1. Blogberichten
  2. 10 Redenen om Niacinamide aan jouw Skincare toe te voegen

10 Redenen om Niacinamide aan jouw Skincare toe te voegen

Blog Niacinamide - Vitamine B3

Leestijd: 2-3 minuten

Niacinamide, de alleskunner voor jouw huid

blog_divider

Eens in de zoveel tijd komt er een ingrediënt voorbij waar we ontzettend blij van worden. Niacinamide is er precies zo eentje: deze alleskunner is namelijk mega veelzijdig. Waar het precies goed voor is? We zijn blij dat je het vraagt!

Niacinamide helpt bij het verminderen van hyperpigmentatie en het verhelderen van de huid. Daarnaast zorgt het er ook nog voor dat je huid zuiver blijft.

Klinkt goed, toch? Lees snel verder en ontdek de voordelen. We weten bijna zeker dat jij dit toe wil voegen aan je routine! 

Wat is Niacinamide?
blog_divider

Niacinamide is een vorm van Vitamine B3. Deze vitamine is in water-oplosbaar en zorgt voor een gezonde huid. Het is niet lichaamseigen. Daarom kun je vitamine B3 alleen verkrijgen via voeding of skincare. 

Niacinamide heeft een tijdje niet zo’n prominente rol gehad in huidverzorging. Maar de afgelopen paar jaar is de populariteit gestegen. Dat is volledig terecht als je het ons vraagt. Het zit in allerlei producten zoals cleansers, serums en moisturizers. 

Niacinamide Vitamine-B VOORDELEN

Wat zijn de voordelen van Niacinamide voor je gezicht?
blog_divider

Niacinamide is een geweldig ingrediënt om de huid te hydrateren en oplichten. Het beste nieuws? Deze alleskunner staat erom bekend voor alle huidtypes geschikt te zijn! Zo kan iedereen profiteren van de voordelen. 

Zorgt voor een heldere huid

Niacinamide is all about that glow! Het zorgt ervoor dat je huid helderder wordt en de complexie verbetert. Zo houdt het de huid gehydrateerd. Ook beperkt het schade van buitenaf en vermindert het roodheid en donkere plekjes.

Ons favoriete product? Het Vitamin B serum van ALPHA-H natuurlijk! Deze zorgt ervoor dat jij alle fantastische voordelen zelf kunt ervaren. 

Geschikt voor alle huidtypen

Vette huid? Droge huid? of tekenen van huidveroudering? Dit super ingrediënt staat klaar voor elk huidtype!

Het is zelfs zeer geschikt voor de gevoelige huid. Deze kan profiteren van een mild maar voedend ingrediënt. Kies vooral de juiste concentratie niacinamide.

Houd je huid gezond en stevig

Niacinamide stimuleert de productie van Keratine. Deze proteïne is ontzettend belangrijk voor de stevigheid van jouw huid. Het houdt je huid soepel, stevig en gezond. Het zorgt er dus voor dat jij meer keratine hebt, waardoor je huid steviger en jonger oogt. 

Zorgt voor een zuivere huid

Naast de hydraterende en verhelderende voordelen van niacinamide, is het ook een must voor de vette huidjes! het ingrediënt helpt namelijk om de talgproductie van de huid in balans te brengen. 

Daarnaast zorgt het ervoor dat roodheid vermindert. Dit alles zorgt voor een zuivere, effen en gladde huid. 

Vermindert rimpels en fijne lijntjes

Niacinamide is zeer geschikt als anti-aging ingrediënt. Dankzij de krachtige hydratatie zorgt het ervoor dat rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Zo zorgt het voor een jong-uitziende huid.

Verkleint de poriën

Niacinamide kan ervoor zorgen dat grote poriën minder zichtbaar worden. Hierdoor wordt je huid zichtbaar gladder omdat deze gehydrateerd wordt. 

Vermindert donkere plekjes

Het populairste waar niacinamide om bekend staat zijn toch wel de verhelderende eigenschappen. Het ingrediënt is namelijk een kei in donkere plekjes verminderen, waaronder littekens of hyperpigmentatie.

Ondersteunt de huidbarrière

Hoe ouder je wordt, hoe zwakker jouw huidbarrière kan worden. Deze barrière zorgt ervoor dat jouw huid vocht kan vasthouden en gezond blijft. Niacinamide ondersteunt deze barrière, wat het ideaal maakt voor de droge huid!

Beschermt de huid

Niacinamide is een krachtige antioxidant. Je huid wordt elke dag blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Deze kunnen zorgen voor oxidatieve stress en vroegtijdige huidveroudering. Het beschermt je huid hiertegen!

Reguleert de talgproductie

Niet alleen de droge huid heeft behoefte aan hydratatie! De vette huid eveneens. Niacinamide helpt om je huid te hydrateren en in balans te brengen.

Hierdoor zal je huid niet te veel olie produceren. De acne en vette huid heeft ook behoefte aan hydratatie. Dit ingrediënt is hier super geschikt voor!

De beste skincare met niacinamide vind je bij Olivida!
blog_divider

Nu ben jij helemaal klaar om je routine te upgraden! En skincare met dit ingrediënt? Die vind je natuurlijk op Olivida.nl. Wij verkopen producten met niacinamide van salonmerken. 

Deze producten bevatten een hogere concentratie aan actieve werkstoffen. Hierdoor kun je nog beter genieten van de voordelen. 

ALPHA-H – Vitamin B Serum

  • Zorgt voor een egale teint
Alpha H - Vitamin B Serum

Volg ons op social media

Share via
Copy link