1. Blogberichten
 2. Dit is Wat er Écht Gebeurt met je Huid terwijl je Slaapt

Dit is Wat er Écht Gebeurt met je Huid terwijl je Slaapt

nachtrust slapen huid waarom goed herstel

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is waarom goed slapen belangrijk is voor je huid!
blog_divider

Waar we vroeger altijd probeerde om zo lang mogelijk op te blijven, slapen we nu het allerliefst zo lang mogelijk. Maar helaas komen we in alle hectiek van ons dagelijks leven nou eenmaal niet altijd aan onze aanbevolen uurtjes slaap. 

En dat is zonde! Want voldoende slapen heeft ontzettend veel voordelen, los van dat je er natuurlijk lekker van uitrust. Een goede nachtrust is dan ook goed voor je huid. Er wordt niet voor niets gesproken over beauty sleep!

Dus ben je klaar om te beginnen aan een schoonheidsslaapje? Want wij van Olivida hebben hieronder op een rijtje gezet waarom het zo ontzettend belangrijk is voor je huid om voldoende te slapen. Slaaplekker! 

schoonheidsslaap

Dit is wat jouw huid ‘s nachts doet.
blog_divider

Je huid herstelt tijdens je slaap van alles wat het overdag te verduren krijgt, eigenlijk net als jij! Je huid wordt namelijk blootgesteld aan allerlei factoren die je huid kunnen beschadigen. Denk hierbij aan UV-straling, schadelijke stoffen die in de lucht hangen, temperatuurswisselingen (wanneer je van binnen naar buiten gaat of andersom), regen en wind. 

Je huid functioneert namelijk net als de rest van je lichaam volgens een bioritme, wat je misschien beter kent als je biologische klok. Overdag is je lichaam vooral bezig met het beschermen tegen deze invloede, ‘s nachts in de slaapstand focust je lichaam op het herstellen.

‘s Nachts repareert je huid alle schade die je gedurende de dag te verduren hebt gekregen. Weinig slaap zorgt er dus voor dat je huid niet goed kan herstellen. Wat je huid precies doet, lees je hieronder.

1.Celvernieuwing

Je huidcellen vernieuwen zich continu. Je opperhuid vernieuwt zichzelf ongeveer 1 keer per maand helemaal. Oudere huidcellen sterven af, en nieuwe huidcellen komen hiervoor in de plaats.

Je celverdeling gaat ‘s nachts een stuk sneller dan overdag. In de middag is je celverdeling het traagst, terwijl hij tussen 23:00 en 03:00 het snelst is! De snelle celverdeling in de nacht, zorgt ervoor dat je huid in de nacht sneller herstelt.

Daarom is goed slapen belangrijk voor je huid. Door je nachtrust te verstoren, verstoor je ook die van je huid. Hierdoor kan je huid deze snelle celvernieuwing niet optimaal benutten, omdat hij nog bezig is met zichzelf beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

2. Afschilfering

Als er nieuwe huidcellen bijkomen, moeten de oude ook loslaten. Dit proces noemen we ook wel desquamatie. Zoals eerder genoemd, vernieuwd je huid zich ongeveer 1 keer per maand. 

Tijdens de afschilfering laten de oude huidcellen los, om plaats te maken voor nieuwe. Ook dit proces is ‘s nachts het meest actief!

3.Verbeterde Bloedsomloop

De bloedsomloop in de kleine vaten, ook wel de microcirculatie genoemd, werkt ‘s nachts het beste. Dit heeft opnieuw te maken met het herstel van je huid.

In de nacht is je huid ontzettend druk bezig met het afvoeren van alle afvalstoffen waarmee hij gedurende de dag mee te maken had. Daarom gaat je bloedsomloop in een extra versnelling. 

Zo kan je huid afvalstoffen beter afvoeren, en meer zuurstof en voedingsstoffen aanvoeren. Ook komen zo de goede stofjes bij je huid, en worden de slechte stofjes juist verwijderd. Dit gebeurt ‘s nachts dus in extra snel! 

Daarom herstelt je huid in de nacht beter, en neemt het dus ook producten beter op! Omdat je huid in staat is om stoffen sneller af en aan te voeren

Kortom, doordat de celverdeling ‘s nachts tot wel acht keer sneller is dan overdag, en  je doorbloeding hoger is, worden verzorgende stoffen van je nachtroutine een stuk beter en sneller opgenomen.

