1. Blogberichten
 2. Zo ga je om met Kapotte Lippen

Zo ga je om met Kapotte Lippen

olivida blog droge lippen

Leestijd: 3-4 minuten

Eerste hulp bij droge en kapotte lippen

blog_divider

Het is weer droge-lippen-seizoen en wij worden van niets zo chagrijnig als van droge en kapotte lippen. Het doet pijn, het ziet er niet goed uit en het is simpelweg oncomfortabel. Je lippen beschermen tegen de temperatuurschommelingen en gure weersomstandigheden is daarom geen overbodige luxe. Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen, dus we zetten vandaag voor je op een rij hoe je je lippen het best kunt verzorgen zodat ze smooth blijven tijdens het najaar. Ook als het al te laat is (lees: de vellen hangen aan je lippen en het voelt niet goed) helpen onderstaande tips je droge en kapotte lippen weer te genezen. Lees je mee? 

gezonde lippen

Droge en kapotte lippen voorkomen (én genezen)

blog_divider

De volgende tips maken jou in no time lipverzorging-expert, zodat je nooit meer last zult hebben van pijnlijke, droge en/of kapotte lippen. Thank us later.

1. Lik niet aan je lippen!

Het eerste wat we als mensen doen wanneer onze lippen ook maar een beetje droog aanvoelen, is eraan likken. Dat voelt dan even een paar seconden goed, maar twee minuten later voelen ze droger aan dan ooit. Hoe dat komt? Blame it on speeksel. Speeksel laat vocht verdampen, waardoor je lippen nog meer uitdrogen. Zo maak je het met elk likje dus alleen maar erger. Probeer daarom zo min mogelijk aan je (droge) lippen te likken. Het is namelijk nergens goed voor.

2. Draag lippenbalsem

Dit lijkt waarschijnlijk een voor de hand liggende tip, en dat is het ook wel een beetje. Maar probeer eens wat extra aandacht te besteden aan welke lippenbalsem je gebruikt. Als je een beetje into skincare en make-up bent, heb je vast tal van leuke, kleurrijke balms in je collectie. Maar wanneer je lippen écht droog beginnen te worden of zelfs barsten, heb je misschien niet meer genoeg aan die leuke roze lipbalm. Op zo’n moment wil je switchen naar een meer rijke formule die oliën en boters bevat die een barrière vormen op je lippen die vocht binnenhoudt én ze beschermt tegen gure weersomstandigheden, bacteriën en andere ‘vijanden’. Zo genezen je lippen namelijk veel en veel sneller. Zo’n lipbalm met een rijke, voedende formule kun je ook op dagelijkse basis gebruiken. Zo weet je zeker dat je goed zit en droge, gebarsten lippen voorkomt. Later in deze blog raden we twee favoriete lipproducten van IMAGE Skincare aan.

Bekijk de lipverzorgingsproducten van Image Skincare ->

3. Gebruik een SPF voor je lippen

Wist je dat je het best ook je lippen kunt beschermen tegen schadelijke UV-straling? UV-stralen drogen je lippen uit en zorgen ervoor dat je pijnlijke, kapotte lippen nog erger worden, dus een SPF voor op je lippen is enorm belangrijk! Je moet er waarschijnlijk niet aan denken om je gezichtszonnebrand op je lippen te gebruiken. Logisch, dat is ook niet de bedoeling. Veel lipverzorgingsproducten (en lippenstiften en lipglosses) bevatten namelijk een SPF die speciaal ontwikkeld is voor de huid op je lippen. Door elke dag je lippen te beschermen met een SPF voorkom je dat ze uitdrogen en beschadigen. Check dus eens of je everyday lippenbalsem een SPF bevat. 

Bekijk onze lippenbalsem met SPF ->

Lees artikel: Waarom is SPF zo goed voor je huid? ->

4. Draag hydraterende lippenstift en lipgloss 

Als van make-up houdt ken je de struggle vast: in de ochtend breng je je favoriete (matte) lippenstift aan en gedurende de dag drogen je lippen meer en meer uit. Het staat niet mooi, het voelt niet lekker en het is gewoon vervelend. Velen hebben dan ook een haat-liefde verhouding met lippenstift. Om te voorkomen dat je make-up routine droge en/of kapotte lippen in de hand werkt, kun je al je lipproducten eens kritisch onder de loep nemen. Spreek met jezelf af dat je alleen nog investeert in producten die je lippen hydrateren. Geloof ons: het is een wereld van verschil!

Image Skincare Lipverzorging

De beste lipverzorging shop je bij Olivida

blog_divider

Ons assortiment lipverzorging bestaat uit twee toppers van IMAGE Skincare. De IMAGE Skincare – PREVENTION+ Daily Defense Lip Enhancer SPF15 houdt je lippen de hele dag gehydrateerd en beschermt ze tegen UV-straling. Het product bevat marine collageen dat enorm goed hydrateert, beschermt en de lippen meer volume geeft. Deze variant is ideaal voor elke dag en het voorkomen van droge, kapotte lippen. De IMAGE Skincare ORMEDIC Balancing Lip Enhancement is speciaal ontwikkeld om verlichting te bieden bij droge, kapotte lippen en ze zo snel mogelijk te genezen. Deze lipgel is rijk aan hydraterende ingrediënten, wat ‘m een ware dorstlesser maakt voor extreem droge lippen. De gel werkt daarnaast kalmerend, dus dat vervelende, pijnlijke en/of branderige voel verdwijnt vrijwel direct. Mega aanrader!

Bekijk al onze essentials producten ->

Direct een passende routine voor jouw huidtype? Bekijk de door ons samengestelde skincare routines ->

Toch liever persoonlijk advies? Onze huidspecialiste helpt je graag kosteloos verder ->

Meer lezen over hoe je jouw huid stralend gezond houdt?

blog_divider

SPF – Feiten en fabels over zonnebrand ->

Waarom je Niacinamide wilt toevoegen aan jouw skincare ->

Is make-up slecht voor je huid? 5 feiten en fabels ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link