1. Blogberichten
 2. Wat is tinted moisturizer?

Wat is tinted moisturizer?

Tinted Moisturizer

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Tinted moisturizer

Alles wat jij moet weten over tinted moisturizer!
blog_divider

Getinte moisturizer is de perfecte oplossing voor iedereen die een lichtgewicht, natuurlijk ogende dekking wil die ook hydratatie en zonbescherming biedt. In deze blogpost duiken we in alles wat je moet weten over dit veelzijdige make-up product, van wat het is en hoe je de juiste tint kiest tot tips voor het aanbrengen en de voordelen van het gebruik van een getinte moisturizer. Lees snel verder!

Wat is een getinte moisturizer?
blog_divider

Een getinte moisturizer is een hybride product dat de voordelen van een moisturizer en een foundation combineert. Het is een lichtgewicht, transparant dekkend product dat bedoeld is om een natuurlijk ogende finish te geven terwijl het ook de huid hydrateert. Getinte moisturizers zijn perfect voor iedereen die een snelle, gemakkelijke en natuurlijke make-up look wil, en ze zijn ook top voor de zomer als je geen zware foundation wilt dragen.

Hoe kies je de juiste tint?
blog_divider

De juiste tinted moisturizer kiezen kan lastig zijn, maar er zijn een paar tips die je kunt volgen om de perfecte match voor jouw huidskleur te vinden. Bepaal eerst de ondertoon van je huid. Als je een warme ondertoon hebt, zoek dan naar een getinte moisturizer met gele of perzikkleurige pigmenten. Als je koele ondertonen hebt, zoek dan naar een product met roze of blauwe pigmenten. Als je neutrale ondertonen hebt, kun je een tint kiezen die precies bij je huidskleur past.

Test het product vervolgens op je kaaklijn of hals om te zien hoe het er in natuurlijk licht uitziet. Wees niet bang om een paar verschillende tinten en formules te proberen om het product te vinden dat bij je past.

Is de tint te donker? Vermeng een ‘normale’ moisturizer tot de gewenste tint.

Tinted Moisturizer - Before - After

Before / after – IMAGE Skincare – Prevention+ – Sun Serum Tinted

Voordelen van een getinte moisturizer
blog_divider

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een getinte moisturizer, zoals:

 1. Hydratatie: Getinte moisturizers bevatten hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine, die helpen om de huid gehydrateerd te houden en er gezond uit te laten zien.
 2. Natuurlijke dekking: Getinte moisturizers bieden een transparante, natuurlijk ogende dekking die de huidtint egaliseert zonder er zwaar of cakey uit te zien.
 3. Bescherming tegen de zon: Veel getinte moisturizers bevatten SPF, wat helpt om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.
 4. Lichtgewicht formule: Getinte moisturizers zijn meestal lichter en luchtiger dan traditionele foundations, waardoor ze perfect zijn voor warmer weer of voor iedereen die niet het gevoel wil hebben zware make-up te dragen.

Tips voor het aanbrengen
blog_divider

Hier zijn een paar tips om een getinte moisturizer aan te brengen voor een vlekkeloze, natuurlijk ogende finish:

 1. Bereid de huid voor: Begin met een schoon, gehydrateerd gezicht. Dit zorgt ervoor dat de getinte moisturizer soepel en gelijkmatig wordt aangebracht.
 2. Breng aan met de vingers: Getinte moisturizer kun je het beste met je vingers aanbrengen voor een gelijkmatige, natuurlijk ogende dekking. Zorg ervoor dat je het goed mengt en werk in kleine delen.
 3. Gebruik een make-up spons of kwast: Als je dat liever doet, kun je een make-up spons of kwast gebruiken om getinte moisturizer aan te brengen. Zorg er wel voor dat je het goed mengt en in kleine stukjes werkt om strepen te voorkomen.
 4. Set met poeder: Om ervoor te zorgen dat je getinte moisturizer de hele dag blijft zitten, set je hem met een lichtgewicht, doorschijnend poeder. Dit helpt olie en glans onder controle te houden en zorgt ervoor dat je huid er fris en natuurlijk blijft uitzien.

Vind jouw favoriete tinted moisturizer bij Olivida
blog_divider

Getinte moisturizer is dus een veelzijdig, lichtgewicht make-up product dat perfect past bij iedereen die een natuurlijke dekking wil, inclusief hydratatie en bescherming tegen de zon. Met zoveel voordelen en kleuren om uit te kiezen, is er een getinte moisturizer voor iedereen. Dus waarom zou je het niet eens proberen en jouw perfecte match ontdekken?

Onze favorieten:

Image Skincare – Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

 • Een mooie egale teint
Image Skincare PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

Image Skincare – Sun Serum SPF30 Tinted

 • geen make-up meer nodig!
Image Skincare - Prevention- Sun Serum SPF30 Tinted

Tinted Moisturizer - Image Skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link