1. Blogberichten
  2. Verschil en combinatie vitamine C & vitamine E skincare

Verschil en combinatie vitamine C & vitamine E skincare

Leestijd: 4-5 minuten
Onderwerp: Vitamine C & Vitamine E

Dit is het verschil tussen Vitamine E & C (en waarom jij deze twee wil combineren!) 
blog_divider

Vitamine C en vitamine E zijn twee van de bekendste vitamines in de skincare wereld, en dat is niet voor niets! Beide vitamines zijn essentieel voor het behoud van een gezonde huid en als ze samen worden gebruikt, kunnen ze pas echt een magisch effect hebben.  Lees in deze blog alles over deze gouden combi en waarom jij dit niet zou willen missen in jouw skincare routine. Lees snel verder!

Inhoudsopgave:

Vitamine C Skincare
blog_divider

Vitamine C is een antioxidant die de huid helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door vervuiling, UV-stralen en andere negatieve milieu-invloeden. Het is ook verantwoordelijk voor het stimuleren van de collageenproductie, waardoor de huid er stevig en jeugdig uit blijft zien. Wat wil je nog meer? Als Vitamine C in een goed samengesteld product wordt gebruikt, kan het de huid verhelderen, hyperpigmentatie vervagen en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het is echt amazing voor iedereen die de tekenen van veroudering wil bestrijden en de huid wil beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Vitamine E Skincare
blog_divider

Net als vitamine C is vitamine E ook een ingrediënt dat de huid kan helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het is ook een topper om de huid te verzachten en te hydrateren, waardoor het geschikt is voor mensen met een droge of gevoelige huid. Wist je dat Vitamine E niet één stof is, maar een groep van acht verschillende antioxidanten? Elk van deze stoffen heeft een unieke functie en kan helpen de huid op verschillende manieren te beschermen. Waarom zou je het niet eens proberen? 

Vitamine C - Blog - Huid

Waarom Vitamine C en E combineren?
blog_divider

Vitamine C en E combineren in je huidverzorgingsroutine is als een één-tweetje voor je huid. Samen kunnen deze twee vitaminen bescherming bieden tegen schade door vrije radicalen, terwijl ze ook de collageenproductie, de textuur en helderheid van de huid verbeteren. 

In combinatie kunnen vitamine C en E helpen om:

  • De werkzaamheid van beide vitamines te versterken
  • De teint en textuur van de huid te verbeteren
  • De droge of gevoelige huid te hydrateren en te kalmeren 
  • Nog meer bescherming te bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Vitamine C & Vitamine E in jouw skincare routine
blog_divider

Nu ken je de voordelen van het combineren van vitamine C en E in je huidverzorgingsroutine. Maar waar moet je op letten bij je producten? De volgende tips kunnen je helpen: Gebruik een product dat zowel Vitamine C als E bevat: Veel producten bevatten tegenwoordig beide vitamines, waardoor je ze makkelijk aan je routine kunt toevoegen zonder meerdere producten te hoeven gebruiken. 

Zoek naar serums, crèmes en andere producten die beide vitaminen bevatten voor dubbele werkzaamheid. 

Breng lagen aan in je producten: Als je liever aparte vitamine C en E producten gebruikt, kun je ze in laagjes aanbrengen voor extra voordeel. Breng eerst je Vitamine C-product aan, zodat het volledig kan intrekken, en daarna je Vitamine E-product. 

Voeding

Hoewel huidverzorgingsproducten geweldig zijn om aan de buitenkant aan te brengen, moet je niet vergeten dat je ook van deze vitamines kunt profiteren door ze via je voeding binnen te krijgen. Citrusvruchten, bessen, noten en zaden zijn allemaal bronnen van deze vitamines, of je kunt supplementen nemen om ervoor te zorgen dat je genoeg binnenkrijgt.

Bij Olivida hebben wij een groot aanbod aan vitamine C en E producten.
blog_divider

Bijvoorbeeld serums met beide ingrediënten. Dit zijn een paar van onze favorieten: 

ALPHA-H – Vitamin C Serum

  • Remt de pigmentproductie
ALPHA-H - Vitamin C Serum

Mesoestetic – AOX Ferulic

  • Tegen huidveroudering
Mesoestetic - AOX Ferulic

SPA Salonnepro – Vitamin Serum

  • Verfijnt grove poriën
SPA Salonnepro - Vitamin Serum

Medik8 – C-Tetra

  •  Antioxidant serum
Medik8 - C-Tetra

IMAGE MD – Restoring Power-C Serum

  • Image Skincare
Image Skincare - IMAGE MD - Restoring Power-C Serum

De beste skincare vind je bij Olivida
blog_divider

Skincare met vitamine C:

Vitamine C

Skincare met vitamine E:

Vitamine E

skincare routine

Volg ons op social media

Share via
Copy link