Des te meer reden om ‘s avonds je huid goed te verzorgen. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je later meer over. Hieronder vind je eerst alle processen van het huidherstel in de nacht uitgelicht. 

herstel proces huid nacht

Waarom een goede skincare routine je huid ‘s nachts optimaal helpt te herstellen
blog_divider

‘s Nachts hersteld je huid dus beter en sneller, omdat allerlei processen beter functioneren. Je kunt je huid nog een extra handje helpen, door voordat je gaat slapen goede producten te gebruiken! 

De basis van een goede avond skincare routine bestaat uit een cleanser en een nachtcrème. Aansluitend kun je nog andere producten toevoegen – zoals oogcrèmes en serums – die kwaaltjes effectief bestrijden. Maar laten we voor nu beginnen met de basis.

1.Cleanser

Overdag krijgt je gezicht ontzettend veel te verduren, daarnaast draag je ook wellicht make-up. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat al deze resten van vuil, make-up, talg en overbodige oliën verwijderd worden. 

Door je gezicht te reinigen voorkom je dat je poriën verstopt raken en er onzuiverheden kunnen ontstaan. Met behulp van een milde cleanser kun je jouw huid dus goed voorbereid op herstel avontuur de nacht insturen! 

Elke huid is anders en heeft behoefte aan een andere reiniging. Een droge huid heeft behoefte aan een ander product dan een vette huid. Kies daarom voor een reinigingsproduct wat bij jouw huidtype past. 

Daarnaast zorgt een cleanser er ook voor dat de producten die je na het reinigen aanbrengt, beter opgenomen worden in de huid. Dit brengt ons dan ook gelijk bij het volgende onderdeel. 

2. Nachtcrème

‘s Nachts verliest je huid meer vocht dan overdag, omdat het ontzettend druk bezig is met herstellen. Daarom is het belangrijk om dit vocht aan te vullen, met behulp van een nachtcrème. 

Daarnaast bevat een nachtcrème allerlei herstellende en voedende stofjes, die ‘s nachts in staat zijn om beter door te dringen in je huid. Dit komt omdat ‘s nachts de huid beter doorlaatbaar is, en de stoffen beter opgenomen worden door de versnelde doorbloeding. 

Kies opnieuw een nachtcrème die aansluit op jouw huidtype. Tip! Op Olivida.nl kun je gemakkelijk navigeren door onze nachtcremes met behulp van de filters. 

Heb je een keer echt een slechte nacht gehad? Dan verkopen wij ook producten die de vermoeide huid een snelle oppepper kunnen geven. Zo geef je je huid net even die extra boost, zodat je de dag weer aankunt!

Deze skincare producten zorgen voor een ware oppepper!

Mesoestetic – Melatonin Ampoules

 • Pretenteert 8 uur slaap
Mesoestetic - Melatonin Ampoules

Mesoestetic – Anti-Aging Flash Ampoules

 • Ook wel party ampoules genoemd
Mesoestetic Ampoules Anti Aging Flash

SPA Salonnepro – Lifting Gold Mask

 • Zorgt direct voor een glow.
SPA Salonnepro - Lifting Gold Mask

SPA Salonnepro – Lifting Gold Eye Patches

 • Zichtbare oppepper!
SPA Salonnepro - Lifting Gold Eye Patches

skincare huidverzorging nacht slapen

Slaap jezelf mooi met hulp van Olivida!
blog_divider

Zo, ben je helemaal ready om je bedje in te duiken en een goede beautysleep te houden? En vervolgens wakker te worden met een stralende huid? Wij van Olivida.nl hebben ontzettend veel producten, om je huid net even dat beetje extra’s te geven om optimaal te kunnen herstellen!

Al onze producten zijn van salonmerken waardoor ze hogere gehaltes aan actieve werkstoffen bevatten. Hierdoor kun je echt verbetering gaan zien! 

Twijfel je welke producten bij jouw huidtype passen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeftes van jouw huid, en adviseert passende producten. 

Shop de beste skincare

huid herstel nacht

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link