1. Blogberichten
 2. Deze producten mag je NIET combineren met retinol

Deze producten mag je NIET combineren met retinol

Retinol niet combineren

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Retinol combineren

Deze producten mag je NIET combineren met retinol
blog_divider

Retinol, een populair product dat steeds vaker voorkomt in skincare routines de afgelopen jaren. En dat is niet voor niks! Retinol kan wonderen doen voor het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en zelfs de huidtextuur verbeteren. Maar voordat je enthousiast wordt over het kopen van je favoriete retinol-product, is het belangrijk om te begrijpen welke ingrediënten wel en niet goed samengaan met deze krachtpatser.

Na het lezen van dit artikel weet jij alles over retinol producten en de risico’s betreft welke ingrediënten wel of niet kan combineren. Zodat jij veilig gebruik kan maken van deze topper. Lees snel verder!

Inhoudsopgave:

Waarom is retinol zo effectief?
blog_divider

Laten we eerst eens kijken naar waarom retinol zo effectief is. Retinol, een vorm van vitamine A, werkt door de celdeling in de huid te versnellen en de productie van collageen te stimuleren, waardoor de huid er steviger en gladder uitziet. Maar, retinol kan de huid gevoeliger maken voor bepaalde ingrediënten, dus het is belangrijk om te weten welke retinol combinaties je beter kunt vermijden. 

Deze ingrediënten kan je niet combineren met retinol
blog_divider

Zorgvuldig omgaan met skincare is essentieel voor een gezonde huid. Sommige combinaties kunnen irritatie of verminderde effectiviteit veroorzaken. De volgende ingrediënten / producten kan je beter niet combineren met Retinol:

Glycolzuur & Retinol

Een ingrediënt dat je absoluut niet met retinol moet combineren, is glycolzuur. Glycolzuur is een exfoliant die de bovenste laag van de huid verwijdert en de celvernieuwing stimuleert. Wanneer het samen met retinol wordt gebruikt, kan dit leiden tot overexfoliatie en irritatie. Om dit te voorkomen, is moet je glycolzuur en retinol op verschillende tijdstippen van de dag te gebruiken of kies voor een mildere exfoliant.

Salicylzuur & Retinol

Een ander ingrediënt om voorzichtig mee te zijn, is salicylzuur. Salicylzuur is een bèta-hydroxyzuur (BHA) dat veel wordt gebruikt om acne te behandelen en de poriën te reinigen. Hoewel salicylzuur geweldig is voor acnegevoelige huid, kan het effect van retinol verminderen en huidirritatie veroorzaken wanneer ze samen worden gebruikt. Het is dus beter om salicylzuur en retinol niet te combineren.

Vitamine C & Retinol

Vitamine C is ook zo’n ingrediënt dat je voorzichtig moet combineren met retinol. Hoewel vitamine C en retinol op zichzelf heel goed werken tegen de eerste tekenen van veroudering, kunnen ze samen de huid gevoeliger maken. Als je toch beide wilt gebruiken, kun je ervoor kiezen om ze op verschillende momenten van de dag te gebruiken, bijvoorbeeld vitamine C in de ochtend en retinol in de avond.

Alcohol & Retinol

Daarnaast is het belangrijk om te letten op het gebruik van producten die veel alcohol bevatten samen met retinol. Alcohol kan de huid uitdrogen en irriteren, vooral wanneer het wordt gecombineerd met een actief ingrediënt als retinol. Kies daarom bij voorkeur voor alcoholvrije producten om uitdroging en irritatie te voorkomen.

Scrubs & Retinol

Tot slot, vermijd het gebruik van fysieke scrubs en ruwe exfolianten samen met retinol. De combinatie van retinol en scrubs kan leiden tot overexfoliatie en irritatie, wat een gevoelige huid als gevolg heeft. Kies in plaats daarvan voor milde exfolianten die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en die de huid niet extra gevoelig te maken. 

Veilig retinol gebruiken
blog_divider

Door deze ingrediënten te vermijden en voorzichtig te zijn met het combineren van retinol met andere actieve ingrediënten, kun je huidirritatie voorkomen en het effect merken waarvoor retinol bedoeld is. Onthoud altijd om naar je huid te luisteren en bij twijfel kan je altijd de chat openen voor advies van onze huidspecialist Lisa.

Ben je opzoek naar nieuwe producten met retinol? Dan zit je goed bij Olivida!

De beste Retinol producten vind je bij Olivida:

Filter eenvoudig op merk, productsoort en huidtype

Skincare met retinol

Dit zijn een paar van onze favorieten:

ALPHA-H – Vitamin A Serum

 • Versnelt de celvernieuwing
ALPHA-H - Vitamin A Serum

Image Skincare – Total Retinol-A Creme

 •  Vermindering fijne lijntjes
Image Skincare - AGELESS - Total Retinol-A Creme

Mesoestetic – Skinretin 0,3%

 • Anti-aging nachtcrème
Mesoestetic - Skinretin 0.3%

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link