1. Blogberichten
  2. Dit is waarom jij hyaluronzuur wil combineren met retinol!

Dit is waarom jij hyaluronzuur wil combineren met retinol!

Hyaluronzuur en Retinol Combineren

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Hyaluronzuur & Retinol

Introductie: Hyaluronzuur en Retinol combineren
blog_divider

Als het op skincare aankomt, kan het moeilijk zijn om te weten welke ingrediënten je moet gebruiken en hoe je ze moet gebruiken. Twee ingrediënten waar de laatste tijd veel over gepraat wordt zijn hyaluronzuur en retinol. Hyaluronzuur is een hydraterend ingrediënt dat helpt om de huid voller te maken, terwijl retinol een anti-aging ingrediënt is dat fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken helpt te verminderen. Maar wist je dat deze twee ingrediënten kunnen samenwerken voor nog betere resultaten?

Lees alles over deze ingrediënten + onze favoriete producten in deze blog. 

Inhoudsopgave:

Wat doen ze precies?
blog_divider

Hyaluronzuur is een natuurlijke lichaamseigen stof die helpt om de huid gehydrateerd en vol te houden. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van hyaluronzuur in ons lichaam af, wat leidt tot droogte en het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Het gebruik van een hyaluronzuurserum of vochtinbrengende crème kan helpen om het vochtgehalte van de huid aan te vullen en de zichtbaarheid van deze tekenen van veroudering te verbeteren.

Retinol, aan de andere kant, is afgeleid van vitamine A. Het is aangetoond dat het goed werkt tegen het verminderen van de eerste tekenen van huidveroudering. Het verhoogt de celvernieuwing en stimuleert de collageenproductie, wat fijne lijntjes en rimpels gladder maakt en de textuur en teint van de huid verbetert. Retinol kan wat irriterend zijn voor de huid, vooral in het begin.

Gouden combinatie
blog_divider

Als ze samen worden gebruikt, kunnen hyaluronzuur en retinol elkaar aanvullen voor nog een nog beter effect. Hyaluronzuur helpt de huid te hydrateren en voller te maken, wat de droogheid en irritatie die kunnen ontstaan bij het gebruik van retinol kan minimaliseren. Retinol kan op zijn beurt de opname van hyaluronzuur verhogen, waardoor het dieper in de huid kan doordringen en langer voor hydratatie kan zorgen.

Om hyaluronzuur en retinol samen te gebruiken, begin je ‘s ochtends met een hyaluronzuur serum of moisturizer en breng je ‘s avonds retinol aan. Zo kan het hyaluronzuur de hele dag hydrateren en kan de retinol ‘s nachts zijn anti-aging magic doen.

Het is belangrijk op te merken dat zowel hyaluronzuur als retinol gevoeligheid en irritatie kunnen veroorzaken als ze in hoge concentraties of te vaak worden gebruikt. Het is belangrijk om langzaam te beginnen en een patch-test uit te voeren voordat je ze op je hele gezicht gebruikt. En zoals altijd, zorg ervoor dat je dagelijks SPF gebruikt, want retinol kan je huid gevoeliger maken voor de zon.

ALPHA-H Retinol - Vitamin A serum

Hyaluronzuur en retinol bij Olivida
blog_divider

Deze twee ingrediënten werken samen om de huid te hydrateren, voller en gladder te maken en fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken te verminderen. Door hyaluronzuur ‘s ochtends te gebruiken en retinol ‘s avonds, heb je the best of both worlds, zonder je huid te overbelasten.

Bekijk hier onze favorieten:

SPA Salonnepro – SPA Hyaluronic Toner

  • Hydrateert intensief
SPA Salonnepro SPA Hyaluronic Toner

SPA Salonnepro – Aqua Recover HYA+ Serum

  • Hyaluronzuur serum
SPA Salonnepro - Aqua Recover HYA+ Serum - Display

ALPHA-H – Vitamin A Serum

  • Versnelt de celvernieuwing
ALPHA-H - Vitamin A Serum

Revitaltrax – Hyaluronic SPF 30 Day Cream

  • Hyaluronzuur & SPF
Revitaltrax-Rich-Hyaluronic-SPF-30-Day-Cream-

ALPHA-H – Beauty Sleep Power Peel

  • Alles in-één nachtverzorging
Alpha-H-Beauty-Sleep-Power-Peel

Image Skincare – AGELESS – Total Overnight Retinol Masque

  • De retinol schoonheidsslaap
Image Skincare - AGELESS - Total Overnight Retinol Masque

Meer huidverzorging
blog_divider

Skincare met hyaluronzuur:

Hyaluronzuur

Skincare met Retinol:

Retinol

skincare routine

Volg ons op social media

Share via
Copy link