1. Blogberichten
  2. Welke ingrediënten in mijn producten kunnen pigmentvlekken verminderen?

Welke ingrediënten in mijn producten kunnen pigmentvlekken verminderen?

Skincare ingrediënten pigmentvlekken

Leestijd: 2-3 minuten

De oorzaak van pigmentvlekken
blog_divider

Donkere vlekken of hyperpigmentatie kunnen voor veel mensen heel frustrerend zijn. Deze vlekken van huidverkleuring kunnen worden veroorzaakt door verschillende dingen, waaronder leeftijd, blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen of post-inflammatoire hyperpigmentatie door acne of andere huidirritaties.

Gelukkig zijn er verschillende ingrediënten die kunnen helpen om pigmentvlekken in je huid te verminderen. Wij van Olivida hebben de ingrediënten op een rijtje gezet zodat jij op zoek kan gaan naar de producten die bij jouw huid passen. 

Lees in dit artikel hoe jij pigmentvlekken aanpakt zodat je weer een heldere, stralende huid krijgt!

 

Kies voor deze ingrediënten
blog_divider

Dit zijn de de meest effectieve ingrediënten waar je naar moet zoeken in je huidverzorgingsproducten:

1. Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant die je huid helderder en egaler kan maken en een stralende gloed kan geven. Het werkt door de productie van melanine, die bijdraagt aan hyperpigmentatie, te verminderen. Vitamine C helpt je huid ook beschermen tegen vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken en het verouderingsproces versnellen. Of je nu een serum of moisturizer kiest maakt niets uit, je kunt ze zelfs combineren voor een extra krachtig effect. 

Kies bijvoorbeeld voor de Vital C lijn van Image: een skincare routine met in elk product hoogwaardige vitamine C. Bekijk de producten hier:

Vitamine-C Skincare

2. Niacinamide

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is een ander wonder ingrediënt dat pigmentatie kan helpen verminderen. Het werkt door de overdracht van melanine naar je huidcellen te vertragen, wat kan leiden tot een egalere huidskleur. Niacinamide helpt ook om de vochtbarrière van de huid te verbeteren, waardoor ontstekingen en roodheid verminderen en je huid er blij en gezond uitziet.

Meer informatie over Niacinamide? Lees dit artikel!

Bekijk hier alle producten met Niacinamide:

Niacinamide Skincare

3. Alpha Hydroxyzuren (AHA’s)

AHA’s zijn een groep chemische exfolianten die je huid helderder en egaler maken door de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen. Ze breken de verbindingen tussen de huidcellen af, waardoor de huid eronder helderder en gladder wordt. Glycolzuur en melkzuur zijn twee AHA’s die vaak worden gebruikt in huidverzorgingsproducten die pigmentatie kunnen helpen verminderen.

Fijne producten met AHA’s vind je bij Olivida, bijvoorbeeld:

SPA Salonnepro – SPA AHA Cleansing Gel

  • Verweekt dode huidcellen
SPA Salonnepro - AHA Cleansing Gel

Image Skincare – Total Anti-Aging serum

  • Exfoliërend en verhelderend
Image Skincare - AGELESS - Total Anti-Aging serum

pigmentvlekken serum

4. Retinoïden

Retinoïden helpen om pigmentvlekken te verminderen. Het verhoogt de collageenproductie en exfolieert de huid. Retinoïden werken door de celvernieuwing te verhogen, wat pigmentatie kan helpen vervagen. Als resultaat ziet je huid er helderder, frisser en jeugdiger uit.

Bekijk hier onze producten:

Retinol Skincare

5. Kojinezuur

Kojizuur is een natuurlijk ingrediënt afkomstig van paddenstoelen dat kan helpen pigmentvlekken te verminderen. Het werkt door de productie van melanine, die bijdraagt aan hyperpigmentatie, te remmen. Kojic zuur wordt vaak gebruikt in combinatie met andere ingrediënten, zoals vitamine C of glycolzuur, om de verhelderende effecten te versterken

6. Arbutine

Arbutine is een ander natuurlijk ingrediënt dat kan helpen pigmentatie te verminderen. Het werkt door de activiteit van tyrosinase te remmen, waardoor de overproductie van melanine wordt voorkomen. Arbutine wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten naast andere ingrediënten zoals vitamine C of kojinezuur om je huid er helder, fris en gelukkig uit te laten zien.

Zo ben jij in no time van jouw pigmentvlekken af
blog_divider

Als je pigmentatie in je huid wilt verminderen, ga dan op zoek naar huidverzorgingsproducten die deze essentiële ingrediënten bevatten. Vitamine C, niacinamide, AHA’s, retinoïden, kojinezuur en arbutine kunnen allemaal helpen om je huidskleur helderder en egaler te maken, zodat je huid er helder en gezond uitziet. 

Het is belangrijk om deze ingrediënten langzaam in je huidverzorgingsroutine te introduceren en altijd een SPF te gebruiken om je huid te beschermen tegen verdere schade. Met een vaste huidverzorgingsroutine en de juiste ingrediënten kun je een heldere, egale teint krijgen en ziet je huid er egaal en fris uit.

Pigmentatie Skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link