1. Blogberichten
  2. The Days After: zó Herstel je jouw Huid na de Feestdagen

The Days After: zó Herstel je jouw Huid na de Feestdagen

skincare feestdagen detox

Leestijd: 3-4 minuten

The days after: zó herstel je jouw huid na de feestdagen

blog_divider

De feestdagen staan voor de meeste mensen in het teken van veel eten, veel drinken en feesten of borrelen tot in de late uurtjes. Helaas is de kans groot dat je na de feestdagen aan je huid kunt zien hoeveel cocktails, borrelhapjes en kaasfonduepannetjes er doorheen zijn gegaan. En die puistjes en een doffe huid zijn toch een beetje balen, net nu je het nieuwe jaar fris wilt starten. Daarom vandaag een post-feestdagen guide met tips die je huid in no time weer laten stralen. 

huid detox 

Detoxen van binnenuit!

blog_divider

Hoe vervelend ook, er zit een kern van waarheid in de uitspraak ‘je bent wat je eet’. Dus voor je de focus legt op je favoriete skincare producten is het goed om je te realiseren wat je dagelijks binnenkrijgt. Alle zoetigheid en carbs die je tijdens de feestdagen eet kunnen er namelijk voor zorgen dat je bloedsuiker stijgt en dat resulteert weer in de productie van meer insuline dan nodig is. Dat teveel aan insuline kan de talgproductie stimuleren en hormonale disbalans verergeren, waardoor je last kunt krijgen van onzuiverheden. Dit in combinatie met die glaasjes alcohol (hallo dehydratatie) kan je huid tijdens de feestdagen flink beïnvloeden. Dus: nu de feestdagen voorbij zijn is het een goed idee om wat meer vers fruit en groenten toe te voegen aan je dieet! Zie hieronder onze beste tips:

  • Voeding rijk aan vitamine C is altijd een goed idee

We snappen dat je nog steeds zin hebt in snacks en zoetigheid, maar probeer wat meer eten binnen te krijgen dat rijk is aan antioxidanten en vitamine C. Denk aan citrusvruchten, bessen en granaatappelpitjes. Dit soort voeding helpt je huid beschermen, reinigt van binnenuit en ondersteunt de productie van collageen voor een gezonde en glowy huid. Ook vitamine A, E en K zijn goed voor je huid!

  • Veel water drinken is cruciaal om je huid van binnenuit te herstellen

Deze tip is elke dag van belang, dus probeer jezelf aan te leren om genoeg water te drinken. Tip: wij van Olivida dragen elke dag onze eigen Olivida-fles mee. Er gaat 650 milliliter in de fles en hij is 100% lek-proof. Dankzij de handige draagbeugel neem je ‘m makkelijk overal  mee naartoe!

  • Voorkom een jojo-dieet

Je hoeft echt niet opeens aan een sapkuur na de feestdagen, integendeel! Je kunt het best gewoon zorgen voor balans, oftewel: een aantal alcoholvrije dagen, gezond eten en regelmatig bewegen. Doe vooral ‘normaal’. 🙂 Een jojo-dieet is namelijk bewezen ongezond voor je algemene gezondheid en doet daarom ook niets goeds voor je huid.

vochtarme huid hydrateren

Bekijk onze Olivida selfcare producten

blog_divider

Je huid goed verzorgen met de juiste skincare

blog_divider

Nu je je huid van binnenuit weer gezonder eet en drinkt, is het tijd om te kijken naar ons favoriete onderdeel: de juiste skincare producten. Daarbij zijn de sleutelwoorden voor een oppepper na de feestdagen hydratatie en anti oxidanten. We delen hieronder onze tips:

  • Gebruik milde skincare producten

Het is allereerst van belang dat je huidbarrière gezond is (of wordt) en blijft, dus het gebruik van milde producten is onwijs belangrijk. Dat begint al bij een milde cleanser die de huid reinigt zonder de huidbarrière aan te tasten. Agressieve producten bij de drogist die beloven je onzuiverheden aan te pakken wil je dus vermijden! 

Bekijk onze cleansers ->

  • Sla een aantal gezichtsmaskers in voor een intensieve hydratatie- en collageen-boost

Je huid heeft na de feestdagen hoogstwaarschijnlijk een tekort aan vocht, dus het is van belang dat je de vochtbalans in je huid weer op peil brengt. Geef je huid daarom een hydratatie boost door een voedend masker aan te brengen. Sheet masks zijn je beste vriend, aangezien ze doordrenkt zijn met hydraterende serums die goed door je huid worden opgenomen. Ook een masker dat je huid een collageen-boost geeft is geen overbodige luxe, omdat een hoge suikerconsumptie het afbreken van collageen in de huid versnelt. 

Bekijk onze gezichtsmaskers ->

Lees meer over sheet masks ->

  • Gebruik skincare producten die rijk zijn aan antioxidanten

Antioxidanten in skincare kunnen je huid kalmeren, hebben ontstekingsremmende eigenschappen en brengen je huid snel terug naar een mooie glowy staat. Voorbeelden van stoffen met antioxiderende eigenschappen zijn bijvoorbeeld vitamine C, vitamine E, ergothioneine en alphalopoic acid. Je vindt ze terug in heel veel verschillende skincare producten!

Bekijk onze skincare producten met Vitamine C ->

Bekijk onze skincare producten met Vitamine E ->

gezichtsmasker sheet mask

 

De beste skincare producten voor jouw huid vind je bij Olivida

blog_divider

Het hele jaar door een mooie en gezonde huid begint bij een goede skincare routine. En met een goede skincare routine bedoelen we een routine met producten die écht passen bij jouw huid. Dat je als consument soms verdwaald in de wereld van skincare snappen we volkomen. Want, welke producten passen nu precies bij jou? Omdat we het bij Olivida belangrijk vinden dat je producten gebruikt die echt iets voor je huid kunnen doen, helpen we je graag op weg. Zo vraag je via de website gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en vertelt je direct welke producten bij je passen. Neem vooral een kijkje op de website en in de webshop!

Vind hier een geschikte skincare routine voor jouw huidtype ->

Liever persoonlijk advies? Vraag gratis huidadvies aan ->

Vitamines Skincare

Vind je onze artikelen leuk? Lees verder!

blog_divider

Van welk eten krijg je puistjes? De waarheid over het effect van voeding hier op ->

Verschillende soorten puistjes: Welke onzuiverheden heb ik? ->

Collageen supplementen: Werken ze echt? ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link