1. Blogberichten
 2. Zo Help je je Huid ‘S Nachts Optimaal te Herstellen!

Zo Help je je Huid ‘S Nachts Optimaal te Herstellen!

Huid Herstel Nacht

Leestijd: 3-4 minuten

Zo help je je huid ‘s nachts optimaal te herstellen!
blog_divider

In alle hectiek van het dagelijks leven willen we ‘s nachts zo goed mogelijk uitrusten, zodat we vol met energie weer aan een nieuwe dag kunnen beginnen. Wist je dat je huid ‘s nachts ook graag wil uitrusten, om te herstellen van alles wat ‘ie gedurende de dag te verduren heeft gekregen?

En jij kunt je huid hierbij een handje helpen! Waarom jouw huid ‘s nachts beter herstelt en hoe je jouw huid ‘s nachts hier een beetje mee kunt helpen, lees je hieronder. Zo kunnen jij en je huid morgen helemaal uitgerust wakker worden! 

Waarom herstelt mijn huid ‘s nachts beter?
blog_divider

In de nacht herstelt je huid van alles waar het zich overdag tegen heeft moeten afweren. Overdag zijn er namelijk allerlei schadelijke factoren waaraan je huid wordt blootgesteld: schadelijke stoffen in de lucht, UV-straling, temperatuurswisselingen (wanneer je van een verwarmde ruimte in de koude buitenlucht stapt), regen, wind en sneeuw. 

Deze factoren kunnen je huid beschadigen, waardoor je huid zichzelf hier overdag tegen beschermt. Daarom heeft je beschadigde huid ‘s nachts alle tijd nodig om zich te herstellen. Net zoals de rest van je lichaam, is ook je huid sterk afhankelijk van je lichaamseigen biologische klok (ook wel je bioritme)

In de nacht functioneren onder andere het proces van celvernieuwing en de bloedsomloop beter. Daardoor kan je huid zich sneller herstellen, en bepaalde stoffen sneller opnemen of juist afvoeren. Als je dus onvoldoende slaapt, ontneem je je huid de mogelijkheid om ‘s nachts versneld te herstellen. 

Daarom is het belangrijk om je huid ‘s nachts te helpen, om zo dit versnelde herstelproces optimaal te kunnen benutten. Hieronder lees je 5 dingen die je kunt doen om je huid ‘s nachts te helpen met herstellen. 

 

Waarom Huid Herstel Nacht Sneller

 

1.Vergeet nooit om je gezicht te reinigen!
blog_divider

Elke ochtend en avond je gezicht reinigen is essentieel, maar helemaal als je je huid ‘s nachts optimaal wil laten herstellen! Al het vuil waarmee je gezicht overdag te maken heeft gehad, inclusief overtollige olie en make-up, kun je eraf wassen met behulp van een milde cleanser. 

Zo raken je poriën minder snel verstopt, zodat er geen onzuiverheden ontstaan. Daarnaast zorgt het dat je huid andere producten beter kan opnemen, doordat er geen vuil meer in de weg zit. 

2.Gebruik een nachtcrème
blog_divider

Nachtcrèmes zitten vol met essentiële stofjes die je huid hydrateren en voeden. Omdat je huid ‘s nachts beter en sneller herstelt, is hij in staat om de herstellende en voedende stofjes uit jouw nachtcrème beter op te nemen. 

Je huid is ‘s nachts namelijk beter doorlaatbaar en de stofjes van de crème worden sneller opgenomen door de versnelde doorbloeding. Daarnaast verliest je huid ook meer vocht ‘s nachts omdat hij zo druk bezig is met herstellen, daarom is het belangrijk om dit aan te vullen met een nachtcrème. 

Kies een nachtcrème die aansluit op jouw huidtype. Een vette huid heeft behoefte aan een ander product dan een droge huid. Tip! Op Olivida.nl kun je gemakkelijk navigeren door onze nachtcremes met behulp van de filters. 

Heb je door welke reden dan ook een keer echt slecht geslapen? Dan hebben wij ook producten in ons assortiment die de vermoeide huid een boost kunnen geven. Zo geef je je huid een extra oppepper, zodat je huid de dag weer stralend tegemoet kan gaan! 

