1. Blogberichten
 2. De beste tips tegen droge lippen: Wat helpt echt?

De beste tips tegen droge lippen: Wat helpt echt?

Tips droge lippen

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Droge lippen

Last van droge lippen? Lees verder!
blog_divider

De koudere dagen zijn weer begonnen! Hoe gezellig de winter ook kan zijn, vind je huid de temperatuurswisselingen soms wat minder fijn. Zo zijn droge lippen in de winter een veel voorkomend probleem.

In deze blog leggen we je uit wat je het beste kunt doen om droge lippen aan te pakken. Zo gaan jouw lippen heerlijk gehydrateerd de winter door! 

Symptomen van droge lippen
blog_divider

Als je last hebt van droge lippen voelen ze waarschijnlijk droog aan. Daarnaast zijn er nog een aantal andere symptomen van droge lippen:

 • Barstjes, schilfers of korstjes
 • Jeukend en trekkend gevoel
 • Rode huid rondom de lippen

Als je hier last van hebt is dat erg vervelend, maar gelukkig kun jij deze symptomen verhelpen met onderstaande tips. 

Oorzaken van droge lippen
blog_divider

Onze huid wordt gehydrateerd gehouden door verschillende talg- en zweetklieren. Deze ondersteunen de huid bij het vasthouden van vocht. Bij de lippen ontbreken deze talg- en zweetklieren, wat ze kwetsbaar maakt. 

Hierdoor drogen je lippen makkelijker en sneller uit. Maar dit is niet het enige, er zijn andere factoren die de uitdroging van de lippen versnellen: 

 • Weersomstandigheden: extreem koud of juist warm weer kan de lippen uitdrogen. In de winter kan de koude lucht en wind ervoor zorgen dat het vocht in jouw lippen afneemt. Terwijl in de zomer de zon ook uitdroging kan veroorzaken. 
 • Onvoldoende hydratatie: wanneer je onvoldoende water drinkt, kan dit leiden tot uitdroging van de huid en ook van de lippen. Daarom is het belangrijk om je lichaam van binnenuit te hydrateren en je lippen gehydrateerd te houden.
 • Ademhalen door de mond: als je te vaak ademhaalt door de mond, is het speeksel dat de lippen hydrateert minder effectief. Daarom kan vaak door de mond ademenen leiden tot uitdroging van de lippen. 
 • Gebruik van irriterende ingrediënten: het gebruik van lippenbalsems met irriterende ingrediënten kan leiden tot uitdroging. Denk hierbij aan lipplumpers, matte lipsticks en lippenbalsems met chemicaliën. Kies daarom zorgvuldig de producten die je op je lippen smeert om uitdroging te voorkomen. 
 • Lip likken: wanneer je lippen droog zijn, ben je wellicht geneigd om eraan te likken. Echter kan het likken van de lippen juist leiden tot meer droogheid, omdat het speeksel verdampt. 

 

droge lippen

Tips tegen droge lippen
blog_divider

 • Goede lippenbalsem: Het gebruiken van een goede lippenbalsem kan het herstel van de lippen bevorderen. Het biedt de lippen bescherming en hydratatie. Een goede lippenbalsem bevat geen schadelijke stoffen. 


Tip! Breng ook een lippenbalsem aan voordat je je gezicht reinigt. Zo voorkom je een eventuele extra uitdroging als je lippen al beschadigd zijn.

Één van onze favoriete lippenbalsems is de Absolute Lip Perfector van ALPHA-H! Dit product beschermt de lippen tegen uitdroging, UV-stralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Een heerlijke alles-in-een verzorging!

 • Niet likken: Hoe verleidelijk het ook is, vermijd het likken van de lippen! Je doet er meer kwaad dan goed mee. Breng liever een hydraterend product aan.
 • Laat losse velletjes met rust: Droge lippen kunnen gepaard gaan met allerlei losse velletjes en korstjes. Je wilt ze er misschien aftrekken, maar hierdoor kunnen wondjes ontstaan waardoor bacteriën in de lippen kunnen komen. Dit brengt je alleen maar verder van huis.
 • Scrubben: Het scrubben van de lippen verwijdert de dode huidcellen. Je kunt dit doen met een speciale lipscrub of door met een schone tandenborstel over de lippen te wrijven.
 • Bescherm je lippen tegen de zon: de UV-stralen van de zon kunnen zorgen voor uitdroging, dit is vooral tijdens de wintersport een veel voorkomend probleem. Daarom is het belangrijk dat je je hiertegen beschermt met een lipproduct dat SPF bevat!

  Ons favoriete lipproduct met zonbescherming is de PREVENTION+ Daily DefenseLip Enhancer van Image Skincare. Het houdt de lippen gehydrateerd én beschermd tegen UV-stralen: win-win!
 • Drink voldoende water: door je huid van binnenuit te hydrateren, voorkom je uitdroging van de lippen.
 • Draag een sjaal: tijdens de koudere dagen, kun je je lippen wat extra bescherming bieden door ze te verbergen achter een sjaal. Zo komen ze minder in contact met de koude wind, waardoor ze minder snel zullen uitdrogen.
 • Vermijd pittig, zuur of zout eten: je wilt dit eten wellicht vermijden, omdat deze stoffen voor extra irritatie kunnen zorgen.
 • Gebruik een luchtbevochtiger: soms is de luchtvochtigheid in huis te laag, waardoor jouw huid niet vochtig genoeg kan blijven. De aanschaf van een luchtbevochtiger is in dit geval een uitkomst, je huid zal je dankbaar zijn!

De beste producten tegen droge lippen vind je bij Olivida
blog_divider

Bij Olivida verkopen we allerlei huidverzorging, ook producten tegen droge lippen! Onze lippenbalsems zijn, net als al onze andere producten, van salon skincare merken. Deze merken bevatten hogere concentraties aan actieve werkstoffen, waardoor ze maximaal gericht zijn op huidverbetering!

Op onze website kun je gemakkelijk filteren op huidtype, producttype en zelfs op ingrediënt. Zo vind je binnen no-time wat je zoekt. Kom je er niet uit? Geen probleem. We zijn er om je te helpen via de livechat. 

ALPHA-H – Absolute Lip Perfector

 • Zachte, soepele en volle lippen
ALPHA-H - Absolute Lip Perfector - Lippenbalsem

Image Skincare – Daily Defense Lip enhancer

 • Met zonbescherming
Image-Skincare-PREVENTION_Lip-spf-15

Bekijk alle lipverzorging:

Alle lipverzorging

Volg ons op social media

Share via
Copy link