1. Blogberichten
  2. Welke cleansers zijn geschikt bij rosacea?

Welke cleansers zijn geschikt bij rosacea?

Rosacea Couperose Oorzaak behandeling beste producten

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Cleanser Rosacea

Welke reinigers zijn geschikt voor rosacea? + 5 tips!
blog_divider

Rosacea is een huidaandoening waar veel mensen last van hebben, met roodheid, irritatie en bultjes op hun huid. Als je rosacea hebt, weet je dat het een uitdaging kan zijn om de juiste huidverzorgingsproducten te vinden. Vooral reinigers zijn essentieel om je huid schoon en gezond te houden, maar de verkeerde kiezen kan meer kwaad dan goed doen…

In dit artikel geven we je een aantal tips en trucs om de juiste reiniger voor rosacea te kiezen, zodat je huid er weer op zijn best uitziet en aanvoelt!

Inhoudsopgave:

Tip #1: Zoek naar milde en cleansers
blog_divider

Bij het kiezen van een reiniger voor rosacea is het belangrijk om te zoeken naar producten die zacht en geurvrij zijn. Ruwe reinigers kunnen je huid uitdrogen en irritatie veroorzaken, waardoor je rosacea symptomen verergeren. Kies in plaats daarvan voor een reinigingsmiddel dat vrij is van geurstoffen, parabenen en sulfaten. Deze ingrediënten kunnen de gevoelige huid irriteren en een huid met couperose is extra gevoelig voor irritatie.

Milde cleanser voor rosacea van Medik8:

Medik8 – Cream Cleanse

  • Fluweelachtige reiniger
Medik8 - Cream Cleanse

Tip #2: Kies romige en niet-schuimende reinigers
blog_divider

Crèmige reinigers zijn ook een goede optie voor de rosacea gevoelige huid. Zoek naar reinigers met een romige, lotionachtige structuur. Ze voeden je huid en geven de hydratatie die ze nodig heeft zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Niet-schuimende reinigers zijn ook een goede keuze omdat ze geen agressieve oppervlakteactieve stoffen bevatten die de vochtbarrière van je huid kunnen beschadigen.

Voedt de Rosacea huid met deze cleanser van ALPHA-H:

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

  • Vermindert roodheid
ALPHA-H - Melting Moment Cleansing Balm

Tip #3: Overweeg cleansers met kalmerende ingrediënten
blog_divider

Rosacea kan soms jeuk en irritatie veroorzaken. Daarom is het goed om een cleanser te kiezen met verzachtende ingrediënten, zoals aloë vera, kamille of groene thee. Deze ingrediënten kunnen de ontstoken huid kalmeren en roodheid verminderen. Vooral aloë vera heeft ontstekingsremmende eigenschappen die je huid kunnen kalmeren en hydrateren.

Kalmeer de rosacea huid met deze cleanser:

SPA Salonnepro – Gentle Face Wash

  • kalmeert/verzacht
SPA Salonnepro - Gentle Face Wash

Tip #4: Gebruik niet te veel reinigingsproducten
blog_divider

Hoewel het essentieel is om je huid regelmatig te reinigen, kan te veel reinigen ook schadelijk zijn voor je huid. Als je een rosacea gevoelige huid hebt, is het belangrijk om maar één of twee keer per dag te reinigen. Te veel reinigen kan je huid ontdoen van de natuurlijke oliën, waardoor ze kwetsbaar wordt voor verdere irritatie en roodheid. Zorg ervoor dat je een reiniger kiest die zacht genoeg is voor dagelijks gebruik en wees voorzichtig bij het aanbrengen, afspoelen en afdrogen. 

Tip #5: Doe altijd een patchtest
blog_divider

Zelfs als een cleanser op de markt wordt gebracht als geschikt voor de gevoelige huid of de huid met rosacea, is het nog steeds belangrijk om een patch-test uit te voeren voordat je het op je hele gezicht gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid van de cleanser aan op de binnenkant van je elleboog of achter je oor en wacht 24 uur om te zien of je bijwerkingen krijgt. Als je roodheid, zwelling of jeuk opmerkt, stop dan onmiddellijk met het gebruik.

Het vinden van de juiste reiniger voor rosacea kan een proces van vallen en opstaan zijn. Door te zoeken naar zachte, geurvrije en verzachtende reinigingsmiddelen, te kiezen voor romige en niet-schuimende formules, niet te veel reinigingsmiddelen te gebruiken en nieuwe producten te testen, kun je de symptomen van rosacea op afstand houden en een gezonde, mooie huid krijgen. Probeer deze tips eens uit – je huid zal je er dankbaar voor zijn!

Bekijk alle reinigers die geschikt zijn voor rosacea hier:

Zoek eenvoudig op jouw huidtype:

Rosacea cleansers

skincare routine

Volg ons op social media

Share via
Copy link