Pep je huid op met deze skincare producten

Mesoestetic – Melatonin Ampoules

 • Pretenteert 8 uur slaap
Mesoestetic - Melatonin Ampoules

Mesoestetic – Anti-Aging Flash Ampoules

 • Ook wel party ampoules genoemd
Mesoestetic Ampoules Anti Aging Flash

SPA Salonnepro – Lifting Gold Mask

 • Zorgt direct voor een glow.
SPA Salonnepro - Lifting Gold Mask

SPA Salonnepro – Lifting Gold Eye Patches

 • Zichtbare oppepper!
SPA Salonnepro - Lifting Gold Eye Patches

Huid Actieve Werkstoffen

3. Kies producten met actieve werkstoffen speciaal voor de nacht!
blog_divider

Overdag heeft je huid behoefte aan producten die de bescherming ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan een SPF die de huid helpt om zich te beschermen tegen de zon. In de nacht wil je juist producten die je huid ondersteunen bij het herstellen. 

Ingrediënten die je huid helpen bij het herstellen zijn bijvoorbeeld vitamine A en C, peptiden en andere antioxidanten. Deze proberen de schade die je huid gedurende de dag heeft opgelopen ongedaan te maken. 

Ook ingrediënten die de hydratatie van je huid bevorderen zoals glycolzuur en hyaluronzuur kunnen goed hun werk doen in de nacht, omdat ze beter en sneller opgenomen worden door je huid!

Help je huid herstellen met deze producten

ALPHA-H – Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Cream

 • Vermindert rimpels en pigmentatie
ALPHA-H - Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Cream Tube

ALPHA-H – Liquid Gold Midnight Reboot Serum

 • Boost de collageen aanmaak
ALPHA-H - Liquid Gold Midnight Reboot Serum

Huid Nachtcreme Herstel

4.Vervang je beddengoed regelmatig
blog_divider

Het beddengoed vervangen is een klusje wat veel werk vereist en waar niet iedereen altijd zin in heeft, toch is het ontzettend belangrijk! Je beddengoed – en dan met name je kussensloop – is namelijk een ware verzamelplaats voor bacteriën en talg

De bacteriën en talg van je kussensloop, kunnen zich vervolgens ‘s nachts in de huid gaan nestelen waardoor er onzuiverheden kunnen ontstaan… Niet heel gunstig.

Wat je hiertegen kunt doen? Je kussensloop één keer in de drie dagen vervangen. Een andere optie is investeren in een kussensloop van een ander materiaal, wat minder makkelijk vuil vasthoudt en zacht is voor je huid. 

Word kreukvrij wakker met deze luxe kussenslopen

Coco & Cici – Kussensloop groengrijs

 • Lief voor je huid en haar
coco-kussensloop-groen

Coco & Cici – Kussensloop Terra-roze

 • 100% TENCEL™ Lyocell fiber
kussensloop-terra-roze

Coco & Cici – Kussensloop Wit

 • Minder last van transpiratie
coco-kussensloop-wit

Huid Herstel Beddengoed Kussensloop

5. De beste producten voor je huid vind je op Olivida.nl!
blog_divider

Je hebt het vast wel vaker gehoord, maar hoe je je huid het meest kunt helpen met herstellen in de nacht is door hem voldoende rust te gunnen. Als je dus niet genoeg slaapt, ontneem je je huid de kans om goed te herstellen. 

Wanneer je in je rem slaap komt, slaap je namelijk het diepst. In deze diepe slaap herstelt onze huid zich het meest. Daarnaast kan een tekort aan slaap zorgen voor allerlei andere nadelen voor je huid, zoals rimpels die eerder zichtbaar worden en dofheid. 

Zorg daarom voor een goede nachtrust, zo help je je huid het allermeest!

 

De beste producten voor je huid vind je op Olivida.nl!
blog_divider

Op Olivida.nl verkopen we de beste huidverzorginsproducten voor jouw huid, ook speciaal om je huid te herstellen in de nacht. Al onze producten bevatten namelijk hoge concentraties aan actieve werkstoffen, omdat wij uitsluitend producten van salonmerken verkopen.

Door deze hogere concentraties kunnen de producten echt wat voor je huid betekenen, waardoor je echt verbetering kunt gaan zien! Via de filters op onze website navigeer je gemakkelijk door productsoorten, ingrediënten en huidtypes.

Twijfel je welk huidtype je hebt? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist analyseert jouw huid en kijkt welke producten hierbij passen, zo weet je precies waar je aan toe bent!

Shop de beste skincare

huid herstel nacht

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link