1. Blogberichten
 2. Dit is het Verschil tussen een Milk Cleanser en een Gel Cleanser (en zo bepaal je welke variant geschikt is voor jouw huid)

Dit is het Verschil tussen een Milk Cleanser en een Gel Cleanser (en zo bepaal je welke variant geschikt is voor jouw huid)

Verschil Milk Gel Cleanser

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is het verschil tussen een milk cleanser en een gel cleanser (en zo bepaal je welke variant geschikt is voor jouw huid)

blog_divider

De eerste stap in elke skincare routine is het reinigen van de huid met een cleanser. Cleansers bevatten ingrediënten die make-up en vuil van de huid verwijderen. Voor een optimaal resultaat van je skincare routine begin je al-tijd met een cleanser. Er zijn enorm veel cleansers op de markt, dus het vinden van het perfecte product voor jouw huid is soms nog best een opgave. Vandaag lichten we twee soorten cleansers uit: we zoomen in op de milk cleanser (perfect voor de meer gevoelige en droge huidtypen) en de gel cleanser (voor een diepere reiniging). De volgende info brengt je een stap dichterbij het selecteren van jouw ideale reinigingsproduct.

 

Wat is een cleanser? En waar moet de perfecte cleanser aan voldoen?

blog_divider

Een cleanser is een reinigingsproduct voor het gezicht en de eerste stap in elke goede skincare routine. Overdag en ‘s nachts stapelen talg, dode huidcellen en overig vuil zich op. Als je je huid niet reinigt kunnen je poriën gaan verstoppen, waardoor je meer kans hebt op puistjes. Daarnaast doen de werkzame stoffen in de producten die je ná je cleanser gebruikt op een niet-gereinigde huid veel minder goed hun werk. Ze kunnen namelijk niet goed doordringen. De ideale cleanser reinigt de huid goed, maar verstoort de barrièrefunctie van de huid niet. Een gezonde huidbarrière is sterk genoeg om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je huid voelt in dit geval zacht en soepel aan. Met een te agressieve cleanser verstoor je je huidbarrière, waardoor je huid te veel vocht verliest en uitdroogt. Een verstoorde huidbarrière voelt dan ook ruw aan, is rood en geïrriteerd en kan jeuken. 

 

Wat is een cleanser

 

Zo kies je de perfecte cleanser voor jouw huid

blog_divider

Verschillende huidtypen hebben behoefte aan een verschillende reiniging. Een vette, acnegevoelige huid heeft baat bij een cleanser die het overtollige talg verwijdert en de huid wat dieper reinigt. Een gevoelige of droge huid kan enorm opknappen van een milde, creamy cleanser die reinigt zonder de huid te ontvetten. We zetten hieronder kort de verschillen tussen twee van onze favoriete typen cleansers voor je op een rij. 

Milk cleansers voor de gevoelige huid, rosacea, de droge huid en de rijpere huid

Een milk cleanser reinigt de huid op een milde en vochtinbrengende manier, zonder deze te ontvetten. Zo wordt de juiste vochtbalans behouden en voelt de huid niet trekkerig aan na gebruik. Een reinigingsmelk heeft meestal een vloeibare of wat dikkere crème-achtige textuur. In de meeste gevallen masseer je de milk in op een vochtig gezicht; vervolgens spoel je het product af met water.

Gel cleansers voor een diepere reiniging (voor een gecombineerde, vette of onzuivere huid)

Een cleanser die perfect geschikt is voor de gecombineerde, vette of onzuivere huid is een gel cleanser. Dit product schuimt op door middel van water en heeft een diep reinigende en ontvettende werking op de huid. De gel lost talg op en werkt zo tegen onzuiverheden. Een gel cleanser geeft een gevoelige of droge huid soms een trekkerig of droog gevoel.

Weet je jouw huidtype niet? Bekijk deze guide ->

 

Cleanser gebruiken blog

 

Gel cleansers en milk cleansers bij Olivida

blog_divider

We verkopen bij Olivida zowel gel cleansers als milk cleansers die de huid op milde wijze reinigen. We hebben alleen professionele salonproducten met hoogwaardige ingrediënten in het assortiment die echt iets voor je huid kunnen doen. Een cleanser die aansluit op jouw huid behoeften kan écht het verschil maken. Vind je het lastig om de ideale cleanser voor jouw huid te selecteren? Je kunt tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen via de webshop! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. 

Bekijk onze samengestelde skincare routines ->

Vind hier jouw cleanser

De favoriete cleansers van onze klanten

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link