1. Blogberichten
  2. Last van een Droge Huid? Dit zijn mogelijke oorzaken (en zo reken je ermee af)

Last van een Droge Huid? Dit zijn mogelijke oorzaken (en zo reken je ermee af)

droge huid oorzaken

Leestijd: 3-4 minuten

Last van een droge huid? Dit zijn mogelijke oorzaken (en zo reken je ermee af)
blog_divider

Als je last hebt van een droge huid ben je vast bekend met een trekkerig, jeukerig gevoel en misschien zelfs kleine schilfers op je huid. Het hydrateren van je huid is de oplossing, want een gehydrateerde huid is een blije huid. Maar wat nou als je huid droog en vochtarm aan blijft voelen terwijl je een vaste skincare routine hebt en tal van hydraterende producten gebruikt? Nou, mogelijk gebruik je de verkeerde techniek voor het aanbrengen van je producten. We snappen dat dit vragen bij je oproept. Vandaar dat we er op dit blog verder op in gaan. Lees en leer!

 

De juiste techniek is een must
blog_divider

Het aanbrengen van moisturizer op je gezicht en lichaam lijkt misschien het makkelijkste taakje ooit. Maar er is wel degelijk een bepaalde techniek die je wilt kennen als je je huid goed wilt hydrateren. Zo is het enorm belangrijk dat je je huid voorbereid op de producten die je wilt aanbrengen. Daarnaast is het belangrijk dat je producten aanbrengt die werken voor jouw huidtype. Het is geen hogere wiskunde, maar deze combi is noodzakelijk wanneer je huidverbetering als doel hebt. We zetten vandaag voor je op een rij hoe je het best te werk kunt gaan en wat je vooral niet moet doen.

 

Zo verzorg je jouw droge huid optimaal
blog_divider

Nogmaals: het is geen hogere wiskunde, maar als je last blijft hebben van een droge huid wil je de volgende dingen misschien eens proberen. Take notes.

1.Maak gebruik van een milde cleanser
blog_divider

Je kunt de allerbeste hydraterende serums en crèmes gebruiken, maar als je een te agressieve cleanser gebruikt, blijft je huid droog. Je kunt het zien als dweilen met de kraan open: een uitdrogende cleanser stript je huid van haar natuurlijke oliën. En daar kan vervolgens geen ander product tegenop. Om dit probleem te voorkomen wil je te allen tijde een milde cleanser gebruiken. In het geval van een droge huid is een hydraterende, voedende cleanser een goed idee. Zo’n product reinigt je huid grondig, zonder het natuurlijke beschermlaagje aan te tasten.

 

2. Maak je huid niet té schoon
blog_divider

Niets voelt zo lekker als een écht schone huid. Maar als je je huid te schoon maakt, verstoor je de microbioom van je huid. En dat wil je niet, want een microbioom dat in balans is, is de sleutel tot een gezonde huid. Het microbioom van je huid is een brede verzameling van micro-organismen die samen het microbioom vormen. Bij het reinigen van je huid wil je bepaalde bacteriën verwijderen, maar sommige bacteriën spelen een belangrijke rol in de algemene gezondheid van de huid. Een gezond microbioom blokkeert namelijk de invloed van ‘slechte’ bacteriën. Als je huid na het reinigen trekkerig aanvoelt, betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat je een deel van de goede bacteriën op je huid hebt gedood. Met een droge of geïrriteerde huid tot gevolg. Mogelijk komt dit omdat je een te agressieve cleanser gebruikt of omdat je je huid simpelweg te vaak reinigt. Iets om op te letten!

 

3. Breng je moisturizer aan op het juiste moment
blog_divider

Het allerbeste moment om je moisturizer aan te brengen is wanneer je huid nog vochtig is. Het kan dat je gezicht nog vochtig is omdat je net uit de douche bent gestapt, of dat het vochtige laagje afkomstig is van je toner of serum. Vochtinbrengende crèmes werken het beste als de huid al gehydrateerd is, vandaar. Na het douchen verdampt het water van je huid, waardoor je huid mogelijk droger aanvoelt. Droog je na het douchen daarom het liefst niet helemaal af, maar dep je huid droog en breng gelijk je favoriete skincare producten aan. Dit geldt ook voor de rest van je lichaam!

 

4. Gebruik een moisturizer die bij je huidtype past
blog_divider

Deze tip spreekt misschien een beetje voor zich, maar we willen het toch nog even zeggen: het is van groot belang dat je skincare producten kiest die bij je huidtype passen. Als je een droge huid hebt, wil je hydraterende producten gebruiken die speciaal voor de droge huid zijn ontwikkeld. Deze producten bevatten ingrediënten die je huid een hydratatieboost geven. In de webshop van Olivida kun je producten zoeken op basis van je huidtype. Hieronder een linkje naar de producten die wij aanraden voor de droge huid.

Skincare voor de droge huid

5. Exfolieer je huid regelmatig
blog_divider

Je huid mild exfoliëren is een must voor de droge huid. Als je niet exfolieert, stapelen dode huidcellen zich op op het oppervlak van je huid en kunnen lotions en moisturizers hun werk niet meer goed doen. Omdat je een droge huid hebt, is het belangrijk dat je een product kiest dat op milde wijze exfolieert. Vervolgens is je huid meer dan ready voor de volgende hydraterende stappen.

 

Meer weten over exfoliëren? Lees blog: Wat doet een exfoliant precies? ->

 

De beste skincare producten voor een droge huid vind je bij Olivida
blog_divider

We verkopen bij Olivida een uitgebreide selectie hydraterende skincare producten die je huid weer vol en gezond kunnen maken. Omdat we enkel en alleen professionele salonproducten verkopen, bevatten onze producten hoge concentraties werkstoffen die echt iets voor je huid kunnen doen. Geen valse beloften, maar hoogwaardige ingrediënten die bewezen effectief zijn voor huidverbetering. Neem vooral een kijkje in de webshop of vraag een gratis huidadvies aan via de website. Onze huidspecialist Melanie ondersteunt je graag in de zoektocht naar de perfecte producten voor jouw huid!

Wist je dat wij een complete skincare routine hebben samengesteld voor de droge huid?

Bekijk deze hier ->

droge huid huidadvies

De favoriete producten van onze klanten met een droge huid

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link