1. Blogberichten
  2. Wat is de beste skincare tegen pigmentvlekken?

Wat is de beste skincare tegen pigmentvlekken?

Beste skincare pigmentvlekken

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Pigmentvlekken

Wat is het beste product tegen pigmentvlekken?
blog_divider

Laten we eerlijk zijn, donkere vlekken en pigmentatie kunnen frustrerend zijn om mee om te gaan. Ze kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, van genetisch tot uv straling door de zon, en ze kunnen ervoor zorgen dat je je zelfbewust voelt over je huid. 

Gelukkig zijn er veel crèmes en serums op de markt die kunnen helpen pigmentvlekken te verminderen en je huid weer egaal te maken. Deze blog gaat over verschillende ingrediënten tegen pigmentvlekken zodat jij voortaan weet waar je naar op zoek moet gaan. Lees snel verder!

Vitamine C
blog_divider

Vitamine C heeft het vermogen om de huid helderder te maken en pigmentvlekken te verminderen. Het helpt de productie van overtollige melanine te voorkomen, het pigment dat pigmentatie veroorzaakt.

Als je op zoek bent naar een vitamine C crème of serum, kies dan voor een product dat een stabiele vorm van vitamine C bevat, zoals ascorbinezuur of tetrahexyldecyl ascorbaat. Deze vormen van vitamine C zijn effectiever dan andere vormen die minder stabiel zijn en snel kunnen afbreken.

Skincare met Vitamine C:

ALPHA-H – Vitamin C Serum

  • Remt de pigmentproductie
ALPHA-H - Vitamin C Serum

Image Skincare – Intense Brightening Crème

  • Vermindert ouderdomsvlekken
Image Skincare - ILUMA - Intense Brightening Crème - Nachtcreme

Revitaltrax – Vitamin-C Serum

  • 12% Vitamine C
Revitaltrax-Vitamin-C-Serum

Niacinamide
blog_divider

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is een ander populair ingrediënt in huidverhelderende crèmes. Het helpt pigmentvlekken te verminderen door de overdracht van melanine naar het huidoppervlak te remmen.

Naast de pigmentatie bestrijdende eigenschappen helpt niacinamide ook de huidbarrière te versterken, de hydratatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Zoek naar een crème of serum dat 5-10% niacinamide bevat voor de beste resultaten.

Het ALPHA-H – Vitamin B Serum werkt hiervoor perfect!

ALPHA-H – Vitamin B Serum

  • Best verkocht serum
ALPHA-H Vitamin B Serum

Niacinamide Pigmentvlekken

Kojinezuur
blog_divider

Kojizuur werkt door de productie van melanine in de huid te remmen, wat kan helpen om pigmentvlekken te verminderen. Als je een product gebruikt dat kojinezuur bevat, begin dan met een lage concentratie (ongeveer 1%) en verhoog geleidelijk de frequentie en concentratie naarmate je huid het verdraagt. Sommige mensen kunnen last krijgen van irritatie of gevoeligheid bij het gebruik van kojinezuur, dus het is belangrijk om een patch test te doen voordat je het op je hele gezicht aanbrengt.

Retinoïden
blog_divider

Retinoïden, ook wel vitamine A, worden vaak gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, waaronder pigmentatie. Ze werken door de celvernieuwing te verhogen en de groei van nieuwe, gezonde huidcellen te bevorderen.

Als je een retinoïde crème of serum gebruikt, is het belangrijk om te beginnen met een lage concentratie (ongeveer 0,025%) en langzaam te verhogen als je huid er goed tegen kan. Retinoïden kunnen droogheid, schilfering en irritatie veroorzaken, dus het is belangrijk om ze voorzichtig te gebruiken en over-exfoliëren te vermijden.

Onze favoriete skincare met Retinol:

ALPHA-H – Vitamin A Serum

  • Versnelt de celvernieuwing
ALPHA-H - Vitamin A Serum

ALPHA-H – Beauty Sleep Power Peel

  • Krachtige peeling
Alpha-H-Beauty-Sleep-Power-Peel

Retinol Pigmentvlekken

Verminder pigmentvlekken met Olivida
blog_divider

Er zijn superveel crèmes en serums op de markt die kunnen helpen pigmentvlekken te verminderen. Of je nu liever een product gebruikt dat vitamine C, niacinamide, kojizuur of retinoïden bevat, zorg ervoor dat je begint met een lage concentratie en verhoog geleidelijk de frequentie en concentratie naarmate je huid er tegen kan. Het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen verdere schade door elke dag een SPF te gebruiken en te lange blootstelling aan de zon te vermijden. Met een beetje geduld en de juiste huidverzorgingsroutine kun je een helderdere, egalere teint krijgen.

Wil je meer weten over hoe je pigmentvlekken vermindert? Lees ook eens deze blog:

Lees blog: Pigmentvlekken verminderen ->

Alle producten tegen pigmentvlekken:

Pigmentatie Skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link