1. Blogberichten
  2. Hoe exfolieer ik een gevoelige huid?

Hoe exfolieer ik een gevoelige huid?

Hoe exfolieer gevoelige huid

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Gevoelige huid exfolieren

Kan ik een gevoelige huid exfoliëren?
blog_divider

Het exfoliëren van je huid heeft ontzettend veel voordelen. Mensen met een gevoelige huid zijn misschien bang voor de gevolgen. Maar geen zorgen! In deze blog leggen we je precies uit hoe jij jouw gevoelige huid moet exfoliëren.

Wat is exfoliëren?
blog_divider

Wanneer je een gezonde en stralende huid wil verkrijgen, kan exfoliëren hieraan bijdragen. Exfoliatie is het proces waarbij dode huidcellen worden verwijderd, waardoor een frissere, jongere huid tevoorschijn komt.

We maken onderscheid in twee typen exfolianten: fysiek en chemisch. Fysieke exfoliatie maakt gebruik van korrelige texturen (bijvoorbeeld een scrub). Chemische exfolianten bevatten zuren die de dode huid oplossen.

Gevoelige huid? Kies een chemische exfoliant
blog_divider

Wanneer je een gevoelige huid hebt, is het verstandig om te kiezen voor een chemische exfoliant. Dit klinkt agressief, maar is in werkelijkheid een stuk milder voor je huid. 

In tegenstelling tot fysieke exfolianten, die scrubdeeltjes bevatten, gebruiken chemische exfolianten zuren om de bindingen tussen dode huidcellen te verbreken. Hierdoor wordt de huid op een natuurlijke wijze vernieuwd. 

De meest voorkomende ingrediënten in chemische exfolianten zijn Alfa Hydroxyzuren (AHA’s) en Bèta Hydroxyzuren (BHA’s). Ontdek hier ons assortiment. 

Voordelen van chemische exfoliatie voor gevoelige huid

Het gebruik van chemische exfolianten bij een gevoelige huid biedt verschillende voordelen. Allereerst helpt het dode huidcellen te verwijderen op milde wijze. Hierdoor neemt de kans op irritatie af.

Daarnaast helpen deze exfolianten bij het verminderen van ontstekingen en roodheid. Iets wat veel voorkomt bij mensen met een gevoelige huid. Zo wordt jouw huid minder dof en stralend. 

 

Gevoelige huid exfolieren

Het verschil tussen AHA en BHA
blog_divider

Alpha Hydroxy Zuren / Alpha Hydroxy Acids (AHA)

Een AHA exfoliant stimuleert de vernieuwing van huidcellen, egaliseert de huid, vermindert rimpels en vermindert de poriën. Omdat AHAs kleinere moleculen hebben, kunnen ze beter en dieper doordringen tot de huid.

Verschillende voorbeelden van AHAs zijn Glycolzuur, Melkzuur en Amandelzuur. Hiervan is glycolzuur het krachtigst. Amandelzuur is de beste keuze voor de gevoelige huid dankzij de ontstekingsremmende werking. 

Beta Hydroxy Zuren / Beta Hydroxy Acids (BHA)

Een BHA exfoliant helpt de huid te exfoliëren door overtollig talg en dode huidcellen op te lossen. De meest voorkomende soort is salicylzuur, afkomstig uit witte wilgenbomen. Het is ontstekingsremmend en antibacterieel, waardoor het effectief is bij ontstoken en acne gevoelige huid.

Salicylzuur is dus vooral een goede keuze wanneer je last hebt van acne of een vette huid. 

Onze favoriete exfoliant voor de gevoelige huid
blog_divider

Je vraagt je misschien af: welke exfoliant heb ik nodig?

Onze favoriete exfoliant voor de gevoelige huid is de Generation Glow Daily Resurfacing Essence van ALPHA-H. Dit product is speciaal ontwikkeld zodat zelfs de zeer gevoelige huid kan genieten van exfoliatie. 

De milde fruitzuren exfoliëren de huid voor een prachtige glow. Postbiotica zorgt voor herstel en ondersteuning van de huidbarrière. Dit product is alles wat jouw gevoelige huid wil! 

ALPHA-H – Generation Glow Daily Resurfacing Essence

  • Herstelt de huidbarriere
ALPHA-H - Generation Glow Daily Resurfacing Essence

Generation Glow Gevoelige Huid

Producten voor de gevoelige huid vind je bij Olivida
blog_divider

Op Olivida.nl zijn we gespecialiseerd in huidverzorging. We verkopen enkel skincare van salonmerken, wat betekent dat ze hogere concentraties aan actieve ingrediënten bevatten. Zo kunnen ze meer betekenen voor jouw huid. 

Op onze website kun je gemakkelijk filteren op huidtype, ook op gevoelige huid. Zo vind je enkel producten die jouw gevoelige huid het beste ondersteunen en kalmeren. 

Kom je er niet uit of heb je advies nodig over een bepaald product? Stuur ons dan een berichtje via de livechat. Onze skincare professionals staan klaar om je te helpen. 

Bekijk alle skincare voor de gevoelige huid:

Alle skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link