1. Blogberichten
  2. Bruine vlekken op de huid? Dit doe je tegen pigmentvlekken

Bruine vlekken op de huid? Dit doe je tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken - Hyperpigmentatie

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Pigmentvlekken

Pigmentvlekken verminderen of voorkomen? 5 tips die jou helpen!
blog_divider

Zie je soms bruine of zwarte vlekken op je huid? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Deze vlekken worden ook wel hyperpigmentatie of pigmentvlekken genoemd. Ze ontstaan wanneer de huid te veel melanine produceert, het pigment dat onze huid zijn kleur geeft.

Pigmentvlekken (hyperpigmentatie) kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen of zelfs acnelittekens. Maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om hyperpigmentatie te voorkomen of te verminderen. 

In dit artikel geven wij jou tips en tricks om pigmentvlekken aan te pakken en je huid er stralend en egaal uit te laten zien. Lees snel verder!

Inhoudsopgave:

Couperose - pigmentatie - rosacea

Tip #1: SPF all day every day!
blog_divider

Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen. Het belangrijkste wat je kunt doen om hyperpigmentatie te voorkomen is elke dag zonnebrandcrème (dagcrème met SPF) gebruiken, zelfs als het bewolkt is. Schade door de zon is de belangrijkste oorzaak van hyperpigmentatie, dus zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème kiest met minstens SPF 30 en breng deze royaal aan. Je kunt ook beschermende kleding dragen zoals hoeden en shirts met lange mouwen om je huid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen.

Voorkom pigmentvlekken met een SPF dagcrème:

Mesoestetic – Melan 130+ Pigment Control

  • Remt pigmentproductie
Mesoestetic Mesoprotech Melan 130 Pigment Control

Image Skincare – Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50

  • Geen vettige waas
Image Skincare - PREVENTION+ Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50

Image Skincare – Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

  • Camoufleerd oneffenheden
Image Skincare PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

Tip #2: Verminder pigmentvlekken met verhelderende skincare
blog_divider

Als je al te maken hebt met hyperpigmentatie, zijn er huidverzorgingsproducten die kunnen helpen om pigmentvlekken te verminderen. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals vitamine C, die de huid kan verhelderen en de teint egaliseren, of niacinamide, dat ontstekingen en roodheid kan verminderen. Retinol is ook een ingrediënt dat de celvernieuwing kan stimuleren en fijne lijntjes en rimpels kan verminderen, samen met hyperpigmentatie.

Professionele skincare tegen pigmentvlekken:

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

  • Stimuleert celvernieuwing
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

Mesoestetic – Melan Recovery

  • Egalisering huidtoon
Mesoestetic - Melan Recovery

Revitaltrax – Retinol Serum

  • Verbetert de textuur
Revitaltrax - Retinol Serum

Tip #3: Chemische peelings
blog_divider

Als je op zoek bent naar een intensievere behandeling, kunnen chemische peelings helpen. Een chemische peeling is een behandeling waarbij een oplossing op de huid wordt aangebracht om de buitenste laag dode huidcellen te verwijderen. Dit kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken, acnelittekens en fijne lijntjes. Chemische peelings kunnen nogal agressief zijn voor de huid, dus het is belangrijk om het met je dermatoloog te bespreken voordat je deze behandeling uitprobeert.

Indien je voor deze behandeling kiest, lees blog: Zo verzorg je je huid na een chemische peeling 

Tip #4: Lasertherapie
blog_divider

Voor ernstigere gevallen van hyperpigmentatie kan lasertherapie nodig zijn. Deze behandeling gebruikt intense lichtstralen om het pigment in de huid aan te pakken en het teveel aan melanine af te breken. Lasertherapie werkt heel goed, maar kan ook best duur en soms pijnlijk zijn. Het is ook belangrijk om te weten dat lasertherapie niet geschikt is voor alle huidtypes, dus zorg ervoor dat je met een dermatoloog praat voordat je deze behandeling probeert.

Tip #5: Pigmentvlekken verminderen door exfoliëren
blog_divider

Exfoliëren kan hyperpigmentatie ook helpen verminderen door de buitenste laag dode huidcellen te verwijderen en een frisse, nieuwe huid te onthullen. Je kunt je huid exfoliëren met zachte scrubs of chemische exfolianten zoals alfahydroxyzuren (AHA’s) of bètahydroxyzuren (BHA’s). Het is belangrijk om niet te veel te scrubben, omdat dit irritatie en ontstekingen kan veroorzaken. Probeer één of twee keer per week te scrubben en gebruik daarna altijd een vochtinbrengende crème om je huid gehydrateerd te houden.

Scrub of peeling tegen pigmentvlekken:

SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub

  • Verheldert & verzacht
SPA Salonnepro - Gentle Fruit Scrub - DIsplay

Mesoestetic – Brightening Peel Booster

  • Pakt pigmentvorming aan
Mesoestetic - Brightening Peel Booster

Image Skincare – Intense Brightening Exfoliating Powder

  • Vermindert pigmentvlekken
Image Skincare - Iluma - Exfoliating Powder

Verminder pigmentvlekken met Olivida
blog_divider

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende manieren om hyperpigmentatie aan te pakken en een heldere, egale huidskleur te krijgen. Door elke dag zonnebrandcrème te gebruiken, verhelderende huidverzorgingsproducten te gebruiken, chemische peelings of lasertherapie uit te proberen en te scrubben, kun je de pigmentvlekken verminderen en de mooie, stralende huid krijgen die je verdient!

Alle skincare tegen pigmentatie:

Skincare Pigmentatie

skincare routine

Volg ons op social media

Share via
Copy link