1. Blogberichten
  2. 7 Redenen om..
  3. 7 redenen om een serum toe te voegen aan je skincare routine

7 redenen om een serum toe te voegen aan je skincare routine

Welk Serum Huid Skincare

7 Redenen om een serum aan je skincare routine toe te voegen

blog_divider

Er zijn tegenwoordig zo veel cosmeticaproducten te verkrijgen dat het soms lastig is om te weten wat de werking is van bepaalde producten. Velen hebben wel eens gehoord van een serum maar weten niet zo goed wat het voor je huid kan doen. Een serum is een bekend cosmeticaproduct dat een enorme boost aan je huid kan geven. Bij regelmatig gebruik kan de huid zichtbaar en voelbaar verbeteren. In dit artikel bespreken we de redenen waarom een serum zo fijn kan zijn voor je huid. 

Waarom een serum?

blog_divider

Een serum wordt ontwikkeld om de conditie van je huid aanzienlijk te verbeteren. Het kan je huid de extra verzorging geven die het nodig heeft om te stralen. Een serum wordt altijd in combinatie met een crème gebruikt. Een serum bevat een hoge concentratie werkzame stoffen, meer dan in een normale crème. Er bestaan serums voor elk huidtype en elke leeftijd. Je kunt een serum tijdelijk of permanent gebruiken, in alle gevallen gebruik je een serum als jouw huid een boost kan gebruiken. Serums zijn vaak licht van textuur en geconcentreerd. Door deze lichtere structuur dringen de werkzame stoffen makkelijker door tot in de diepere lagen van de huid. Door een serum kan een crème beter worden opgenomen in de huid. Een crème geeft de huid het zachte gevoel dat een serum je niet kan geven. Daarom werk het combineren van een serum en een crème zo goed! 

Hoe Serum Gebruiken

De 7 voordelen van een serum

blog_divider

1. De structuur

Door de lichte en frisse structuur van een serum worden de actieve werkstoffen snel geabsorbeerd door de huid. Hierdoor dringen de werkzame stoffen door tot in de dieper gelegen huidlagen. Dit zorgt voor de aanleg van een vochtreservoir waardoor de fijne lijntjes en rimpels op de huid van binnenuit worden opgevuld. Dit helpt o.a. vochtverlies voorkomen. Het resultaat hiervan is een frisse, gehydrateerde en stralende huid. Jouw huid krijgt van een serum direct een boost!

2. Een serum helpt tegen huidveroudering

De werkzame stoffen in een serum zorgen ervoor dat collageen moleculen worden gestabiliseerd. Collageen is een eiwit dat de huid ondersteunt. Naarmate we ouder worden neemt het collageen in de huid af wat zorgt voor rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Door de stabilisatie van collageen in de huid wordt de huid zichtbaar jonger. Hierdoor wordt het verouderingsproces van de huid vertraagd. 

3. Dringt door tot de dieper gelegen huidlagen

De werkzame stoffen in een serum worden door liposomen vervoerd naar de dieper gelegen huidlagen. Liposomen zijn kleine vetbolletjes in de huid met een transportfunctie. Een liposoom reist naar de dieper gelegen huidlagen om in contact te komen met een celmembraan. Wanneer dit gebeurt smelt het liposoom en komt de werkzame stof vrij. Dit zorgt ervoor dat de huid wordt beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast gaan de werkzame stoffen huidveroudering tegen.

4. Een serum heeft een anti-oxiderend effect

Wanneer de huid in contact komt met UV-licht worden er vrije radicalen aangemaakt. Dit proces kan schade veroorzaken wat ervoor zorgt dat het huidverouderingsproces wordt versneld. De werkzame stoffen in een serum beschermen de huid tegen oxidatieve stress en geven elektronen af om vrije radicalen te neutraliseren. Hierdoor wordt er balans in de huid gecreëerd wat voorkomt dat cellen en weefsels beschadigen. Zo behoudt de huid haar natuurlijke glans!

5. Anti pigmentatie effect

De werkzame stoffen in een serum zorgt voor het vervagen van pigmentvlekken op de huid. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-licht kan dit pigmentvlekken veroorzaken. Het pigment dat de huidskleur geeft, staat bekend als melanine, wat aanwezig is in melanocyten van de huid. Door de werkzame stoffen van een serum wordt de kleur van de huid helder en egaal.

6. Vitamine E

De werkzame stoffen van een serum kunnen dienen als aanvulling van vitamine E in de huid. Vitamine E speelt een belangrijke rol bij het beschermen van de huid tegen oxidatieve stress. Daarnaast zorgt het ervoor dat collageen wordt behouden in de huid. Door de ontstekingsremmende werking bevorderd vitamine E wondgenezing en post-inflammatoire hyperpigmentatie.

7. Een serum is de perfecte basis voor een dagcrème

Het toevoegen van een serum aan jouw skincare routine kan je veel voordelen opleveren. Een serum zorgt ervoor dat jouw huid weer in topconditie raakt. De combinatie van een serum en een crème kan wonderen doen. Een serum zorgt ervoor dat de ingrediënten van een crème beter in de huid kan worden opgenomen. Door de hydratatie boost die de huid hiervan krijgt gaan de huidcellen beter functioneren waardoor een vermoeide huid weer gezond en fris oogt. Hierdoor wordt de huid meer elastisch en gaat het stralen!

Vind het serum voor jouw huid bij Olivida

blog_divider

Bekijk onze serums

Wat is een Serum Huid

Volg ons op social media

Share via
Copy link