1. Blogberichten
  2. Wat is reinigingsolie? 5 Redenen reinigen met oil cleanser!

Wat is reinigingsolie? 5 Redenen reinigen met oil cleanser!

Wat is reinigingsolie

Leestijd: 2 minuten
Onderwerp: Reinigingsolie

5 Redenen waarom jij wilt reinigen met een oil cleanser
blog_divider

Als je op zoek bent naar een effectieve en luxe manier om je huid te reinigen, dan is een reinigingsolie echt iets voor jou! Reinigen met olie is misschien nieuw voor sommigen van jullie, maar het bestaat eigenlijk al eeuwen en is vandaag de dag nog steeds populair onder skincare lovers.

In deze blog onderzoeken we wat reinigingsolie is, hoe het werkt en waarom je het zou willen toevoegen in je huidverzorgingsroutine. Lees snel verder!

Wat is reinigingsolie?
blog_divider

Reinigingsolie is een soort gezichtsreiniger (cleanser op oliebasis) die is samengesteld met niet-comedogene (porie verstoppende) oliën, zoals druivenpitolie, kokosolie of jojobaolie, om onzuiverheden van de huid op te lossen en te verwijderen. Het helpt om make-up, talg en ander vuil op de huid af te breken, waardoor de huid schoon, zacht en glad aanvoelt.

Hoe werkt Reinigingsolie?
blog_divider

Reinigingsolie werkt volgens het principe dat ‘olie olie oplost’. Bij het aanbrengen op de huid bindt de reinigingsolie zich met de olie op je gezicht en trekt onzuiverheden uit de poriën, terwijl de natuurlijke vochtbarrière van de huid heel blijft. De olie emulgeert vervolgens en verandert in een melkachtige textuur wanneer het in contact komt met water, waardoor het makkelijk af te spoelen is.

5 Redenen

Lees hieronder waarom je zou willen overwegen om een olie reiniger in je skincare routine toe te voegen:

  1. Effectief in het verwijderen van vuil en make-up: Olie reinigers werken super goed voor het verwijderen van vuil, make-up en andere onzuiverheden van de huid. Ze helpen zelfs de sterkste waterproof make-up af te breken!
  2. Zacht voor de huid: Olie reinigers zijn meestal samengesteld met natuurlijke en zachte ingrediënten die de huid. Ook is het top voor mensen met een gevoelige of acnegevoelige huid of voor mensen die andere reinigers hebben geprobeerd maar deze te hard of uitdrogend vonden.
  3. Hydrateert de huid: Oliereinigers bevatten voedende oliën die helpen de huid te hydrateren en aan te vullen, waardoor deze glad, zacht en soepel wordt.
  4. Geschikt voor alle huidtypes: Olie reinigers zijn meestal geschikt voor alle huidtypes, inclusief de vette en acnegevoelige huid. Sommige van de gebruikte oliën zijn speciaal samengesteld om de olieproductie te reguleren, waardoor ze perfect zijn voor mensen met een vette huid.
  5. Helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen: Sommige reinigingsoliën bevatten oliën die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines, zoals vitamine E en omega-3 vetzuren. Deze ingrediënten helpen de huid te beschermen tegen vrije radicalen, die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken, waardoor het reinigen met olie ook nog eens een anti-ager is.

Reinigingsolie ALPHA-H BEFORE AFTER
*Resultaat gezichtsolie van ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

Hoe gebruik je reinigingsolie?
blog_divider

In 4 stappen:

Hier lees de stappen hoe je reinigingsolie gebruikt:

  1. Begin met een droog gezicht: Breng een kleine hoeveelheid reinigingsolie aan op je droge gezicht en hals met zachte, opwaartse en uitwaartse ronddraaiende bewegingen.
  2. Masseer: Neem de tijd om de reinigingsolie in je huid te masseren, zodat het onzuiverheden kan oplossen.
  3. Water toevoegen: Voeg een kleine hoeveelheid lauwwarm water toe aan je gezicht en masseer het in om een melkachtige structuur te maken die helpt om alle overgebleven
    onzuiverheden op te lossen en weg te wassen.
  4. Afspoelen: Spoel je gezicht goed af met lauw water en dep het droog met een schone, zachte handdoek.

Vind jouw favoriete reinigingsolie
blog_divider

Met de natuurlijke en zachte ingrediënten zijn ze geschikt voor alle huidtypes en vooral fijn voor degenen die andere reinigers te hard of uitdrogend vinden. Probeer het eens een keer en ervaar zelf het verschil! Bekijk onze favorieten hieronder:

 

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

  • Verwijdert make-up, SPF, vuil & talg
ALPHA-H - Melting Moment Cleansing Balm

Medik8 – Cream Cleanse

  • Verwijdert make-up, vet en vuil
Medik8 - Cream Cleanse

SPA Salonnepro – Make-up Remover Oil

  • Oog make-up remover
SPA Salonnepro - Make-up Remover Oil

waarom reinigingsolie

Bekijk alle huidverzorging:

Alle huidverzorging

Volg ons op social media

Share via
Copy link