1. Blogberichten
 2. Zo Verzorg je jouw Hals en Decolleté het Best

Zo Verzorg je jouw Hals en Decolleté het Best

Hals & Decollete Verzorgen

Leestijd: 3-4 minuten

Zo kun je jouw hals en decolleté het beste verzorgen!
blog_divider

De hals en het decolleté zijn plekken die vaak worden vergeten als het gaat om huidverzorging, maar eigenlijk wel extra aandacht nodig hebben! Wist je dat tekenen van vroegtijdige huidveroudering, namelijk als eerste zichtbaar worden in onder andere je hals en nek?

Je hals en je nek zijn namelijk ontzettend gevoelig en delicaat, waardoor tekenen van veroudering er eerder zichtbaar worden. Dit vraagt om goede verzorging. Daarom leggen wij van Olivida je in deze blog graag uit, hoe jij jouw hals en decolleté het beste kunt verzorgen!

 

Waarom hebben mijn hals en decolleté extra aandacht nodig?
blog_divider

Voordat we in de verzorging van ons decolleté duiken, is het handig om te begrijpen waarom de hals en het decolleté nou extra verzorging nodig hebben. Dat zit zo, onze hals en decolleté zijn een stuk gevoeliger voor tekenen van vroegtijdige huidveroudering. Denk hierbij aan rimpels, maar ook aan verslapping van de huid.

Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste bevinden zich minder zweet- en talgkliertjes in de hals, hierdoor worden tekenen van veroudering er simpelweg gewoon eerder zichtbaar dan op andere plekken. 

De andere factor heeft te maken met zonbescherming. Je hals wordt namelijk net zoals je gezicht erg veel blootgesteld aan UV-straling van de zon. Deze zonnestralen bevatten onder andere UVA stralen, die in staat zijn om huidveroudering te versnellen. 

Daarbij komt kijken dat onze nek en decolleté plekken zijn die we vaak vergeten in te smeren en daarmee te beschermen tegen de zon. In combinatie met die gevoeligheid, zorgen deze twee factoren ervoor dat je hals en decolleté extra verzorging nodig hebben om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen!

 

Hoe kan ik mijn hals en decolleté het beste verzorgen?
blog_divider

Nu we begrijpen waarom we onze hals een beetje extra verzorging moeten geven, dringt natuurlijk de vraag op: “Hoe kan ik dit het allerbeste doen?”. Hieronder geven wij het antwoord op die vraag, met drie dingen die je kunt doen om jouw hals en decolleté te verzorgen!

 

Insmeren met SPF!
blog_divider

De zon heeft veel invloed op de uiterlijk van onze hals en decolleté, zoals bovengenoemd. Daarom is het belangrijk dat je deze vroegtijdige huidveroudering te lijf gaat, door je goed te beschermen tegen de zon! Hoe je dit doet?

Dit doe je het allerbeste met een product met breedspectrum zonbescherming aan te brengen op je hals, met minimaal SPF 30+. Daardoor bescherm je je huid namelijk tegen UVA en UVB straling. Breng dit aan op je gezicht, hals en decolleté.

Het liefst wil je dit elke dag doen. Het gehalte UVA straling is namelijk gedurende het hele jaar constant. Daarnaast komt het ook door wolken en ramen heen. Dus weer of geen weer, zomer of geen zomer, smeer je in en bescherm je hals en decolleté tegen vroegtijdige huidveroudering! 

 

Hals Decolete SPF rimpels huidveroudering

 

Neem je hals en decolleté mee in je skincare routine!
blog_divider

Een veelvoorkomende oorzaak van huidproblemen rondom de hals en het decolleté is te danken aan het gebrek aan verzorging. Het is een stukje wat vaak vergeten wordt als het om huidverzorging gaat. 

Daarom luidt ons advies: neem je hals en decolleté mee in je skincare routine! Dit kun je doen door simpelweg je producten ook te gebruiken en aan te brengen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden, zodat je gelijk inspiratie op kunt doen en aan de slag kunt! 

Moisturizer of Dag- en Nachtcrème
blog_divider

Als het goed is, maak je hopelijk al gebruik van een hydraterende crème om het vocht in je huid op peil te houden. Zo houd je je huid gehydrateerd en gezond. Normaal breng je dit product waarschijnlijk alleen aan op je gezicht, maar breng je moisturizer ook aan op je hals en decolleté.

