1. Blogberichten
 2. Acne
 3. Help! Zorgt mijn Spiraal voor Acne?

Help! Zorgt mijn Spiraal voor Acne?

Acne Spiraal Anti Conceptie

Leestijd: 3-4 minuten

Help! Zorgt mijn spiraal voor acne?
blog_divider

Heb jij last van acne nadat je een spiraal hebt laten plaatsen? Een hormoonspiraal kan hier de oorzaak van zijn. Steeds meer vrouwen kiezen namelijk voor een hormoonspiraal als anticonceptie. De spiraal heeft namelijk veel voordelen. Hij blijft gemiddeld 5 jaar zitten en is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie.
Helaas kan de afgave van hormonen ook andere effecten op je lichaam en op je huid hebben. Benieuwd hoe dit werkt en of dit bij jou het geval is? Lees dan verder, want wij van Olivida leggen het je graag uit. 

 

Hoe werkt een spiraal?
blog_divider

Om te beginnen zijn er twee soorten spiralen: de koperspiraal en de hormoonspiraal. De bekendste hormoonspiralen zijn de Mirena spiraal en de Kylena spiraal. Elke soort spiraal heeft een andere werking en het is voor jou belangrijk om te weten welke van de twee gevolgen kan hebben voor je huid.

 

 1. De koperspiraal

Deze spiraal bevat een koperen omlijning, dit is belangrijk omdat koper giftig is voor mannelijke zaadcellen. Daardoor worden deze zaadcellen onvruchtbaar waardoor ze de eicel niet kunnen bevruchten. Deze optie is dus hormoonvrij en heeft daarom nauwelijks effect op jouw huid.

 

 1. De hormoonspiraal

De hormoonspiraal geeft het progestageenhormoon levonorgestrel af in een kleine hoeveelheid. Dit is een kunstmatig vrouwelijk geslachtshormoon wat erg veel lijkt op het hormoon progesteron, wat je zelf al aanmaakt. Levonorgestrel zorgt voor een zaaddodend effect en houden bevruchting van de eicel tegen waardoor de kans op zwangerschap erg klein is. Helaas heeft deze vorm van anticonceptie ook een mogelijke bijwerking, namelijk dat je last krijgt van acne.

 

Hormoonspiraal Koperspiraal

Waarom krijg ik dan puistjes van een hormoonspiraal?
blog_divider

Omdat er meer levenorgestrel in het bloed zit dan normaal, wordt je lichaam gevoeliger voor het mannelijke hormoon testosteron. Dit zorgt ervoor dat je talgklieren actiever worden. Bij een te grote hoeveelheid talg, kan het zich gaan ophopen in de talgklier en zorgen voor onzuiverheden. Het talg wordt omhoog gedrukt en er ontstaat een mee-eter.

Als de wand van je talgklier barst omdat er teveel druk op staat van de grote hoeveelheid talg, dan ontstaat er een pijnlijk puistje. Die zijn natuurlijk al helemaal vervelend!

Maar vrees niet! Je bent echt niet de enige die hier last van heeft. Uit onderzoek blijkt dat wel 35% van de vrouwen met een hormoonspiraal last heeft van acné, met name rondom de mond en kin. Dit is vaak nadat zij een mirena spiraal laten plaatsen. Acne bij volwassenen noemen we ook wel acne tarda.

 

Wat kan ik doen tegen acne door een hormoonspiraal?
blog_divider

Als je het gevoel hebt dat jouw acné door je spiraal komt, dan kan het wellicht helpen om wat veranderingen aan te brengen in jouw routine om de gevolgen van de overmatige talgproductie te reguleren.

Mocht je dit nog niet doen, dan is het aan te raden om 1 á 2 keer in de week je huid te exfoliëren. Het beste kan je dit doen met salicylzuur, dit zuur helpt de verstopping van je talgklieren tegen te gaan. Onze aanrader voor een product met salicylzuur: SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub 

Daarnaast is het heel erg belangrijk om je huid te blijven reinigen en misschien wel nog belangrijker om van de acne af te blijven. Hoe verleidelijk het ook is om puistjes en mee-eters uit te knijpen, je kan er echt het beste vanaf blijven!

We begrijpen dat acne ontzettend vervelend is, helemaal op latere leeftijd. Het kan ook mentaal een last zijn, omdat je er obsessief mee bezig bent. Met goede huidproducten valt er gelukkig een hele hoop op te lossen, daarvoor ben je bij Olivida aan het juiste adres. 

Blijf je last houden van klachten en heeft het invloed op je gesteldheid? Dan kan je er altijd voor kiezen om je spiraal te laten verwijderen. Doe dit echter alleen in overleg met de huisarts.

Meer weten over de werking van salicylzuur?

Benzoylperoxide vs. Salicylzuur – Welke Kies jij bij Acne? – Olivida ->  

SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub

 • Verheldert, verzacht en zuivert de huid effectief
SPA Salonnepro - Gentle Fruit Scrub

Anti Conceptie Puistjes

De beste skincare shop je bij Olivida
blog_divider

Met behulp van goede producten kunnen een hoop kwaaltjes worden verminderd. Daarvoor staan wij van Olivida voor je klaar! Wij verkopen namelijk producten van uitsluitend salonmerken, deze producten bevatten hogere concentraties actieve werkstoffen. Door deze samenstelling kunnen de actieve ingrediënten echt iets voor jouw huid betekenen, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van acne. Zo kunnen ze echt wat betekenen voor jouw huid.

Wij helpen je graag met deze problemen en staan dan ook klaar voor al je vragen. Vraag ons gratis online huidadvies aan, hiermee geef je ons wat informatie over jouw huid waardoor we precies kunnen kijken naar wat jij nodig hebt. Onze huidspecialist geeft vervolgens advies over welke producten het beste bij de behoeften van jouw huid passen!

Kom je er toch niet uit of heb je nog andere vragen over producten? Dan kan je ze altijd aan ons stellen via de chatfunctie op de website.

Bekijk skincare bij acne

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link