1. Blogberichten
  2. Huidirritatie door de baard van je vriend? Dit kun je ertegen doen!

Huidirritatie door de baard van je vriend? Dit kun je ertegen doen!

huidirritatie door baard van je vriend

Leestijd: 3-4 minuten

Huidirritatie door de baard van je vriend? Dit kun je ertegen doen!

blog_divider

Leuk hoor, een vriend met een baard. Maar de kans is groot dat jij na een kus of zoenpartij merkt dat de huid rondom je mond geïrriteerd raakt. Je bent niet de enige! Het fenomeen heeft in het Engels de naam stache rash of ‘beard burn: huidirritatie die wordt veroorzaakt door de stugge, scherpe haartjes van zijn baard. We zoomen vandaag in op verschillende oorzaken van huidirritatie door zijn baard en geven je meteen advies en mogelijke oplossingen. Want je knappe man met baard nooit meer kussen is natuurlijk geen optie! Lees je mee?

Voorzorgsmaatregelen die je sowieso wilt nemen

blog_divider

Je wil tijdens een zoenpartij natuurlijk vooral genieten, in plaats van je druk maken om het feit dat je gezicht er naderhand half afvalt. Logisch. Daarom hebben we een aantal tips voor je verzameld en lichten we in deze blogpost de oorzaken uit van huidirritatie door de baard van je vriend. 

Om het probleem zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je huid sowieso al rustig en fijn aanvoelt. Verder kun je deze drie voorzorgsmaatregelen nemen.

  • Allereerst: hydrateren! Het is belangrijk dat je vóór een zoenpartij een gehydrateerde huid hebt die vrij is van enige irritatie.
  • Daarnaast is het verstandig om voor een sexy date night niet te exfoliëren en geen agressieve skincare producten te gebruiken, aangezien die mogelijk al een effect hebben op je huid. Dat in combinatie met zijn baardje of stoppels is iets dat je wilt voorkomen.
  • Allerlaatst kun je met je partner praten over de beard burn die je van zijn baard krijgt. Of je het gesprek aangaat ligt er waarschijnlijk aan of je een comfortabele relatie met ‘m hebt of enkel een scharrel bent. Maar áls je een prettige relatie hebt met de man in kwestie is praten over verschillende opties met betrekking tot zijn baard een heel goed idee. Misschien wil hij ‘m bijvoorbeeld wel laten staan.

Skincare Serums voor directe verlichting:

blog_divider

Bekijk onze populaire serums die voor directe verlichting zorgen bij een geïrriteerde huid. Dankzij de kalmerende ingrediënten kun je deze serums direct gebruiken zodra je merkt dat je huid geïrriteerd raakt.

ALPHA-H – Vitamin E Serum

  • Zorgt voor zichtbare vermindering van donkere vlekjes en rimpeltjes.
olivida-subcta-4

SPA Salonnepro – Calendula Oil Elixir

  • Dit serum heeft een beschermende en versoepelende werking op de huid.
olivida-subcta-3

zoenen met baard

Mogelijke oorzaken van de huidirritatie door zijn baard + oplossingen!

blog_divider

Je kunt zelf dus verschillende dingen doen om huidirritatie door zijn baard te voorkomen, maar hoe ontstaat die irritatie nou precies? Je hebt er vast al een idee over, maar we lichten hieronder verschillende oorzaken uit die bepalen of je huid geïrriteerd raakt van zijn baard en in welke mate. Kun je daar vervolgens op inspelen!

De lengte van zijn baard

Als je vriend zich net heeft geschoren, zijn zijn baardharen kort en steken ze recht vooruit. In die fase is zijn baard eigenlijk net een soort speldenkussen waar jij met je gezicht langs gaat. En dat is niet wat je wilt. Hoe langer de haartjes zijn, hoe minder recht en prikkerig ze uit zijn huid zullen steken. Je gezicht raakt dan niet de scherpe punten van zijn haartjes, maar komt alleen langs de lengte of zijkanten van de haren. Misschien kun je met ‘m bespreken dat hij zijn baard (een keer) laat staan. Als dat geen optie is, kun je zijn baard de eerste dagen na het scheren (in de speldenkussenfase) het best zo goed als vermijden. Als de haartjes weer zijn gegroeid is het weer veilig om met jouw man te kussen. 

De structuur van zijn baardharen

Als jouw vriend dikke, stugge baardharen heeft, kun je hem vragen om zijn baard te wassen met conditioner om de haartjes iets zachter en soepeler te maken. Je hebt ook speciale baardolie die zijn baardharen zachter kunnen maken. Er zijn superveel mooie, fijne producten voor zijn baard op de markt. Je vriend kan de olie net na het douchen aanbrengen: dan is zijn baard brandschoon en helemaal ready voor een verzachtende olie. Leuk cadeautje, zo’n lekkere baardolie!

De verkeerde baardolie

Misschien gebruikt jouw vriend al een spulletje voor zijn baard en reageert jouw huid slecht op de ingrediënten van bijvoorbeeld zijn baardolie! In dat geval werkt zo’n product voor jou natuurlijk averechts. Vraag je vriend om het product tijdelijk niet te gebruiken en kijk of de irritatie minder wordt of verdwijnt. Is dat het geval? Dan mag deze baardolie wat ons betreft linea recta de prullenbak in en kun je eventueel op zoek naar een ander product waar jouw huid wel tegen kan. 

baardirritatie oplossingen

Blijf je last houden van irritatie? Zó kun je je huid behandelen

blog_divider

Je kunt je huid tot rust laten komen en de bultjes en irritatie verminderen door aloë vera op je huid aan te brengen. In een crèmevorm heeft dit een verzachtende werking, dus smeer wanneer je echt last hebt gerust een grote dot creme rond je mond. Als je een theeliefhebber bent heb je onze volgende tip misschien wel in huis! Een nat zakje kamillethee kan een geïrriteerde huid verzachten. Zie je het niet zo zitten, een theezakje op je gezicht leggen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een crème met kamille als hoofdingrediënt. 

Onze best verkochte producten met Aloë Vera:

Swipe opzij voor meer producten.

Gratis huidadvies van Olivida

blog_divider

Blijft je huid geïrriteerd en lijken bovenstaande tips niet te helpen? Je kunt bij Olivida een gratis huidadvies aanvragen! Onze beautyspecialist Melanie kijkt graag met je mee en raad je aan wat je het beste kunt gebruiken om jouw huidprobleem tegen te gaan. Je vraagt heel makkelijk een huidadvies aan via de site. Wie weet tot snel! 

Vraag vrijblijvend huidadvies aan en ontdek welke producten geschikt zijn voor jouw huid->

Volg ons op social media

Share via
Copy link