al lang gebruiken door zijn veelzijdige werking. 

Jojoba olie is een ingrediënt wat veel toegevoegd wordt aan skincare, maar ook zeker wordt gebruikt op zichzelf. Logisch, want er zijn heel veel bewezen voordelen van dit natuurlijke goud. Zo zou het helpen tegen acne en wanneer je last hebt van een droge huid

Ben je benieuwd wat Jojoba olie voor jouw huid kan betekenen? Lees dan vooral verder voor de 7 geweldige voordelen van Jojoba olie! 

 

Wat is Jojoba Olie

 

1. Jojoba olie hydrateert de huid
blog_divider

Jojoba olie is een humectant, wat we ook wel bevochtigingsmiddelen noemen. Dit houdt in dat in dat Jojoba olie in staat is om vocht aan te trekken naar de buitenste laag van de huid. Een voorbeeld van een ander humectante ingrediënt wat we veel zien in skincare is glycerine. 

Doordat jojoba olie vocht naar zich toetrekt, is het in staat om de huid goed en intensief te hydrateren. Het goed hydrateren van je huid heeft ontzettend veel voordelen, zo versterkt het de huidbarrière waardoor je huid gezond en glowy wordt!

2. Jojoba olie is een antioxidant
blog_divider

Jojoba olie is rijk aan vitamine E, waardoor het een antioxidante werking heeft. Vitamine E zorgt ervoor dat je huid beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze stoffen noemen we ook wel vrije radicalen, die kunnen ervoor zorgen dat je cellen en weefsels in de huid beschadigd raken. 

Daarnaast beschermen antioxidanten tegen de schadelijke werking van UV-straling, waardoor ze helpen bij het aanpakken van vroegtijdige huidveroudering

3. Jojoba olie reguleert de talgproductie
blog_divider

Jojoba olie reguleert de talgproductie, talg wordt normaal aangemaakt door je talgklieren. Wanneer je een teveel aan talg hebt, kunnen je poriën verstoppen waardoor er onzuiverheden kunnen ontstaan. 

De substantie van Jojoba olie lijkt heel erg op die van talg. Wanneer je huid dus gehydrateerd wordt door de olie, maakt je huid geen nieuwe talg meer aan. Dit kan helpen tegen acne maar ook zeker tegen een glimmende huid. 

Jojoba Olie Voordelen

 

4. Jojoba olie is Non Comedogeen
blog_divider

Zoals we net al uitgelegd hebben, lijkt de substantie van Jojoba olie op talg. Eigenlijk zo erg dat je lichaam het nauwelijks kan onderscheiden van je echte talg. Hierdoor is het dan ook veel minder in staat om je poriën te verstoppen, zoals dat bij andere producten wel het geval is.

 

5. Jojoba olie helpt acne te bestrijden
blog_divider

Jojoba olie is een populair ingrediënt als het gaat om het bestrijden van acne! Jojoba olie heeft namelijk verzachtende eigenschappen en is antibacterieel. Daarnaast versnelt het ook nog eens de wondgenezing!

In combinatie met het reguleren van de talgproductie, zal Jojoba olie met deze eigenschappen goed helpen als je last hebt van acne! Het helpt bestaande acne te verminderen, maar voorkomt ook dat nieuwe onzuiverheden ontstaan. 

 

6. Jojoba olie is hypo-allergeen
blog_divider

Als we naar de moleculaire samenstelling van Jojoba olie kijken, is het eigenlijk meer een wax dan een olie. Door deze andere samenstelling, is het veel onwaarschijnlijker dat je een allergische reactie zult krijgen op Jojoba olie. Dit is met andere essentiële oliën wel sneller het geval.

Dit is nog een voordeel van Jojoba olie, omdat het niet snel irritatie zal veroorzaken! 

 

7. Jojoba olie helpt tegen rimpels en fijne lijntjes
blog_divider

Wanneer vrije radicalen niet voldoende bestreden worden, kunnen deze schade aanbrengen aan je huid waardoor er vroegtijdig tekenen van huidveroudering op kunnen treden. Denk hierbij dan aan rimpels of fijne lijntjes.