Zo houd je dit gebied ook gehydrateerd. Wanneer je huid goed gehydrateerd is, kan dit ook helpen om de complexiteit van je huid te verbeteren! Zo kunnen bijvoorbeeld fijne lijntjes minder zichtbaar worden, en zullen je decolleté en hals er beter uit gaan zien! 

Exfoliëren
blog_divider

Wanneer je een product gebruikt om je huid te exfoliëren, verwijder je alle dode huidcellen. Dit kan met een fysieke exfoliant zoals een scrub, waarmee je door de wrijving de cellen verwijderd. Maar het kan ook met een chemische exfoliant zoals glycolzuur en salicylzuur, die de dode huidcellen door een chemische reactie laat oplossen.

De werking van een chemische exfoliant klinkt heel spannend, maar eigenlijk valt dit reuze mee! De chemische exfoliant is in de meeste gevallen juist geschikter voor de gevoelige huid en veroorzaakt minder snel irritatie. 

Het exfoliëren van je huid heeft allerlei voordelen! Zo kan het helpen bij huidveroudering, pigmentvlekken en de algehele glow van de huid verbeteren. Genoeg redenen om dit toe te voegen aan jouw routine, mits je dit nog niet deed.

En opnieuw, wanneer je je gezicht exfolieert probeer dan om ook je hals en decolleté mee te nemen. Zo genieten zij ook van alle voordelen die exfolianten te bieden hebben, waaronder vroegtijdige huidveroudering voorkomen! 

De meeste exfolianten worden aangeraden om 1 á 2 keer per week maximaal gebruikt te worden. Dit verschilt echter per product, dus raadpleeg de verpakking van de exfoliant voor instructie en gebruiksaanwijzing. 

Dit zijn onze favoriete exfoliants:

ALPHA-H – Liquid Gold

 • Verbetert elasticiteit
Alpha-h liquid gold

Mesoestetic – Resurfacing Peel Booster

 • Collageen en Elastine Aanmaak
Mesoestetic - Resurfacing Peel Booster

Hals Decollete exfolieren

 

Gebruik retinol!
blog_divider

Misschien heb je er wel eens van gehoord: retinol. Ook wel bekend als vitamine A, is retinol een veel voorkomend ingrediënt in anti-aging skincare. Dat is zeker niet onterecht als je het ons vraagt, want retinol werkt ontzettend goed tegen huidveroudering, rimpels en fijne lijntjes! 

Kort en simpel samengevat werkt retinol als volgt: er wordt een seintje gegeven aan jouw huidcellen, om zich te gedragen als jongere huidcellen. Zo zorgt retinol ervoor dat huidcellen zich gaan vernieuwen, wat helpt tegen huidveroudering! 

Daarom is retinol een ingrediënt wat perfect is als het gaat om het bestrijden van rimpels en fijne lijntjes in de hals en decolleté. 

Let op! Retinol is effectief, maar ook erg krachtig! Daarom is het van belang dat je het gebruik van dit product langzaam opbouwt. Begin met wekelijks gebruik en bouw het vanaf hier langzaam op. Daarnaast is het van belang dat je je huid overdag altijd beschermt met SPF30+.

Deze serums bevatten zuivere Retinol:

Image Skincare –  Restoring Retinol Booster

 • Maakt huid steviger
ALPHA-H - Golden Haze Face Oil

ALPHA-H – Vitamin A Serum

 • Krachtig Anti-Oxidant
ALPHA-H - Vitamin A Serum - travel size

Revitaltrax – Retinol Serum

 • Egaliseert fijne lijntjes
Revitaltrax - Retinol Serum

Hals & Decollete Retinol

De beste skincare voor gezicht, hals en decolleté vind je bij Olivida!
blog_divider

Klaar om je hals en decolleté eindelijk eens goed te verzorgen? Dan ben je bij Olivida aan het juiste adres! Wij verkopen namelijk skincare van salonmerken, waardoor ze een hogere concentratie aan actieve werkstoffen bevatten. 

Door deze actieve werkstoffen kunnen de producten echt wat betekenen voor jouw huid, waardoor ze écht kunnen zorgen voor verbetering! Navigeer gemakkelijk via de filters op onze website, zo kun je zoeken op productsoort, type en ingrediënt! 

Kom je er niet uit? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijk naar de behoeften van jouw huid en geeft gepersonaliseerd huidadvies. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

De beste huidverzorging vind je bij:

Nu Shoppen

Skincare Routine Huidadvies

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Niets gevonden.

Volg ons op social media

Share via
Copy link