1. Blogberichten
  2. Dit is waarom jij een retinol crème wil proberen!

Dit is waarom jij een retinol crème wil proberen!

Waarom Retinol Crème

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Retinol crème

5 Redenen waarom jij een retinol crème wil proberen!
blog_divider

Als je op zoek bent naar een ingrediënt in je skincare routine dat de tekenen van veroudering kan tegengaan, dan is retinol misschien wel precies wat jij zoekt. Retinol is een vorm van vitamine A waarvan is aangetoond dat het zichtbaar de huid verbetert. Het kan fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken verminderen en de textuur en stevigheid van de huid verbeteren. 

In deze blog vertellen wij je precies waarom jij een retinolcrème zou willen gebruiken in je skincare routine. Lees snel verder!

Inhoudsopgave:

1. Helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen
blog_divider

Retinol helpt de huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en de effecten van milieu-invloeden op je huid. Daarnaast kan retinol helpen om de collageenproductie te verhogen, waardoor je huid er steviger, gladder en voller uitziet en fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Door een retinolcrème in je dagelijkse routine te gebruiken, kun je al na een paar weken een merkbaar verschil zien in hoe je huid eruit ziet en aanvoelt.

2. Versnelt de huidvernieuwing
blog_divider

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van retinol is dat het de snelheid waarmee nieuwe huidcellen worden aangemaakt en afgestoten, verhoogt. Deze verhoogde celvernieuwing helpt om poriën te ontstoppen, onzuiverheden te verminderen en je huid er helderder en egaler uit te laten zien. Na een tijdje kan het gebruik van een retinolcrème helpen bij het voorkomen en verminderen van acnelittekens, ouderdomsvlekken en huidverkleuringen.

3. Verbetert textuur en teint
blog_divider

Retinol kan ook helpen om de textuur en de teint van je huid te verbeteren. Door de productie van nieuwe huidcellen te verhogen, bevordert retinol een gladdere, meer gelijkmatige oppervlaktestructuur. Dit helpt weer om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en poriën en oneffenheden minder zichtbaar te maken. Bij vaker gebruik ziet je huid er gezonder, stralender en helderder uit.

4. Bestrijdt donkere kringen
blog_divider

Wist je dat retinol is ook werkt om donkere kringen onder de ogen te verminderen? Het kan de collageenproductie stimuleren, waardoor de tere huid onder je ogen sterker en gezonder wordt. Het kan ook helpen om de textuur en toon van de huid rond de ogen te verbeteren, waardoor wallen verminderen en je er helderder en frisser uitziet.

5. Geeft je een jeugdige glow
blog_divider

Naast het helpen verminderen van fijne lijntjes en rimpels, kunnen retinol crèmes je een jeugdige gloed geven. Het gebruik van retinol crèmes kan je teint verbeteren en je die gezonde, stralende glow geven. Door de aanmaak van nieuwe huidcellen en een verhoogde celvernieuwing wordt de huidlaag in je gezicht steeds gladder en gelijkmatiger, waardoor je er jonger en frisser uitziet.

 

Retinol informatie

Vind jouw favoriet bij Olivida
blog_divider

In deze blog heb je kunnen lezen dat het toevoegen van een retinolcrème aan je skincare routine fijne lijntjes en rimpels verminderen, de textuur en teint verbeteren, de celvernieuwing stimuleren, donkere kringen tegengaan en je uiteindelijk een jeugdige glow geven. Omdat retinol ook schadelijk kan zijn voor de huid, is het belangrijk om het juiste product te kiezen en een dermatoloog te raadplegen als je je zorgen maakt.

Onthoud dat je altijd langzaam moet beginnen en voorzichtig te werk moet gaan om bijwerkingen te voorkomen. Met veilig gebruik van jouw lievelings retinol crème kun je genieten van de stralende, glowy uitziende huid van je dromen!

Onze favoriete crèmes met Retinol:

Revitaltrax – Retinol Night Cream

  • Retinol nachtcrème
RevitalTrax 2021 - Retinol Cream Active Night Cream - Olivida voorkant

Image Skincare – Restoring Overnight Retinol Masque

  • Verstevigd de huid
Image Skincare IMAGE MD - Restoring Overnight Retinol Masque

ALPHA-H – Beauty Sleep Power Peel

  • All-in-one nachtverzorging
Alpha-H-Beauty-Sleep-Power-Peel

Retinol crème ALPHA-H

Bekijk alle skincare met retinol:

Retinol skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link