Door de antioxidante werking van Jojoba olie, kunnen deze vrije radicalen bestreden worden! Zo heb jij minder last van die vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Daarnaast werkt Jojoba olie ook hydraterend, zo worden die rimpels en fijne lijntjes als het ware opgevuld met vocht. Zo worden ze minder zichtbaar!

Jojoba Olie Anti Aging Rimpels

 

Olivida’s favorites: producten met Jojoba olie!
blog_divider

Bij Olivida hebben we een uitgebreid assortiment aan producten, zo ook huidverzorgingsproducten die Jojoba olie bevatten. En wij begrijpen natuurlijk als geen ander, dat jij na deze lijst aan voordelen dat wel eens wilt proberen!

Jojoba oil Elixer – Spa Salonnepro

Zo is er het Jojoba oil Elixer van Spa Salonnepro. Deze olie is vooral geschikt voor de wat vettere huidjes! Hierbij helpt het voornamelijk om het talg te reguleren. Ben je er niet helemaal over uit of dit het product voor jou is? Dan verkopen we het product ook in een kleine travelsize. Zo kun je het eerst op je gemak uittesten! 

SPA Salonnepro – Travelsize SPA Jojoba Oil Elixir

 • Reguleert Talg Aanmaak
SPA Salonnepro SPA Jojoba Oil Elixir

SPA Salonnepro – SPA Jojoba Oil Elixir

 • Talgproductie in Balans
SPA Salonnepro SPA Jojoba Oil Elixir

Jojoba Olie Spa Salonnepro

 

Golden Haze Face Oil – ALPHA-H

Deze Golden Haze Face Oil van ALPHA-H is een super voedende en kalmerende gezichtsolie, geschikt voor alle huidtypes! Het bevat Jojoba Olie, maar ook een tal aan andere goede ingrediënten zoals argan olie, vitamine F Forte en rozenbottel olie. 

De olie is super lichtgewicht, waardoor hij snel intrekt en geen vette waas achterlaat op je huid! Daarnaast ruikt hij ook nog eens lekker, door een mix van essentiële oliën. 

Gebruik deze olie als laatste stap in je routine. 

ALPHA-H – Golden Haze Face Oil

 • Kalmeert, Hydrateert, Beschermt
ALPHA-H - Golden Haze Face Oil

Jojoba Olie Alpha H

Spa Balance Cream – Spa Salonnepro

Of kies voor de Spa Balance Cream van Spa Salonnepro, ook verrijkt met Jojoba Olie. Deze 24 uurs crème is ideaal voor de gecombineerde huid (vet/droog). Onder andere door de Jojoba olie, is de crème in staat om droge plekken te hydrateren en vettere plekken te matteren.

De textuur van de crème is licht, waardoor de crème niet vet aanvoelt op de huid. Gebruik dit product in de ochtend en in de avond. 

SPA Salonnepro – SPA Balance Cream

 • Gecombineerde huid(vet/droog)
SPA Salonnepro SPA Balance Cream

Spa Salonnepro Jojoba Olie

 

De beste skincare shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Bij Olivida vinden we het belangrijk dat jij skincare vindt die bij jouw huid past. Daarom geven we je graag informatie over de werking van ingrediënten, zodat je snel en gemakkelijk vindt waar je naar op zoek bent. 

Kom je er niet uit? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Iedere huid is namelijk anders, en heeft behoefte aan andere producten. Onze huidspecialist kijkt daarom naar de behoeften van jouw huid en adviseert passende producten. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Weet je al beter waar je naar op zoek bent? Navigeer dan gemakkelijk via de filters op onze website! Zo kun je filteren op huidtype, productsoort of zelfs op ingrediënten! Ready? Let’s get glowing!

Bekijk alle Skincare met Jojoba Olie:

Nu Shoppen

Skincare Routine Huidadvies

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Niets gevonden.

Volg ons op social media

Share via
Copy link