1. Blogberichten
  2. Hyaluronzuur: wat is het en wat doet het voor je huid?

Hyaluronzuur: wat is het en wat doet het voor je huid?

wat is hyaluronzuur

Leestijd: 3-4 minuten

Hyaluronzuur: wat is het en wat doet het voor je huid?

blog_divider

Hyaluronzuur is niet meer weg te denken uit cosmeticaland en dat is meer dan logisch. Het ingrediënt is namelijk een master in het vasthouden van vocht en is geschikt voor elk huidtype. Daarom zit het tegenwoordig vrijwel overal in. Bij ‘zuren’ denk je waarschijnlijk al snel aan exfolianten en peelings, maar hyaluronzuur heeft daar niets mee te maken en is dan ook allesbehalve agressief. Wat het ingrediënt wel voor je huid doet? Daar vertellen we je in dit blog alles over. Dermatologen zweren bij het dagelijks gebruik van hyaluronzuur, dus geloof ons, dit wil je even lezen. 

Wat is hyaluronzuur?

blog_divider

Hyaluronzuur is een natuurlijk ingrediënt dat zich van nature in je lichaam bevindt. Het zit opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. In de kern is het een bouwsteen die ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd wordt en dat de gewrichten soepel blijven. In de huid bindt hyaluronzuur aan watermoleculen om vocht vast te houden en je huid te hydrateren. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij het helen van wondjes en het herstellend vermogen van de huid. Het versterkt en vult het unieke microbioom van je huid aan. Naarmate je ouder wordt, neemt het level hyaluronzuur in je huid langzaam af. Op lange termijn zorgt dit voor een drogere, ruwere huid met meer rimpels en minder soepele gewrichten. Om je huid gehydrateerd te houden is het belangrijk om veel water te drinken én maak je je huid blij door hyaluronzuur aan je skincare routine toe te voegen. Hyaluronzuur in skincare is een synthetische versie van wat natuurlijk in je huid aanwezig is.

Meer weten over huidveroudering en hoe rimpels onstaan? Lees het in onze huid encyclopedie ->

De effecten van hyaluronzuur op je huid

blog_divider

De grootste kracht van hyaluronzuur blijft het binden van grote hoeveelheden vocht. Hyaluronzuur kan tot wel 1000 (!) keer zijn gewicht in water vasthouden. Als je skincare met hyaluronzuur aanbrengt op jouw huid, vult het daarom heel mooi je lijntjes op en werkt het als extreme hydrator. Logisch dus, dat de cosmetica industrie gek is op het ingrediënt. De supereffecten van hyaluronzuur zijn – helaas – wel tijdelijk. Dat komt doordat de stof uiteindelijk weer wordt afgebroken in de huid. Daarom is het voor een optimale werking van belang om jouw product met hyaluronzuur dagelijks aan te brengen. We zetten de voordelen van het bijzondere ingrediënt hieronder nog even voor je op een rij: 

 

  • Hyaluronzuur voorziet de huid van precies de juiste hoeveelheid vocht (het zorgt voor een betere vochtopname en gaat vochtverlies tegen)
  • Hyaluronzuur vervaagt fijne lijntjes en rimpels (en is daarom een echte anti-aging topper)
  • Hyaluronzuur maakt de huid steviger en soepeler (helpt bij het behouden van de elasticiteit) 
  • Hyaluronzuur versterkt het beschermlaagje van je huid
  • Hyaluronzuur werkt ontstekingsremmend (waardoor (acne)wondjes sneller heler)
  • Hyaluronzuur wapent de huid met antioxidanten tegen vrije radicalen (zoals een te veel aan UV-straling, make-up, alcohol en sigarettenrook) 

alpha-h-hyaluronzuur

Skincare producten met hyaluronzuur

blog_divider

Zoals we al vertelden bevatten heel veel producten tegenwoordig hyaluronzuur. Het ingrediënt is geschikt voor elk huidtype maar werkt het best in een vochtige omgeving. Bij een droge huid is alleen hyaluronzuur daarom niet genoeg; er zijn in dit geval extra ingrediënten in bijvoorbeeld een crème nodig om het stofje zijn werk te laten doen. Daarmee worden ingrediënten bedoeld die een klein laagje op de huid achterlaten om te voorkomen dat vocht ontsnapt. Zo is ook bij een droge huid de werking van de stof optimaal. Bij een vette huid zijn geen extra ingrediënten nodig, omdat er al voldoende talg aanwezig is. Omdat hyaluronzuur zo veelzijdig is kan het verschillende huidcondities verbeteren. Een gedehydrateerde huid heeft veel baat bij moisturizers op waterbasis met ingrediënten zoals hyaluronzuur. Maar ook als je vroegtijdige tekenen van huidveroudering wil aanpakken of je acnegevoelige huid wil kalmeren is hyaluronzuur jouw ingrediënt. De stof is verkrijgbaar in de vorm van serums, moisturizers, tonics, cleansers, maskers en meer.

Serums met Hyaluronzuur ->

Moisturizers met Hyaluronzuur ->

Tonics met Hyaluronzuur ->

Cleansers met Hyaluronzuur ->

Maskers met Hyaluronzuur ->

Bekijk ons volledig assortiment gezichtsverzorging met Hyaluronzuur ->

De beste producten met hyaluronzuur van Olivida

blog_divider

Veel van de producten in het assortiment van Olivida bevatten hyaluronzuur. We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van skincare waarin de stof goed tot zijn recht komt. Omdat we alleen professionele salonproducten verkopen, bevatten alle producten hoge concentraties werkstoffen en daarbij dus hoge concentraties hyaluronzuur. De juiste producten voor jouw huid zijn daarom in staat om jouw huidconditie zichtbaar en voelbaar te verbeteren. Wil jij hyaluronzuur toevoegen aan je skincare routine, maar weet je niet zeker hoe, wat of in welke vorm? Via de website kun je gemakkelijk een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Liever zelf even scrollen door onze producten met hyaluronzuur? Op deze pagina vind je het gehele assortiment. We verkopen ook complete skincare routines waarin producten met hyaluronzuur zijn opgenomen. De routines zijn opgesteld per huidtype of huidprobleem en kun je in één keer in je winkelmandje stoppen. Neem bij vragen over jouw huid of een bepaald product gerust contact met ons op!

Bekijk alle producten met hyaluronzuur ->

Vind hier alle skincare routines voor alle soorten huidtypes ->

Laat onze huidspecialist gratis een routine samenstellen voor jouw huid ->

Nog niet uitgelezen? Bekijk deze relevante artikelen

blog_divider

De beste skincare producten tegen kraaienpootjes ->

Beauty supplementen: Voeg ze toe aan je skincare routine ->

Hoe werken anti-aging producten? ->

Volg ons op social media

Share via
Copy link